Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Team Fortress 2] Jak ekstremalnie tanio kupować czapki od niedoświadczonych graczy Team Fortress 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Każdy by chciał kupić czapkę za 1 scrapa, 3 bonie, 1 odzyska, czyż nie? W tym poradniku postaram Wam się wytłumaczyć jak "wybajerować" od kogoś czpkę za bardzo niską cenę.
Wymagania: znajomość angielskiego, posiadanie broni/metali

1.Najpierw wbijamy na dowolny serw z tej serwerowni (dużo nieogarniętych ludzi tam jest) klikając przycisk "Click to connect"

http://www.saigns.de/index.php?do=server

2.Otwieramy konsolę (~) i wpisujemy "status"
3.Zaznaczamy status graczy z sewera, kopiujemy...

1372848421-U318180.jpg

...i wklejamy go na tą stronę oraz klikamy wyślij

http://www.tf2endgame.com/scanner.php

4.Teraz wyszukujemy gracza który ma rozegraną małą liczbę godzin (gdzieś do 50 h) i posiada jakiś klucz/czapkę/misc.
5.Dajemy do niego trade'a.
6.Teraz wystarczy zagadać i "bajerować" go. Ja podam wam przykładową rozmowę:

Ja: Hi
On: Hey
Ja: You sell me ellise cap for metal/weapons?
On: Ok
Daje mu jakąś nową broń
Ja: This weapon is very expansive. It's more valuable than this cap. Please accept.
On: Ok
Ja: Have a nice day
Ja: Bye
On: Bye

Takim oto sposobem odkupiłem od koleśa ellise capa za 1 broń. Jeśli ziomek z którym się wymieniacie nie zaakceptuje waszej oferty to dodawajcie stopniowo bronie i metale aż w końcu zaakceptuje. Myślę, że poradnik jest zrozumiały i przejżysty. Błędy możecie wypisywać to jeśli coś pomyliłem to ew. poprawię.

JEŚLI TUTORIAL JEST NIEZGODNY Z REGULAMINEM, ALBO NIKT NA NIM NIE SKORZYSTA PROSZĘ GO USUNĄĆ, PONIEWAŻ NIE MA TO SENSU ŻEBY KAŻDY WYPISYWAŁ, ŻE TO JEST NIEUCZCIWE. MOIM ZDANIEM JEST TO W PEŁNI UCZCIWE, GDYŻ JA NIKOMU NIE PODSYŁAM ŻADNYCH KEYLOGGERÓW I NIE PRZESYŁAM ITEMÓW Z ICH KONTA NA MOJE. JA TYLKO TRADUJE SIĘ SYSTEMEM STEAM I NIE UŻYWAM ŻADNYCH BUGÓW, ALBO HACKÓW, KTÓRYCH MAWET NIE MA, A ŻE ONI NIE ZNAJĄ SIĘ NA CENACH TO JUŻ ICH PROBLEM JA TYLKO NA TYM KOŻYSTAM.

Opublikowano

Ja: This weapon is very expansive. It's more valuable than this cap. Please accept.

za to mozesz dostac bana...

i to za jakies glupie czapki nic nie warte;/

Opublikowano

Ale się żeś popisał :/ Jak oszukiwać... Daj sobie spokój z TFem jak nie umiesz wzbogacać się na normalnym trade... Rozumiem jak komuś się śpieszy i tanio sprzeda swoją czapkę ale to co ty pokazujesz to już jest zwykłe świństwo i żerowanie na cudzej niewiedzy...

Opublikowano

Ludzie jak za to można bana dostać? Cytat ze strony tf2endgame.com: "And before you worry, using this scanner won't get you VAC Banned, Trade Banned or SteamRep marked"
Nic nie warte? Ellise cap + drugi= klucz.
Może to oszustwo, ale ten który traduje zgadza się na to co oferujemy i myśli, że układ jest sprzyjny dla niego oraz jest nieświadomy tego, że wyszedł na minusie.

Opublikowano

Ludzie jak za to można bana dostać? Cytat ze strony tf2endgame.com: "And before you worry, using this scanner won't get you VAC Banned, Trade Banned or SteamRep marked"

Nic nie warte? Ellise cap + drugi= klucz.

Może to oszustwo, ale ten który traduje zgadza się na to co oferujemy i myśli, że układ jest sprzyjny dla niego oraz jest nieświadomy tego, że wyszedł na minusie.

Tu nie chodzi o korzystanie ze skanera ale za samo oszukiwanie ludzi "że to dobry deal" grozi Ban (w najlepszym przypadku będą tylko obserwowac jak tradeujesz, będziesz miał status VAC "pod obserwacją" czy coś takiego) więc się zastanów czy warto oszukiwać.

Opublikowano

To jest nazwa tego scammu o którym ty przygotowałeś "tutorial"

Rip-Off: Wiele wprawionych graczy wykorzystuje nowych graczy do łatwego i taniego zdobycia cennych przedmiotów, należy dokładnie czytać opis każdego przedmiotu który jest nam oferowany a także warto znać wartość własnych przedmiotów.

Gdy po "udanym" scamowaniu (oszustwie), otrzymasz swoje przedmioty, gracz, z którym się wymieniałeś może ciebie raportować (jeśli zrobił screeny itd.). Wtedy gdy pozytywnie rozpatrzą jego sprawę ty otrzymujesz bana na wymiany(przez 2 tygodnie)

I masz zje*aną reputacje na Steamrep i jesteś traktowany jako oszust, na niektórych serwerach za twoim nickiem może sie pojawić "SCAMMER"

(zajumane z Tf2 wiki)

Nie tyle groźny jest rosyjski czołg, co jego pijana załoga.

Opublikowano

Jak masz wiele kont idle i mocny komp to można wyidlowac spokojnie kilka-kilkanaście kluczy (w 1-2 tyg.) Sam znam paru ludzi co mają po kilkadziesiąt kont i plecaczek pełen unusualów. To już z głupiego idla więcej zyskasz jedną postacią (czapy dropią również) niż będziesz czekał na jakiegoś naiwniaka który ci trejdnie czapke za scrapa.

Opublikowano

@UP. Jest może jakiś sposób na trade f2p z p2p? ;d

RCwkgo4.png

Opublikowano

Premium może dać swoje przedmioty f2p, f2p nie potrafi.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Damn, to muszę kupić premium dla mojego idle-konta ;p.

tak musisz zakupić premium który kosztuje 2 klucze i 2 refy co daje nam 13,2 ref.

Zakładając że w tygodniu wydropi nam 10 przedmiotów których koszt wynosi 0,5 ref więc by zwróciło nam się konto Premium musimy indlować 27 tygodni co daje nam prawie 7 miesięcy.

przez jeden rok Idlowania na jednym koncie zarobimy 26 ref(5 kluczy)

Jak wiemy tf2 zabiera około 500 mb ramu podczas idlu przez co na komputerze (8 gb ram) można włączyć 17 tf2 w jednym momęcię co daje nam zarobek w wysokości 85 kluczy przez cały rok. Po odjęciu kosztów premium zostaje nam 31 kluczy co daje nam zarobek 0.085 klucza dziennie czyli 0.15$ czyli 50 groszy dniówki...

Myślę że odpowiednio uzasadniłem że idle jest słabym biznesem;/

Opublikowano

Wiesz, ale ja w ten sposób nie zarabiam... Ja idluję, zarabiam sobie itemsy i za 2-3 klucze kupuję np. Left 4 Dead 2, po czym sprzedaje je na Allegro ;]. (Albo wymieniam na inne itemki, dzięki czemu mam profit w itemkach tf2).

RCwkgo4.png

Opublikowano

Dobry tut.

To forum o cheatach, hackach, bugach. Wszystkie te wspomagacze są nie legalne i można za nie dostać bana.

Każdy cheater to oszust, a to właśnie forum o cheatach, czyli dla oszustów, a wy się do niego sapiecie, że do dupy bo oszukuje ludzi.

W moich kręgach już wielu odpadło !

Opublikowano

To forum o cheatach, hackach, bugach. Wszystkie te wspomagacze są nie legalne i można za nie dostać bana.

Nie widzę w tym tucie hacka buga czy cheata (i tak wiem o czym jest forum)

Myślę że odpowiednio uzasadniłem że idle jest słabym biznesem;/

Idle jednym kontem to słaby biznes, ale jak masz ich kilkanaście (i więcej) + dobrego kompa to zbijasz budsy (trochę idzie na prąd ale to i tak taniej niż buds kupowany za real money, co nie zmienia faktu że dla mnie to bezsens jakkolwiek by ktoś dużo na tym zarabiał budsów i ilekolwiek by miał kont)

Opublikowano

A ja widzę w nim oszustwo, co jest normalne dla tego forum. Jest ono poświęcone m.in. takim rzeczom, o których nie napiszesz na innych forach.

Więcej wydasz na prąd, niż zarobisz.

0eab14ddf550.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie widzę w tym tucie hacka buga czy cheata (i tak wiem o czym jest forum)

Idle jednym kontem to słaby biznes, ale jak masz ich kilkanaście (i więcej) + dobrego kompa to zbijasz budsy (trochę idzie na prąd ale to i tak taniej niż buds kupowany za real money, co nie zmienia faktu że dla mnie to bezsens jakkolwiek by ktoś dużo na tym zarabiał budsów i ilekolwiek by miał kont)

Ale ja nigdzie nie napisałem, że w tym TuTcie jest jakis hack,bug czy cheat.

Napisałem tylko, że to forum dla oszustów, a wam nie pasuje tut bo tym sposobem oszukuje ludzi.

Czytanie ze zrozumieniem

W moich kręgach już wielu odpadło !

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

troche nie rozumiem gościu daje czapke ty broń jak mu to pasuje to co w tym za "oszustwo"?

On nie zna ceny, po prostu...

Opublikowano

W tfie nie ma oficjalnego cennnika. Backpaki i spreadshity podają tylko umowną wartość, do której nikt nie musi się dostosowywać. A więc jeśli komuś pasuje coś innego niż podaje cennik (np. scrap za czapkę) nie znaczy, że daje się oszukać.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

W tfie nie ma oficjalnego cennnika. Backpaki i spreadshity podają tylko umowną wartość, do której nikt nie musi się dostosowywać. A więc jeśli komuś pasuje coś innego niż podaje cennik (np. scrap za czapkę) nie znaczy, że daje się oszukać.

Lecz, to jest pewien sposób na oszustwo, aczkolwiek masz racje.

Opublikowano

zobacz że jest steam rep i jeśli będzie się to powtarzało nałożą ci na konto scamer więc ludzie się nie będą tradowac z tb.

i ps . to jest poprostu Hamskie do bulu że aż tak zarabiasz na ludziach .. kupujesz za rabdoma a sprzedajesz za 1.33 no omg

ja jak sprzedaje to np . item wart 2.66 to za 2.77-2.88 zeby lekki zarobek mieć,więc nie popieram i pozatym to jest nieuczciwe

55aR3G.png

Opublikowano

zobacz że jest steam rep i jeśli będzie się to powtarzało nałożą ci na konto scamer więc ludzie się nie będą tradowac z tb.

i ps . to jest poprostu Hamskie do bulu że aż tak zarabiasz na ludziach .. kupujesz za rabdoma a sprzedajesz za 1.33 no omg

ja jak sprzedaje to np . item wart 2.66 to za 2.77-2.88 zeby lekki zarobek mieć,więc nie popieram i pozatym to jest nieuczciwe

Jak już napisałem wartość itemów jest umowna. A na steamrepie status powinien być nakładany jedynie w przypadku prawdziwych scamów (np. płatność za coś paypalem, a następnie chargebackowanie pieniędzy).

0eab14ddf550.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...