Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TESTY] Nowa Gra Via www

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, piszemy we dwóch i się przyznaję..może nie napiszemy na takim poziomie jak ty, wielce programisto, ale napiszemy to z powodu..HOBBY..

No a te błędy które podajesz..myślisz, że po co dałem tu linka do gry? Właśnie po to, żeby ludzi zgłaszali błędy, a my je będziemy jak najszybciej usuwać..

Jeszcze jakieś kłopoty?

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

foxbond, masz może jakieś archiwum swoich prac? pokaż nam swoje pierwsze programiki, albo danarroth v 0.01 alpha ;)

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Jak próbuję wejść na czyjś profil wywala nie do ekranu logowania

aaa i co chwilę error "too many connections", można tylko przypuszczać jak wyglądają twoje zapytania do bazy...

P.S. Jeśli piszecie to we dwóch to nawet się do tego nie przyznawajcie.

Foxbond dlatego to są testy chcemy się dowiedzieć co trzeba naprawić co zmienić co usunąć a co napisać.

Błąd naprawiony.

A co do twojego ps. to  rozumiem że ty jesteś bardzo dobry w te klocki natomiast nwm jak biały_wilk ale ja dopiero startuję w php. Do tego żeby sam coś po żądnego napisał brakuje mi ponad 6 miechów. Jak na razie proste skrypty tak jak umiem. Natomiast jeżeli tak komentujesz ciągle nami Gardząc chciałbym zobaczyć twoją pracę. Ja mogę się pochwalić certyfikatem znajomość html5.

mca.png
Opublikowano

tu bardziej chodziło o to, że do tej pory było, że pisze to sam, a nawet w stopce jest wzmianka tylko o nim.

Danarroth alpha:

thegame.foxbond.cba.pl a nie nie działa, gdzieś na końcu fanpage chyba będzie z jeden screen

Need for drift:

needfordrift.cba.pl

Forgotten heroes:

forgottenheroes.cba.pl

No kurw, nie za bardzo mam jak pokazać, ale było to oparte na silniku Dragon Knight, tyle, że dodałem dynamiczną mapę, walki i jeszcze upchałem czysty ajax (wtedy nie było jQuery) gdzie sie dało

Do tego (jeśli chodzi o gry) było coś na XNova z tą różnicą, że wraz z kolegą przenieśliśmy to w klimat średniowiecza i akcję na wyspach.

Dobra, nie jestem zbyt skromny, hejt please.

Odnośnie waszego projektu np. po wpłaceniu pieniędzy do banku, wzięciu udziału w zakładzie kasa postaci (ta na górnym panelu) nie ulega zmianie. Trzeba odświeżyć stronę, aby zobaczyć ile jej obecnie posiadamy.

P.S. Je piszę dla hobby, tak samo jak wy. Dlatego wskazuję wam błędy zamiast je wykorzystać.

Opublikowano

Heh..to teraz tak..

Wcale nie było że piszę sam, to, że pisałeś w liczbie pojedynczej, spowodowane było po prostu tym, że tak jest szybciej/wygodniej..Ma konto na forum (co zresztą powinieneś zauważyć), więc w dowolnej chwili może pisać. Co do stopki..to było tylko dla estetyki, nie skupiałem się na treści..Ale..do FTP ma pełen dostęp, wszystkie pliki ma na PC, więc w każdej chwili może się dopisać, jeśli tego nie zrobi, zrobię to ja :]

Co do tego wpłacania kasy do banku..i o to mi chodziło :] O zgłaszanie błędów..z tym to chyba nie powinno być problemów :)
Jak widzisz, staramy się, każdy błąd, który zgłaszasz, próbujemy jak najszybciej rozwiązać..

Opublikowano

No i jak dla mnie bomba. Foxbond chciałem zobaczyć czy naprawdę coś umiesz, i teraz wieże że tak. A zrobiłem to dlatego też że znam wielu ludzi co mówią a robić już nie umieją. 

Prosimy o zgłaszanie wszelkich napotkanych błędów.

mca.png
Opublikowano

To mi się podoba, aczkolwiek moglibyście wymuszać użycie hasła dłuższego niż 3 znaki (tak samo login/nazwa)

Spraw, aby w przypadku wpisania np. złego maila, jedynie to pole się czyściło, a pozostałe zostały bez zmian. (dlaczego mam wszystko przepisywać po 5 razy, gdy np. loginy, które chcę użyć będą zajęte)

Odnośnie poprzedniej uwagi:

i dopiero po odświeżeniu strony jest aktualizacja:

Opublikowano

Dziś po południu nie mam wiele czasu ale zrobiłem to co pisałeś @foxbond dotyczące formularza rejestracji, tzn :
-aby się zarejestrować, login, nazwa postaci i hasło muszą mieć minimum 3 znaki

-po wpisaniu złych danych w formularzu, dane zostają na miejscu, można je wtedy dowolnie edytować.

Opublikowano

@ref

Zapraszam do rejestrowania..

@EDIT :
Mała aktualizacja :P
-przy rejestracji dodałem wykrywanie maili - tzn jeden mail na 'grę'..

-wprowadziłem pkt. Akcji (bez nich ani rusz na wyprawke :P)

-automatyczna regeneracja HP

-automatyczna regeneracja pkt. Akcji

I jeszcze kilka szczegółów. Wciąż zapraszam do rejestracji :D

@

Opublikowano

UPDATE!! :)

Dodałem "system" wiadomości prywatnych między graczami! (PW)

Wpisujemy ID odbiorcy (ID można zobaczyć w podglądzie gracza [ swoje ID widzimy w podglądzie swojej postaci :) ]), temat wiadomości i treść..W "Wiadomości" (prawy górny róg, jakby ktoś nie widział :D) mamy skrzynkę odbiorczą i skrzynkę nadawczą. Możecie wszystko przetestować :)

Opublikowano

ehh.. z tym id to przesadziliscie..

Przecież z bazy można wyciągnąć id po loginie. Jedno zapytanie was nie zbawi.

PS. Mało kto używa wpisywania w odbiorce loginu czesciej sie bierze podglad gracza i klika "Wyślij wiadomośc"

Opublikowano

No racja z tym ID/loginem, postaram się to jak najszybciej zmienić :-)

Co do tego P.S'a :D

Czy mało kto używa wpisywania nicku to nie wiem, ale wg mnie tak będzie wygodniej..Załóżmy, że chcesz wysłać wiadomość do dwóch osób, to sobie PO KOLEI wpiszesz nicki, zamiast Ranking --> (szukanie gracza) Gracz --> Wyślij wiadomość i później to samo z drugim.

Ale dzięki za podpowiedź :)

Opublikowano

foxbond, masz może jakieś archiwum swoich prac? pokaż nam swoje pierwsze programiki, albo danarroth v 0.01 alpha ;)

Jak próbuję wejść na czyjś profil wywala nie do ekranu logowania

aaa i co chwilę error "too many connections", można tylko przypuszczać jak wyglądają twoje zapytania do bazy...

P.S. Jeśli piszecie to we dwóch to nawet się do tego nie przyznawajcie.

1. Tak będzie wyglądał dzień ostateczny , kiedy foxbond wyda gre !

2. Niektóre darmowe serwery mają ograniczoną liczbe użytkowników na serwerze więc...

Ps.Jak macie zamiar grać w Danarrotha to nawet i najlepiej się do tego nie przyznawajcie :D

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

Opublikowano

Odniosę sie tylko do jednego błędu, którego zapewne nie naprawiliście:

Niektóre darmowe serwery mają ograniczoną liczbe użytkowników na serwerze więc...

Gra jest na cba, tak? tak.

Dawałem wam działający przykład Need for drift, który również na cba stoi. W tych najlepszych momentach (znaczy jak się zebrała większość) było 50 osób on-line. Każda podstrona średnio generowała 3 zapytania + shoutbox. Prócz wyścigów były też na początku takie mini-rajdy (bez timera, po prostu spamisz jak najszybciej przycisk jedź). Zakładając, że chociaż połowa użytkowników on-line brała w tym udział to musiało być (2 + 3*5) * 25 zapytań na sekundę (sami sobie wydedukujcie skąd ten wzór).

Może co 5 min jednej osobie ten komunikat się pojawił...

Więc za przeproszeniem nie pier** mi tu, że na tym samym hostingu przy 20 ZAREJESTROWANYCH osobach wywala ten błąd z winy hostingu... Na cba liczba zapytań jest ustalana per strona więc odpada teoria o obciążaniu w tym momencie bazy przez inne strony.

Pozdrawiam

szczególnie tego pana 2-3 posty wyżej, jak próbujesz kogoś "zhejtować" postaraj się bardziej.

P.S. Twoja gra już istnieje i masz 20 użytkowników, Danarroth ludzie widzieli tylko na screenach, a oglądalność fanpage nie spada poniżej 200. Nie porównujcie tych dwóch projektów, proszę was, nie ośmieszajcie się.

Opublikowano

@foxbond

Ja nic do twojej gry nie mam!

To po pierwsze, po drugie " Twoja gra już istnieje i masz 20 użytkowników, Danarroth ludzie widzieli tylko na screenach(...) Nie porównujcie tych dwóch projektów, proszę was, nie ośmieszajcie się. "

Ja wcale ich nie porównywałem, a piszesz to w kontekście do naszej (mojej i SwordBrother) gry...miło..

A po trzecie, wcale nie jest 20 zarejestrowanych graczy..Po prostu w Rankingu daliśmy limit do 20...

Opublikowano

@fox, mam pytanie (Nie hejt, nie odbierz mnie źle), bo mnie ciekawi co do fanpagy na facebooku, czy tam oglądalność jest zliczana po odświeżeniach czy po UU?

@Topic no coraz lepiej. Gra już tak wgl wystartowała czy to nadal beta?

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

@Mr Fan

Nadal Beta..jeszcze WIELE dopracowań brakuje :D

@foxbond

Ok, moja pomyłka :)
No a oprócz ciebie pisał mi jeszcze Bnmbb :) A reszta to nie wiem/nie pamiętam.. :P

Opublikowano

ogladalnosc fanpage jest to liczba unikalnych osob ktore przeczytaly jakis post, oznaczyly, badz zlajkowaly. liczone sa tylko osoby posiadajace konto na fb. po zdobyciu x lajkow mamy dostep do statystyk, gdzie podane sa statystyczne dane odnosnie plci, wieku, m. zamieszkania, zainteresowan, skad dowiedzieli sie o fanpage/poscie i jeszcze wiecej

Opublikowano

@UPDATE!

Dodano Sklep ekwipunku gracza! No i oczywiście sam ekwipunek :P
Póki co do kupna dostępny jest tylko miecz i rękawice, ale to tylko dodanie przedmiotów do bazy ;))

Niedługo zrobię porcjowanie i ekwipunku i rankingu na kilka stron :P

I wkrótce wrzucamy gotowy, lecz mało rozbudowany system sojuszy/gildii :)

Zapraszam do rejestrowania :P

Opublikowano

Czy tylko u mnie wywala błąd xD

Parse error: syntax error, unexpected '=' in /virtual/erpgcom.cba.pl/home.php on line 52

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...