Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TESTY] Nowa Gra Via www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłbyś zrobić Link Aktywacyjny gdyż niektórzy mogą podszywać się pod innych używając ich e-mail i loginu. A i jeszcze co ile kosztuje w sklepie. No i jeszcze podczas treningu można oszczędzić kase zdejmując przedmioty z siebie, a potem trenować z tym też coś zróbcie.

"Kto pragnie pokoju, niech przygotowuje się do wojny"

-Vegetius

banner2.jpg

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A o tym treningu nie pomyslałem :)

Po prostu oddzielimy to na maks i podstawę.

Sklep..niedługo dodam tą cenę :))

Link aktywacyjny, na razie nie wiem jak to rozwiązać :D

Opublikowano

Link aktywacyjny: w bazie, w tabeli z graczami dodajesz 2 pola - aktywny i jakies pole tekstowe.

po rejestracji, tworzac gracza w bazie, pole aktywny ustawiasz na 0, do pola z tekstem wpisujesz np cos takiego: md5(uniqid(rand(), true)), generujesz maila z linkiem http://moja.ubergra.pl/?activation=b98952ef2df4ca97b63d7b6db84a28e1

Jak obsłużyc taki link to chyba nie muszę tłumaczyć. Tego typu rejestracje mam u siebie.

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Przecież opisałem, jak wygenerować indywidualny tekst, jak na jego podstawie zbudować link.

Obsługując taki link po stronie php wyszukujesz w bazie odpowiedniego gracza (na podstawie zawartości tego dodatkowego tekstowego pola) a następnie zmieniasz mu wartość pola aktywny na 1.

Zaraz zaraz, czegoś tu nie rozumiem, przecież to JA nie umiem PHP ;)

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Generowanie podane działające w phpie nawet wyżej:

$random = md5(uniqid(rand(), true));

Dodanie tabeli w bazie danych "hash" (whatever) zapisywany przy rejestracji (insert into...)

Wysyłka mailli za pomocą PHPMailer. Jeśli nie możesz sam skonfigurować funkcji mail() polecam wysyłanie via gmail.

Ja jednak nie lubię blokować dostępu do gry bez aktywacji konta, maila weryfikuję przez sprawdzenie istnienia domeny, wysyłam e-mail do gracza i pozwalam mu się zalogować.

Jeśli potwierdzi adres e-mail dostanie określony profit w grze.

Opublikowano

Przecież opisałem, jak wygenerować indywidualny tekst, jak na jego podstawie zbudować link.

Obsługując taki link po stronie php wyszukujesz w bazie odpowiedniego gracza (na podstawie zawartości tego dodatkowego tekstowego pola) a następnie zmieniasz mu wartość pola aktywny na 1.

Zaraz zaraz, czegoś tu nie rozumiem, przecież to JA nie umiem PHP ;)

Ojj :D Frozen , nie zeby coś ale języki programowania różnią się funkcjami oraz przeznaczonymi "zadaniami" (jedno do rozwiązań biznesowych ,jedno do gier itd itd)

Mi przesiadka z PHP na JS zajeła około... godziny :D

Ale języki typu C++ / Java wymagają z deczka innego myślenia niż PHP .

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

Opublikowano

Ale ja to mam zrobione w PHP! Tak, nie umiem php, usiadłem, zrobiłem. I teraz jeszcze wytłumaczyłem.

Sam algorytm jest uniwersalny, po tym opisie można go zaimplementować w dowolnym języku programowania jednak podałem tu przykład generowania hasha do pola tekstowego używając właśnie funkcji php.

Więc nie wiem, w czym problem.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Moim zdaniem główny problem jest w tym, że 80% (może nawet więcej) "programistów" PHP na tym forum to ludzie bazujący na kopii kodu z czyjegoś silnika, nigdy nie mający styczności z książka, manualem czy innym językiem. Jak w każdym społeczeństwie tacy znawcy potem krzyczą najgłośniej przy tematach dotyczących pomocy.

Dlatego może napiszę niepopularną opinię, ale nie nauczysz się praktyki bez teorii.

Opublikowano

Zakłuć w dyby i zmusić do nauki C++ z książek!

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Na całe szczęście należe do tych 20% programistów ,co potrafią się o siebie zatroszczyć :D

up@

Proponowałbym Malbolge :D

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

Opublikowano

Scolari, nie wiem czy zaliczasz mnie do tych 80% ale powiem ci, że to nie jest żaden gotowiec, kopia, kod pisałem sam..później mi zaczął pomagać SwordBrother. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...