Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dlaczego mam aż tak mało FPS?

RollDavid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio po nowych patchach moja gra osiąga mniej niż 12FPS. Wczesniej grałem na 20FPS co nie sprawiało aż tak wielkiego problemu co teraz.

Gram na najniższych ustawieniach [CUSTOM] 800x600 w okienku. Moje parametry komputera :

Procesor : Pentium Dual Core ® CPU E6700 @ 3.20GHZ x2

Karta graficzna : Ati Radeon 5450 HD 1GB

RAM : 4GB

STEROWNIKI SĄ ZAKTUALIZOWANE W 100%

Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Opublikowano

Nom trochę się pozmieniało może przez to.

Ew. możesz pozmniejszać ustawienia graf. w panelu sterowania karty (w Nivdii to Panel Sterowania Nvidia ppm na pulpit, ale w Ati nie wiem ;x).

Opublikowano

Jeżeli masz włączony antyaliasing, wyłącz go, do tego także wyłącz vsnyc(chyba to coś dawało), radeony nie są, aż tak wydajne jak Nvidie, ale nie mówię, że to są bardzo słabe karty. Infestation jest grą, wiadomo lekko źle zoptymalizowaną. Tak jak wyżej, daj w karcie grafiki wszystko na wydajność, być może masz na jakość i wszystko zamula :)

Jeżeli dalej coś nie pyka, albo udało ci się coś zdziałać, podziel się wiedzą. Do tego, zmniejsz wszystko na najniższe w grze, powyłączaj wszystko.

Opublikowano

Jeżeli masz włączony antyaliasing, wyłącz go, do tego także wyłącz vsnyc(chyba to coś dawało), radeony nie są, aż tak wydajne jak Nvidie, ale nie mówię, że to są bardzo słabe karty. Infestation jest grą, wiadomo lekko źle zoptymalizowaną. Tak jak wyżej, daj w karcie grafiki wszystko na wydajność, być może masz na jakość i wszystko zamula :)

Jeżeli dalej coś nie pyka, albo udało ci się coś zdziałać, podziel się wiedzą. Do tego, zmniejsz wszystko na najniższe w grze, powyłączaj wszystko.

Haha lekko!?!? W deadz mam 23 fpsy a w WARz 8 i gdzie tu optymalizacja???

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Haha lekko!?!? W deadz mam 23 fpsy a w WARz 8 i gdzie tu optymalizacja???

Dla mnie jest lekko. Bo mój komputer nie powinien dźwignąć tej gry. Mam 2gb ram karte 512 mb GeForca, tylko procesor mam dobry, 4x2.33 Ghz. Stałe 45 FPS, patrząc na dużą liczbę zombie itp. Mam do 25-35.

Lepiej napisz, czy coś udało ci się zrobić a nie pytasz się gdzie jest optymalizacja. Postawiłeś w karcie graficznej na wydajność? Bo chyba coś siedzi w tych twoich ustawieniach karty, bo dziwne, że ja na 8 letnim komputerze ciągle warZ na 45 FPS.

Opublikowano

Dla mnie jest lekko. Bo mój komputer nie powinien dźwignąć tej gry. Mam 2gb ram karte 512 mb GeForca, tylko procesor mam dobry, 4x2.33 Ghz. Stałe 45 FPS, patrząc na dużą liczbę zombie itp. Mam do 25-35.

Lepiej napisz, czy coś udało ci się zrobić a nie pytasz się gdzie jest optymalizacja. Postawiłeś w karcie graficznej na wydajność? Bo chyba coś siedzi w tych twoich ustawieniach karty, bo dziwne, że ja na 8 letnim komputerze ciągle warZ na 45 FPS.

Nie wiem czemu tak mam, a mam specjalny komputer w wydaniu "game series" 5 lat temu kupiony.. -,- Nic nie robiłem z kartą i procesorem w tym czasie. Ge Force 9400 GT

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Nie wiem czemu tak mam, a mam specjalny komputer w wydaniu "game series" 5 lat temu kupiony.. -,- Nic nie robiłem z kartą i procesorem w tym czasie. Ge Force 9400 GT

Pięć lat temu to sporo... a czyściłeś kompa? zmieniałeś pastę termo.? Wymieniałeś wentylatory/dokładałeś?

Opublikowano

Pięć lat temu to sporo... a czyściłeś kompa? zmieniałeś pastę termo.? Wymieniałeś wentylatory/dokładałeś?

Nic nie robiłem bo stwierdziłem, że kupie nowy :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

To przez pięć lat nie czyściłeś wentylatorów, ani nie zmieniałeś past? o.0 O japierdole jakie yolo ;x

Nie dziw się, że tak się dzieje jak nie czyścisz :p

Opublikowano

To przez pięć lat nie czyściłeś wentylatorów, ani nie zmieniałeś past? o.0 O japierdole jakie yolo ;x

Nie dziw się, że tak się dzieje jak nie czyścisz :P

Czyściłem nie dawno.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

A pastę zmieniałeś?

Pasty nie zmieniałem, bo nie wiedziałem, że się nawet zmienia :) Ile mniej więcej kosztuje taka pasta i gdzie ją nałożyć ? I czy to cos daje ?

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Pasty nie zmieniałem, bo nie wiedziałem, że się nawet zmienia :) Ile mniej więcej kosztuje taka pasta i gdzie ją nałożyć ? I czy to cos daje ?

Chyba ty ja opiszę ładnie i prosto twój problem a więc:

Masz ZA słaby komputer do tej gry , jak sam piszesz że na LOW detalach i okienku 800x600 grałem na 23FPS a teraz Masz 8 , to mówię ci że nie kupuj żadnych past bo to ci gó*no da :) kup sobie lepszy sprzęt :)

Opublikowano

Masz ZA słaby komputer do tej gry , jak sam piszesz że na LOW detalach i okienku 800x600 grałem na 23FPS a teraz Masz 8 , to mówię ci że nie kupuj żadnych past bo to ci gó*no da :) kup sobie lepszy sprzęt :)

Nie pisałem, że gram w okienku o.O Gram na 1280x800 to wystarczająco.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

ale nie rozumiesz, że normalna gra zaczyna się od 30+ fpsach? No ale jak kto woli, pastę zawsze można zmienić, majątku to nie kosztuje xD

Opublikowano

ale nie rozumiesz, że normalna gra zaczyna się od 30+ fpsach? No ale jak kto woli, pastę zawsze można zmienić, majątku to nie kosztuje xD

W warz wystarczy 20.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jak się nie znasz to nie pierdol głupot. Stara pasta podwyższa temperature gpu o nawet 10-15 stopni, co obniża wydajność karty, a świeża pasta obniża o ok. 10 stopni i tym samym uwydatnia kartę. Nie pisał, że gra na 800x600...

Opublikowano

W warz wystarczy 20.

słucham ? Jeszcze powiedz, że nie ma różnicy między 20 a 60fpsami . . .

@edit

a co do pasty to polecam arctic cooling mx-2

Opublikowano

W warz wystarczy 20.

Co ty pierdo*isz? W otwartym świecie? 20fps? To chyba jak będziesz patrzył na ziemię...

@top

Mówię ci zmiana pasty, zmniejszy temp.

Jeśli masz plomby, to oznacza, że masz gwarancję. Wtedy oddaj do gwarancji, za darmo ci zrobią. :)

Opublikowano

Jak się nie znasz to nie pierdol głupot. Stara pasta podwyższa temperature gpu o nawet 10-15 stopni, co obniża wydajność karty, a świeża pasta obniża o ok. 10 stopni i tym samym uwydatnia kartę. Nie pisał, że gra na 800x600...

Widziałem, że smaruje się tym procesor, więc jak ma uwydatnić kartę?

Mój komputer ma 6 lat ale działa całkiem nieźle, bo jest z specjalnej wersji "game series" więc nie sadze, że jest jeszcze taki słaby... W saturnie widziałem jeszcze ten sam typ. (Ale nie na sprzedaż) Podsumując nie ma gwarancji :)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Widziałem, że smaruje się tym procesor, więc jak ma uwydatnić kartę?

Mój komputer ma 6 lat ale działa całkiem nieźle, bo jest z specjalnej wersji "game series" więc nie sadze, że jest jeszcze taki słaby... W saturnie widziałem jeszcze ten sam typ. (Ale nie na sprzedaż) Podsumując nie ma gwarancji :)

To nie ma znaczenia, że z serii game series. Kiedyś były game series, takie jak teraz są do pracy używane... np. 1,8ghz, 512mb pamięci karty, 1gb ramu wtedy to był hit, ale dziś już kit.

Co do pasty to mi się pojeb*ły rodzaje.

Opublikowano

Dobra dzięki wszystkim za odpowiedzi dobre i złe już skończę spamić w tym temacie. -.-

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Nie musisz kultury którą masz w domu przenosić na forum :)

_____

nie zauważyłem żeby napisał 800x600 , chyba że jesteś totalnym IDIOTĄ i nie zauważyłeś tego

Gram na najniższych ustawieniach [CUSTOM] 800x600 w okienku. Moje parametry komputera :

____

W warz wystarczy 20.

Gratuluje , czyli jak byś zagrał w grę na 80fps to wtedy nie mógł byś grać bo za szybko ? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...