Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra dla fanów Naruto, Bleach, DB

OLEKK1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szperałem po necie w poszukiwaniu fajnych gier mmo o tematyce moich ulubionych anime, natrafiłem na pare fajnych bajerów ale znalazłem cos o wiele bardziej ciekawszego :P.

A więc podłączenie się do gry polega na ściągnięciu małego programu do gier mmo 2D na którym odpala się gry z dużej listy :)

Strona: www.byond.com

Kiedy dostaniemy się na stronę zaczynamy od założenia konta.

Zobaczymy coś takiego.

79531404xy2.jpg

79531404xy2.d495210a05.jpg

Chciałbym ograniczyć ilośc screenow wiec opisze dla osob ktore nie znaja angielskiego co gdzie wpisac

Account name Nazwa Konto

Password Hasło

Password again powtarzamy Hasło

Email adres email

Description Tutaj nic nie wpisujemy :)

Gender Nasza plec (Male-mezczyzna Female-kobieta)

Choose a challenge question and answer in case you lose access to your email address or forget to update your information with changes. If you lose access to your account in the future, this can be used to verify your identity. You will not be able to change this question later.

Challenge question Pytanie

Answer Odpowiedź

Kiedy już założymy konto trzeba je uaktywnić z naszego emaila :)

Pod Join BYOND jest Download BYOND<<ściągamy Program i instalujemy :)

Teraz włączamy byonda i logujemy się w nim (jak dla mnie program przypomina xfire)

Wrzucamy program do paska i wchodzimy na strone (www.byond.com) Logujemy się na stronie

Teraz pora wybrać grę :) nad napisem BYOND na stronie glownej jest dzial Games<<wybieramy rodzaj gry (proponuje anime)

pokaze nam sie lista z grami wybieramy ktora nam sie podoba :) Ja proponuje Naruto Hidden Shadows

(servery nie zawsze są online, więc proponuje znaleźć sobie ze 3 gry) :)

Wchodzimy na zakładkę servera (są tu podane wszystkie informacje co do gry)

Pod obrazkiem tytułowym gry jest napis Now Live! Click to Play

Kiedy na niego klikniemy zostaniemy przekierowani na sam dól strony. Widzimy tu servery które hostują obecnie gre zazwyczaj jest 1 najpopularniejszy i z najwieksza iloscia osob. Obok małego avatara jesy napis Join<<klikamy.

Teraz odpali nam się Byond (czasem pojawia się pytanie czy odpalic aplikacje<zgadzamy sie:) ) pokaze nam sie małe okienko z postępem połączenia do gry (za pierwszym razem program ściąga pliki potrzebne do danej gry, więc to moze potrwac minutkę)

Dalsza część tyczy się juz tylko gry Jutro napiszę jak zacząć grać w Naruto Hiden Shadows, a ze wiekszasc gier jest do siebie bardzo podobnych przyda

sie to tez do innych tytułów :)

Podam linki do innych gier na które warto zwrócić uwagę

Naruto Shinobi Revision <<Tematyka: Naruto

Naruto: Dasshoku Seiryoku <<Tematyka: Naruto/Bleach

Pokemon Citrine Online <<<Tematyka: Pokemon(jeśli grałeś w poki na GB to ci sie spodoba)

Bleach: Las Noches <<Tematyka: Bleach:P (server nie zawsze online)

Dragon Ball Finale <<Tematyka: Dragon Ball :P

Dragonball Z Legends Reborn <<Tematyka: Dragon Ball

Naruto Way Of The Shinobi <<Tematyka: Naruto :) (jest to gra trudna nad która trzeba spedzic wiecej czasu niz nad innymi)

I MOJA ULUBIONA

Naruto Hidden Shadows Moje nicki: Yarochi clan: Hatake rank: Jounin (Leaf legendary ninja) Ichan clan: Uzumaki rank:Genin obie postacie są w Konosze (Leaf)

Zapraszam do gry :) za pierwszym razem gra moze sie skojazyc z badziewiem i zbyt skomplikowana gra ale naprawde wciaga :) Cwiczymy Tai, Gen, Nin jutsu Trenujemy rzucanie Kunaiami, Shurikenami Zdajemy egzamin na Genina bijemy lvle na wyższe rangi, uczymy sie nowych jutsu, PVP, Cwiczymy klanowe jutsu (klanów jest naprawde dużo i kazdy jest inny), Składamy druzyne, robimy misje w innych wioskach, wykradamy scrolle, mozliwosc zmiany wygladu postaci, summony, klony Jednym słowem gra bardzo rozwinieta, wciagajaca i dobrze odgrywa klimat ktory jest w anime. :)

Jutro napisze tutka do NHS :)

Screen z gry :)

1screenja4.jpg

1screenja4.e668b3a9ea.jpg

Zobaczcie mojego ostatniego posta na ostatniej stronie!

Opublikowano

O taak, polecam wam byonda. Sam grałem w Dragonball Z Legends Reborn jednak lubią tam robić częste resety postaci ;) Miałem 1600 majina wszystkie transy na 1500 genialnie wyskillowanego, ale się grało :D Tylko trzeba troche pozmulać żeby uzyskać taki wynik (zależy ile x exp oczywiście na serwie). Ja jechałem głównie na taskerze :).

Opublikowano
O taak, polecam wam byonda. Sam grałem w Dragonball Z Legends Reborn jednak lubią tam robić częste resety postaci ;) Miałem 1600 majina wszystkie transy na 1500 genialnie wyskillowanego, ale się grało :D Tylko trzeba troche pozmulać żeby uzyskać taki wynik (zależy ile x exp oczywiście na serwie). Ja jechałem głównie na taskerze :).

O to skoro juz wiesz jak dziala byond zagraj w Naruto Hidden Shadows ;)

Opublikowano

hmmm zaraz ściągne itd zobaczymy co to :P

@edit

trudna gra nawet nie wiem jak się stać geninem -.- :P

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?

Opublikowano

To sa takie MMO?

Graja tam jacys polacy?

Zaraz wyproboje tego Dragonballa ;]

@edit juz gram w Dragonball Z Legends Reborn :P IGN: "Quapi PL" ;]

Opublikowano

Mam pytanie. Powiedziecie jak stać się geninem w naruto hidden shadows plz :P

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?

Opublikowano

ok napisze zaraz jakie sa odpowiedzi w tescie na genina :P w Edicie

1First Hokage

2Third Hokage

3Monkey

4Minato Namikaze

5To Use thunder

6Iron Sand

7Sharingan

8Byakugan

9Their Size

10The Ability to control their bones

11Their Dogs

Zdaje sie ze takie sa poprawne bo zakonczeniu testu robimy na Iruce 5 razy Henge No Jutsu, gadamy z nim i jestesmy geninem :)

Opublikowano

Nom fajne fajne xD

Pykałem w to kiedyś i może teraz powrócę, bo mi nic (znowu) nie działa x]

Polecam dla tych którzy szukają coś nowego

45% tego forum to pojeby i neo kidy. Jeśli tak uważasz wklej to do swojej sygny.
Opublikowano

Moja Postać:

mojcharop0.jpg

Name: Yarochi

Bloodline: Hatake

Rank: Hunter

Home Village: Leaf

Level: 1891

Taijutsu: 1.00055e+007 Unbuffed

Ninjutsu: 1.00245e+007 Unbuffed

Genjutsu: 1.00116e+007 Unbuffed

Seals: 100% Accuracy

Ogólne Info :)

Opublikowano

Znacie moze jakies stronki gdzie sa jakies solucje lub poradniki do tego Dragonballa Z Legends Reborn? moze byc angielska ;]

@Down

to ja wiem :D

Ale naprzyklad jak zrobic jakie questy co jest potrzebna do jakiego questu itp. co sie za niego dostaje lub jakis spis itemkow, npc, mapki. O takie cos mi chodzi. ;)

Opublikowano
Znacie moze jakies stronki gdzie sa jakies solucje lub poradniki do tego Dragonballa Z Legends Reborn? moze byc angielska ;]

A co w tym trudnego? Wciskaj tylko train i rest :D Jak czegoś nie będziesz wiedział to chyba moge pomóc jbc edytuj ten post ;)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

eee wiem ze to noobskie pytanie ale mam problem....jak to wogole sciagnac? o.O bo bym pogral w to :D

@Edit

juz wiem. jutro w to zagram :D moj nick bedzie albo Jaller albo Jall3r :P

@Edit 2

wie ktos jak byc Chuuninem w NHS? :P prosilbym o pomoc z tym -.0

Banana banana banana terracotta banana terracotta terracotta pie!

Opublikowano

no mam ten 386lvl ... chuunin....tylko jak byc JOUNINEM ??!!! moze ktos powiedziec? btw fajnie sie gra :)

@Edit

wszystko mam :D dzis bede ANBU pewnie :D

moj nick : Jaller lvl 897

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam grę Bleach Final Fight i Bleach Ichirin no hana :)

NHS mi sie troche znudzilem bo mialem staty GMlike i juz nie bylo nic do roboty, zaczalem robic icony ktore GM Knivez mi zakladal jako itemy, i tak przez pewien czas bylem iconerem servera. No ale i tak mi sie znudzilo, wiec zaczalem sie interesowac grami bleach.

Moj nick w bleach Final Fight >Reido

W NHS> iFon

W Bleach INH> Yarochi, iFon

Opublikowano

mały offtop:

olekk1122 zmień podpis, bo ta (te) gra (gry) nie ma nic wspólnego z death note!!!

jeszcze coś: jak wyjdzie w tej grze coś a'la Elfen Lied, Zero no Tsukaima, Soul Eater (tak, wiem, to jeszcze świerze anime), Fate|Stay Night, Koi Koi 7, Vampire Knight, Rosatio to Vampire TO DOPIERO OPIS TEMATU BĘDZIE ZGODNY Z ZAWARTOŚCIĄ

kto by pomyślał, że te mega-za-długie anime mogą być uznane za wspaniałe

ps gra nie wygląda mi na zaawansowaną graficznie, mam nadzieję, że lepiej się w nią gra niż w mapla

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...