Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry taki komputer?

azuspl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra skomentuje to tak: Nie chcesz się nas słuchać to idź do kuzyna, on Ci wpasuje procesor AM3 pod płyte 1150.. W ogóle nie ogarniam o co w tym temacie chodzi (podałem Ci wcześniej przykładowy zestaw, nie wiem czy czytałeś i mnie to nie obchodzi). Jakie chłodzenie ma ta obudowa? Wentylator, który jest w każdej normalnej budzie? Ja rezygnuje z tego tematu, nie ma sensu tu pisać, bo autor i tak wie lepiej.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Jak nie ma brutus 410, m23 i lepszej ci nie trzeba. Druga sprawa do FX trzeba kupić chłodzenie, dobra płytke żeby podkręcić i nie bardzo się opłaca, jeżeli czysto komputer pod gry lepszym wyborem będzie i5.

Jeżeli się upierasz przy tym to trzeba go podkręcić żeby jako taką wydajność miał :

Płytka : http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/gigabyte-ga-970a-ud3-amd-970-socket-am3-pciedzwglansata3usb3raidddr3,23262.html

Do tego obowiązkowo chłodzenie : http://techplanet.pl/produkty/wentylatory-radiatory/silentiumpc-fortis-he1225,11798.html

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Jak nie ma brutus 410, m23 i lepszej ci nie trzeba. Druga sprawa do FX trzeba kupić chłodzenie, dobra płytke żeby podkręcić i nie bardzo się opłaca, jeżeli czysto komputer pod gry lepszym wyborem będzie i5.

Jeżeli się upierasz przy tym to trzeba go podkręcić żeby jako taką wydajność miał :

Płytka : http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/gigabyte-ga-970a-ud3-amd-970-socket-am3-pciedzwglansata3usb3raidddr3,23262.html

Do tego obowiązkowo chłodzenie : http://techplanet.pl/produkty/wentylatory-radiatory/silentiumpc-fortis-he1225,11798.html

Dobra dziękuję ci bardzo za pomoc leci + :D

A obudowa może być różna? chodzi mi o to czy może być inna.Czy obudowa nie ma znaczenia czy części wejdą czy nie?

Chodzi mi o to że obudowa może być byle jaka ale części i tak wejdą?

Opublikowano

Dobra dziękuję ci bardzo za pomoc leci + :D

A obudowa może być różna? chodzi mi o to czy może być inna.Czy obudowa nie ma znaczenia czy części wejdą czy nie?

Nowa rewizja tego Gigusia ma problemy z throttlingiem.

Napisałem Ci już - weź 4GB RAM, dołóż do 7790/GTX650Ti BOOST/7850, budę zmień na Brutusa, procka na i5 2xxx używka (są dość tanie, poniżej 500zł) lub i5 3350P nowy, do tego byle MOBO typu MSi B75MA-E33.

Wolisz FX'a ? OK, pograsz na nim, ale JEST gorszy od i5 i wymaga dokładania kasy kosztem GPU.

Opublikowano

Dobra podjąłem decyzję złożę taki komputer:

Karta graficzna radeon hd 7790

ram: 8 gb

Płyta główna: Płyta główna Gigabyte GA-970A-DS3, AMD 970 - Socket AM3+

Chłodzenie:SilentiumPC Fortis HE1225

zasilacz: be quiet! Pure Power L8 - 500W

Obudowa: Silverstone SST-PS08B Precision - czarny

Procesor: procesor: AMD FX-6350 - 6 Rdzeni - 3,9 GHz (Piledriver) - AM3+ box

Myślę że wszystko będzie cacy na takim sprzęcie

Opublikowano

Dobra podjąłem decyzję złożę taki komputer:

Karta graficzna radeon hd 7790

ram: 8 gb

Płyta główna: Płyta główna Gigabyte GA-970A-DS3, AMD 970 - Socket AM3+

Chłodzenie:SilentiumPC Fortis HE1225

zasilacz: be quiet! Pure Power L8 - 500W

Obudowa: Silverstone SST-PS08B Precision - czarny

Procesor: procesor: AMD FX-6350 - 6 Rdzeni - 3,9 GHz (Piledriver) - AM3+ box

Myślę że wszystko będzie cacy na takim sprzęcie

DS3, co Ty na tym zrobisz ?

Weź 6GB RAM lub 4 i daj Radeon 7850

I czemu nie chcesz tego i5 ?

Opublikowano

Po co ci taka obudowa, ani nie jest lepsza, ani lepiej chłodzona ani ładniejsza od brutusa 41o albo m23, jak już chcesz naprawde dobra bude to zapraszam pod gladius m40/regnum l50. Na tej płycie nic nie podkręcisz tego fx. Lepiej zmienic na i5 2400/2500, mobo jakąś b75/nawet h61. i wtedy nie musisz dawać na chłodzenie tyle pieniędzy i mozesz dołozyć do wydajniejszej karty graficznej.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

DS3 ma goluśką sekcją, buda źle dobrana, PSU też.

i5 2400 + H61 + 7850 + Brutus 410 + Deus G1. Jest taniej i wydajniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...