Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry taki komputer?

azuspl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kuzyna który sprzedaje komputery i ostatnio chciał mi sprzedać komputer za 675zł (ponieważ jestem jego kuzynem).No i o to jego specyfikacja:

Karta graficzna: Gigabyte RADEON HD 7770 OC REV. 2.0 1024 MB DDR5 miniDP HDMI

Procesor: AMD FX-6350 - 6 Rdzeni - 3,9 GHz (Piledriver) - AM3+ box

Ram: 8gb

Zasilacz: 500V

Jak myślicie dobry taki komputer? i czy pójdą na nim gry typu bf3,saints row 3,max payne 3 itp. na high/very high?

Opublikowano

Procesor w porządku (aczkolwiek jeśli nie podkręcasz, to lepszym wyborem byłby i5), karta graficzna również ujdzie, zasilacz - nie podałeś "producenta" adni modelu, jeśli to jakiś no-name to nie bierz.

Nie wiem, jak w FX, ale w Phenomie wymiana BOX była obowiązkowa !

Zapytaj się kuzyna o i5 Sandy/Ivy, tanie MOBO, 4-6GB RAM (8 to taki maksymalny max), porządny zasilacz typu Deus G1 500w, GPU 7790/7850 (Radeon HD). No i masz "Gamer'a" ;).

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź a ten zasilacz w sklepach po 200 zł jest więc nie wiem :P A FX podkręcać można do 4,2GHz ma jeszcze mnożnik i mogę odblokować do 8 rdzeni. Na tej karcie to patrzyłem że gry chodzą na ultra ale problem w tym że nie wiem czy na takim sprzęcie też by chodziły na ultra ponieważ mam teraz kompa dosyć starego z kartą 8500gt no i mi się karta zawsze robi mi się ciepła gdy gram w bf3 na low wszystko a mam w nim max 40 fps na multi więc karta mi się przegrzewa no i wtedy monitor mi gaśnie i dlatego chce sobie załatwić tego kompa a kuzyn mi dał skromna propozycje.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź a ten zasilacz w sklepach po 200 zł jest więc nie wiem :P A FX podkręcać można do 4,2GHz ma jeszcze mnożnik i mogę odblokować do 8 rdzeni. Na tej karcie to patrzyłem że gry chodzą na ultra ale problem w tym że nie wiem czy na takim sprzęcie też by chodziły na ultra ponieważ mam teraz kompa dosyć starego z kartą 8500gt no i mi się karta zawsze robi mi się ciepła gdy gram w bf3 na low wszystko a mam w nim max 40 fps na multi więc karta mi się przegrzewa no i wtedy monitor mi gaśnie i dlatego chce sobie załatwić tego kompa a kuzyn mi dał skromna propozycje.

Na Youtube patrzyłeś ? Od razu wciśnij to między bajki chyba, że wiesz, jak ta karta może działać ;).

Na Mediun/High sobie pograsz, ale na wyższe ustawienia i detale nie licz.

FX można ładnie podkręcić, ale nadal do gier lepszym wyborem będzie i5 ze względu na mniej wydzielanego ciepła oraz cichszy BOX (bo jak zamierzasz kręcić tego FX?). Do tego dolicz MOBO z mocną, chłodzoną sekcją zasilania.

Wypisz dokładnie wszystkie podzespoły.

O unlocku akurat nie słyszałem.

Opublikowano

Koleś grał na tym procesorze w crysis 3 na very high a jak patrzyłem tez na karte to inny koleś tez grał na tej karcie na very high i dlatego się zastanawiałem.

Opublikowano

Koleś grał na tym procesorze w crysis 3 na very high a jak patrzyłem tez na karte to inny koleś tez grał na tej karcie na very high i dlatego się zastanawiałem.

Ja mogę grać na Ultra w Crysis 3 na 8500GT. Założymy się ?

Filmiki z youtube'a bez potwierdzenia sprzętu to jest kupa i nie należy im wierzyć chyba, że wiemy jak dany sprzęt może się zachować.

W Crysis'a na Medium pograsz, ale bez detali typu AA.

Podaj cały sprzęt, postaraj się załatwić podzespoły, jakie wypisałem wyżej.

Opublikowano

Pełna specyfikacja całego komputera:

Procesor: AMD FX-6350 - 6 Rdzeni - 3,9 GHz (Piledriver) - AM3+ box

Karta graficzna: Gigabyte RADEON HD 7770 OC REV. 2.0 1024 MB DDR5 miniDP HDMI

Ram: Avexir Core Yellow LED DDR3-1600 CL9 - 8 GB

Zasilacz: be quiet! Pure Power L8 - 500W (z jakiejś firmy niemieckiej podobno)

płyta główna: Intel DH87MC Meadow Creek - Intel H87 - Socket 1150

Linki: do procesora: http://www.youtube.com/watch?v=5cNwobJ__LA (tutaj widać że gracz gra na high)

a tutaj z karty:

(na tej karcie gracz gra na very high)

Chodzi oczywiście o gre crysis 3.

Opublikowano

Jeżeli linki nie zgodne z regulaminem proszę o napisanie usune je.

Jak AM3+ wejdzie do 1150? Magia? :O

No ten komputer jest już złożony więc raczej tak ;p

Opublikowano

No to kuzyn dokonał niemożliwego. Jak nakręci filmik, że działa to dostaje browara.

Poza tym RAMy bez sensu - po co pchać takie drogie dziadostwo, kiedy GPU leży, a MOBO (dobra, to pominę)...

Gdzie chłodzenie tego FX ?

Zasilacz drogi, weź sobie Deusa G1 500/600w.

Opublikowano

O lol procek pod am3 do 1150, musiał by połamac socket na płycie i piny w procesorze, zasilacz dobry, podaj model obudowy, procek zmień na i5 4670, ramy crucial 8gb 1600 cl9, zasilacz mozna zmienic na tańszego deusa 500w.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Ile kosztuje taki Corei5? max do wydania mam 400zł/500zł na procesor. A ten FX właśnie jest za tyle w sklepach. To jaką płyte główną do tego radeona hd? komputer nie został jeszcze odpalany a kuzyn dostał ten komputer od kogoś ponieważ mu nie działał(dzisiaj się dowiedziałem.) Dlatego właśnie teraz odpalamy tego kompa na próbe jeżeli nie zadziała to proszę o napisanie jaką płytę główną do tego procka i karty żeby była w sam raz.Chłodzenia do procesora nie ma ale dokupię 3500 obrotów/min Takie chłodzenie za 40zł jest w dobrym sklepie. I jak się sprawdza model obudowy ponieważ ja nie za bardzo kumam. Chodziło ci o obudowę komputera? Jeżeli tak to jak sprawdzić model obudowy? :/

Niestety komputer nie działa no nic muszę chyba zmienić części.

procesor i karta dobrze ale coś płyta główna nie chce działać

To napiszcie mi jednak jaka płyta główna pod ten procesor i karte

Opublikowano

Tylko jak wy chcecie wsadzić AMD na podstawkę Intela? Chyba złe info dostałeś o tej mobo.

i5 2400 znajdziesz za 400-450zł + jakaś H61 za 150zł i masz o wiele wydajniejszy zestaw.

Opublikowano

Oto chłodzenia które mógłbym kupić do procesora Chłodzenie CPU Prolimatech Lynx

Dane techniczne:

Producent Prolimatech Kod producenta Lynx ciepłowody 3 x 6mm prędkość obrotowa 800 - 1600 rpm wymiary wentylatora 120mm gwarancja 24 miesiące dodatkowe informacje Kompatybilność: - Intel: 775, 1155, 1156 - AMD: M2, AM2+, AM3, AM3+

Dane techniczne:

Wymiary: 125 x 159,5 x 30 mmmm
Materiał: niklowana miedź (podstawa, ciepłowody), czarne, anodowane aluminium (radiator)
Waga: 487 g
Ciepłowody: 3x 6mm
Wentylator: 1x 120mm
- prędkość: 800 - 1600 rpm
- podłączenie: 4pin PWM
Kompatybilność:
- Intel: 775, 1155, 1156
- AMD: M2, AM2+, AM3, AM3+
Pasta termoprzewodząca w zestawie
Klamry oraz mocowania w zestawie
Gwarancja: 24 miesiące

Opublikowano

Tylko jak wy chcecie wsadzić AMD na podstawkę Intela? Chyba złe info dostałeś o tej mobo.

i5 2400 znajdziesz za 400-450zł + jakaś H61 za 150zł i masz o wiele wydajniejszy zestaw.

A procesor będzie z tą kartą? Chodzi mi o tego Core i5 jaka wersja tego modelu? i dobra będzie za to 400-600 zł max?

I gdybym miał teraz takie coś

Karta: radeon hd 7770

procesor core i5

to by mi poszły gry na jakich detalach?

Na procesor max 600zł.

A karte taka jaka jest

ram 8 gb za max 200zł

płyte główną za max 400zł

(Taką aby pasowała do karty graficznej i tego core i5)

Opublikowano

Dolicz jeszcze obudowe, dysk i zasilacz...

Proc: Jakaś używka Sandy z allegro koł 500

Ram: 8gb do 200zł

Płyta: Msi b75ma e33 kolo 200

zasilacz:deus 500w kolo 200

obudowa: brutus 410 kolo 120-130

Dysk: 500gb na sata 3 7200 obr. kolo 200

I wpadałoby zmienić karte na lepszą

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

i5 2400/2500? karta moze i dobra ale naprawde lepiej doplacic chociaz do radeona 7790

I będą gry chodzić płynnie na średnich chociaż? chodzi mi o to żeby np. saints row 3 działał płynnie ponieważ na 8500gt mam tylko 20/30 fps max (na low) a gdy będę miał taki sprzęt to będę mógł grać chociaż na średnich wymaganiach w gry? jeżeli będzie taki sprzęt:

procesor: AMD FX-6350 - 6 Rdzeni - 3,9 GHz (Piledriver) - AM3+ box

ram: 8 gb

Karta graficzna radeon hd 7790

Płyta: Msi b75ma e33

zasilacz: 500w

obudowa: brutus 410

Windows 8 pro

Jak będzie taki sprzęt to wszystko mi wejdzie do kompa? np. karta nie będzie przeszkadzać procesorowi zasilaczowi albo płycie głównej? itp..

Jeżeli będzie taki procesor to karta nie będzie mu przeszkadzać?

A taka obudowa może być?

Zalman Z12 Plus

Taka płyta główna też może być?

MSI 970A-G43 AMD 970 - Socket AM3+

Opublikowano

Nie dasz rady wklepać tego fx'a do tej płyty. Zdecyduj się wreszcie FX czy i5 bo mieszasz strasznie. Druga sprawa na co ci taka obudowa, brutus wystarczy. Nie wiem czy podałeś, ale jak nie to powiedz jaki masz budżet na całość i ktoś ci złoży coś sensownego.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Wgl czytasz co ludzie do cb piszą ? NIE PODŁĄCZYSZ TEGO. Płyta ma wejście 1155 a twój procesor AM3, to jest niewykonalne. Tak trudno podać całkowity budżet i ktoś złoży porządny zestaw ? Na co ci taki drogi zasilacz, już pisali ci, że deus 500W wystarczy to ty dalej swoje.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Bardziej ten fx to jeżeli nie ta płyta to jaka inna płyta do tej karty i procesora..

Wgl czytasz co ludzie do cb piszą ? NIE PODŁĄCZYSZ TEGO. Płyta ma wejście 1155 a twój procesor AM3, to jest niewykonalne. Tak trudno podać całkowity budżet i ktoś złoży porządny zestaw ? Na co ci taki drogi zasilacz, już pisali ci, że deus 500W wystarczy to ty dalej swoje.

To Napisz mi jaka inna płyta może być pod ten procesor i kartę.. budżety max 1000zł

A w sklepie takim jednym ten procesor karta itp. to razem jest 1453zł.

Teraz właśnie z tego sklepu wziąłem te części i wynosi tylko 1453zł

Nie dasz rady wklepać tego fx'a do tej płyty. Zdecyduj się wreszcie FX czy i5 bo mieszasz strasznie. Druga sprawa na co ci taka obudowa, brutus wystarczy. Nie wiem czy podałeś, ale jak nie to powiedz jaki masz budżet na całość i ktoś ci złoży coś sensownego.

Ponieważ innej obudowy nie ma a ta ma już wbudowane chłodzenie i ładny wygląd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...