Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Kogo polecacie na początek?

LaterToe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od pewnego czasu gram w LastChaos Uzdrowicielką, lecz postać po prostu nie bardzo przypadła mi do gustu.. Strasznie wolne skille tzn. Bardzo długo wykonuje skill.. Poza tym jest dość słaba dokładniej mały dmg no i pancerz etc. Też nie jest ogromne.. Postacią bardzo ciężko farmi się PU ze względu na to, że po prostu nie daje sobie rady w Procku bez Czerwonych nenów (+260 lub 130 defa).

Kogo polecacie dla początkującego? przydałby się ktoś ze sporym Dmg, oraz Defem. Postać do solowej gry, hm co by tu jeszcze. Przydałby się oczywiście stun ;) No i w sumie postać, którą bez problemu dam radę wyfarmić sporo PU :).

Rzecz jasna nie jest to żaden priv czy coś. Gram na serwerze Pangea ;)

Opublikowano

Na początek dobry jest rycerz (po 31 poziomie zmieniamy na Palladyna) albo szelma (po 31 poziomie zmieniamy na zamachowca). Rycerz ma dużo obrony, stuna, całkiem silny atak. Szelma z kolei ma dużo unikania, skill 'Symulacja', który nowym bardzo się przydaje. :) Ogólnie to są postacie łatwe do ogarnięcia.

Opublikowano

Na początek dobry jest rycerz (po 31 poziomie zmieniamy na Palladyna) albo szelma (po 31 poziomie zmieniamy na zamachowca). Rycerz ma dużo obrony, stuna, całkiem silny atak. Szelma z kolei ma dużo unikania, skill 'Symulacja', który nowym bardzo się przydaje. :) Ogólnie to są postacie łatwe do ogarnięcia.

Nie szukam postaci łatwej do ogarnięcia. Szukam postaci z którą będzie fun z gry ;). Co do szelmy o co chodzi z tą Symulacją? ++ Rycerza robić z 2 broniami czy Broń + Tarcza? ++ Mógłby mi ktoś podać build do Tego co wykupić u Rycerza i Szelmy?

Opublikowano

Nie szukam postaci łatwej do ogarnięcia. Szukam postaci z którą będzie fun z gry ;). Co do szelmy o co chodzi z tą Symulacją? ++ Rycerza robić z 2 broniami czy Broń + Tarcza? ++ Mógłby mi ktoś podać build do Tego co wykupić u Rycerza i Szelmy?

Symulacja to taki skill, że postać symuluje śmierć i mobki wtedy nie mogą cię bić.

Dwa miecze.

Tzn. skille? U rycerza wykup sobie boską tarczę, poświęcenie i resztę co potrzebne do skilli, magiczną blokadę na 5lvl, bo potrzeba jest do wyspecjalizowania oraz z pasywnych umiejętności chyba wszystkie.

U szelmy wykup sieć, niewidzialność i z pasywnych wszystkie, reszta skilli na 1 lvl może zostać, bo i tak nie będziesz ich używać.

Po zmianie klasy to już wiadomo, wszystkie skille wykupujesz. :p

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/756834-tut-pomoc-dla-pocztkujcych-czyli-jakie-umiejtnoci-wybra-cz-2/

Powyżej masz 'poradnik', w którym dokładnie opisane zostało, które skille szelmy kupować zarówno przed wybraniem profesji, jak i po. :)

Szelmie dajesz wszystko w zwinność, a po wyborze specjalizacji 17 kondycja, 17 inteligencja, cała reszta w zwinność.

Opublikowano

Yyy wykupić tylko 3 skille u rycerza? Hmm jak sobie radzi w procku?

Edit. Miyoshi masz jakiś build dla rycerza? chyba, że to co podała Słodka jest okej ;)

Opublikowano

Yyy wykupić tylko 3 skille u rycerza? Hmm jak sobie radzi w procku?

Możesz wykupić ich więcej, ale większości nie będziesz używał. Obowiązkowe są na natomiast skille pasywne. Rycerz z eventem +15, który dostaniesz na 20 poziomie (jeżeli będziesz uczniem), w Procku radzi sobie bardzo ładnie, bo ma dość dobrą obronę. Możesz sobie zrobić secik do +4 kamieniami siły, zawsze coś. ;-)

Opublikowano

Więc to co podała słodka jest okej? Dobra a mógłby mi ktoś podać + jak i zarówno - rycerza oraz Szelmy? No i w sumie którą postacią jest większy fun z gry? ++ Co do Rycerza i Szelmy ile Pu musiałbym zebrać? :)

Opublikowano

Oba postaciami zbierasz 5 k pu , bo na 60lvl w alvitar (sw. w dratan) dostajesz q na pu dzięki którym (na platynie) dostaniesz 10k pu.

Co do + i -:

Rycerz paladyn:

- Malo defa,trzeba kupować zawsze dobre eq.

- Trzeba kupować acc na celke bo nie ma jej za dużo ;s

+ Dobre skille

+ "Mocny" atak

Szelma zamachowiec:

- Nie ma xD (no dobra jest 1 -.-, drogie eq i wep)

+ Stun na 20lvl

+Ma dobry bilans między defem, atakiem, unikami i celką :)

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

Rycerz:

+ dobra obrona

+ całkiem sporo HP

+ stun

+ mocne skille atakujące

- mało celności

Szelam:

+ dużo unikania

+ dobra celność

+ symulacja

+ stun

- mało skilli atakujących (jeżeli mowa o zamachowcu), ale jednocześnie mocne są te skille

Co do PU: http://www.mpcforum.pl/topic/704965-tutfarma-na-pl-u-ii-sposob/

Polecam zrobić tak jak jest napisane w w/w poradniku, bo to naprawdę dobry sposób i starczy Ci spokojnie punktów umiejętności na długo.

Opublikowano

W końcu Rycerz ma dużo czy mało defa? Bo 2osoby piszą co innego..

oprócz tego co to jest "ACC"? Widziałem na mpc opis wszystkich skrótów ale w tej chwili szukałem już 15min i dalej nie ma.. Co do postaci Rycerz jest postacią którą można spokojnie grać na 20-30 i zarówno na 90-100? myślę nad tą postacią.. Grał ktoś z was nią? Może mi opisać czy się wgl opłaca nią grać? :)

Opublikowano

W końcu Rycerz ma dużo czy mało defa? Bo 2osoby piszą co innego..

oprócz tego co to jest "ACC"? Widziałem na mpc opis wszystkich skrótów ale w tej chwili szukałem już 15min i dalej nie ma.. Co do postaci Rycerz jest postacią którą można spokojnie grać na 20-30 i zarówno na 90-100? myślę nad tą postacią.. Grał ktoś z was nią? Może mi opisać czy się wgl opłaca nią grać? :)

ACC -> Accesory -> biżuteria (najczęściej ta, którą zdobywamy w Monster Combo).

Moim zdaniem rycerz ma właśnie dużo defa, przynajmniej w porównaniu do szelmy.

Każdą postacią można grać, ale każdą trzeba ogarnąć. ;)

Opublikowano

Skoro piszemy już o acc to możesz mi wyjaśnić co znaczą między innymi skróty B,D,M oraz jakie ACC kupować dla rycerza? Zdecydowałem się na niego w przyszłości zostanę Palladynem (Aż łza się w oku kręci gdy przypomni się Gothica :C ) Ano i mozecie mi lekko pomóc?

-Skille jakie wykupic u rycka, Zrobię go z 2broniami

-Jakiego peta ?

Opublikowano

U rycka to chyba się kupuje tribla i tego podwójnego skila nie pamiętam jak się on nazywa no i stuna (dash) to podstawa bufki też się przydadzą ale dużo nie dają ataku czy tam obrony pasywy to jak każda postać na maxa tylko że jest też jakiś wyjątek musisz zobaczyć na wetpaincie bo są pasywy które mało się różnią na 4 lvl i 5 a kosztują dużo pu , a co do peta to rk ma dużo defa więc jak wybierzesz smoka możesz dać mu w hp aby było więcej , wierzch to konik 37 lvl lub 38 to jest podstawa, jak walczący to powiem ci z doświadczenia że nie przydają się walczące chyba że komuś na początek gry aby nie dedać i aby pecik mógł za ciebie pobić i wbić ci lvl, na wyższym lvl do bicia to dużo nie robi przydaje się do zbierania dropa, co do ACC to tych skrótów ci nie wyjaśnię bo sam nwm co oznaczają xD dla rycka dobre na początek są łzy rycerza dają siłę celkę i chyba unikanie, na większym lvl to musisz kombinować jak osiągniesz 100% casta to abs'y i celka a jak jeszcze nie będziesz mieć casta to daj coś z krytykiem celką a do hp to powinieneś nadążyć potkami ładować

Opublikowano

Skoro piszemy już o acc to możesz mi wyjaśnić co znaczą między innymi skróty B,D,M oraz jakie ACC kupować dla rycerza? Zdecydowałem się na niego w przyszłości zostanę Palladynem (Aż łza się w oku kręci gdy przypomni się Gothica :C ) Ano i mozecie mi lekko pomóc?

-Skille jakie wykupic u rycka, Zrobię go z 2broniami

-Jakiego peta ?

B, D, M - blisko, daleko, magia. Do expa obowiązkowo absorpcje many/życia. To jest podstawa. Jeżeli się trafi to możesz brać ze zwinnością, kondycją, ciosami krytycznymi. Na PVP celność, celność i jeszcze raz celność, bo rycerz ma jej bardzo mało. Chyba, że wolisz biżuterię rare, czyli tą, która wypada z bossów. W takim wypadku oczywiście łzy rycerza, ale to też bardziej mi pasuje na PVP, bo na bicie mobków to, co masz w podstawach wystarczy, a ABS HP i MP są niezastąpione.

Pet... na początku zrób konia, wyexp go na 37 poziom i zmień w wierzchowca (będzie dawał Ci przydatne buffy). Następnie zrób smoka i wykupuj mu skille pasywne, które będą podnosiły Ci statystyki, kiedy będziesz miał go założonego. Oczywiście smoka nie przemieniasz w wierzchowca!

Ja bym Ci radził zagrać Nocnym Elfem, postać ma sporo defa, dmg też niczemu sobie, zagraj, a nie pożałujesz! :)

Nocny elf to jest właściwie szelma z buffami. Dalej posiada symulację, deadline i combo. Oprócz tego ma dużo ciekawych buffów, ale mimo wszystko proponowałabym zostać przy palladynie na chwilę obecną.

Opublikowano

Okej gram palladynem :) w tej chwili 21lvl zbieram PU w procku ;> Możecie mi powiedzieć ile PU w procku powinienem farmić?

Najlepiej jak najwięcej, wbijaj sobie spokojnie do 30-35 lvla pu w procku, bo tam najlepiej leci. :x

Później na 60lvlu są zadania.

Opublikowano

Ja odnośnie dużo defa.

Rycerz ma w sobie dużo defa,ale jak się zmienia profesje automatycznie się zniża obrona i podnośi się atak (zanim mnie zhejtujecie sprawdzcie to na globalu)

Dlatego paladyn ma mało defa.

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

zaklinacz specjalista najlepsza postac na start

dosc latwo sie expi dzieki przemianom i w poczatkowych fazach gry pomagaja nam duszki

nie tylko na poczatku nam duszki pomagaja bo mozemy wziasc sobie elementara ;)

a spec ma wady np co 30min przerwa 5min "w dostawie pradu"

Opublikowano

Ja odnośnie dużo defa.

Rycerz ma w sobie dużo defa,ale jak się zmienia profesje automatycznie się zniża obrona i podnośi się atak (zanim mnie zhejtujecie sprawdzcie to na globalu)

Dlatego paladyn ma mało defa.

Oj coś mi się wydaje że z tym defem coś ściemniasz rycek nawet palek ma najwięcej defa z każdej postaci ale ma najmniej statystyk chodzi mi o staty bez eq

Opublikowano

Oj coś mi się wydaje że z tym defem coś ściemniasz rycek nawet palek ma najwięcej defa z każdej postaci ale ma najmniej statystyk chodzi mi o staty bez eq

Nie. Przed wybraniem specjalizacji ma dużo obrony. Jeżeli wyspecjalizujesz na palladyna obniża się obrona i zwiększa atak, u templariusza jest przeciwnie, bo zmniejsza się atak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...