Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Pójdzie Mi Battlefield 3 ?

xamizo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To mój aktualny pc po modernizacji :

Procesor : Core 2 Duo e6400 2,13GHz @ 3,00GHz

GPU : HD7770 GIGABYTE 1024mb 128bit OC 1050mhz ( tak pisze na opakowaniu od GPU , to firmowo podkręcana karta )

RAM : 4gb GOODRAM

Zasilacz : Fortron 400 w ( nie piszcie że .... za słaby czy coś bo ciągnie tę gpu bez problemu nawet w rozdzilczościach HD )

W single gra mi chodzi przy 1920x1080 na wysokich przy ok. 35-40fps. Jak to będzie się miał do multi ? BFBC2 chodzi mi na multi w 1200x800 ( nie pamiętam dokładnie ) i all detale na na wysokie i non stop mam 40 nigdy nie spadło poniżej 36fps , ale ogólnie cały czas nawet na Heavy Metal jest stale 40fps + - .

Procesor 2 rdzeniowy, w tej rozdzielczość pójdzie ci na srednich/niskich.

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

• Procesor Intel Core 2 duo e7400 2.80 GHz
  • Karta graficzna nvidia gf 9800 GT 1 gb GDDR3
  • System operacyjny Windows 7 Professional 64 bit + SP1
  • Ilość ram: 2x 2g Kingston ddr2 800
  • Zasilacz: Modecom 500w

Chciałbym dodać, że gram już w bf3, ale moje pytanie jest innego typu: Co zrobić, żeby wycisnąć więcej fps, korzystalem z wielu poradników lecz nie pomogły.. Zazwyczaj to mam 20-35 fps, a przy wiekszej akcji spada do 15, co naprawdę pogarsza mi przyjemność z gry.... Gran na najniższych ustawieniach. Niedawno zastosowałem sięwg tego poradnika http://www.mpcforum.pl/topic/598476-tut-lepsza-wydajnosc-battlefielda-fxaa-injector/, lecz zmian nie widze... Proszę poradzicie mi co zrobić, aby wycisnąć przynajmniej te 20 fps więcej ??

Rola Healera w grach MMO jest taka sama jak basisty w zespole - Zauważa się go dopiero wtedy, gdy przestanie grać.

Opublikowano

Kolega się pyta, ale konta na forum nie ma

• Procesor: 8 Rdzeni 4.30 GHZ (Tak, robił oc)
  • Karta graficzna: 2 GB
  • System operacyjny: Windows 7 Home Premium
  • Ilość ram: 16 GB
  • Zasilacz: Nie wie
    #Edit Jeszcze, na jakich detalach i ile fps będzie mieć.

1398347001-U399156.png

Opublikowano

Kolega się pyta, ale konta na forum nie ma

• Procesor: 8 Rdzeni 4.30 GHZ (Tak, robił oc)
  • Karta graficzna: 2 GB
  • System operacyjny: Windows 7 Home Premium
  • Ilość ram: 16 GB
  • Zasilacz: Nie wie
    #Edit Jeszcze, na jakich detalach i ile fps będzie mieć.

Podaj dokładną nazwę procesora i karty graficznej.

Ale z tego co widzę uciągnie ci na ultra w fhd

Opublikowano

Wielki "znafffca" się znalazł nic nie wiesz na temat komputerów więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Dobre sobie jeszcze tydzień temu wszędzie pisałeś na temat karty "czy ta jest dobra" "czy ten zasilacz będzie dobry" "jak zrobić o/c?"

Trułeś dupe wszystkim przez 3 miesiące, a na koniec i tak kupiłeś nie to co trzeba.

Więc proszę cię grzecznie, nie wypowiadaj się w tym temacie.

@Topic

rafael565 rozdzielczość zmień najlepiej na 1280x1024 wzrost wydajności gwarantowany te 5fps powinno podskoczyć, przy okazji zajrzyj do FAQ będziesz miał tam opisane jak zwiększyć wydajność battlefielda 3

A co ty to kazałeś jakiegoś HD6770 brać ...dobrze że się zapytałem na innym forum -,- Kupiłeś sobie kartę i wmawiasz wszystkim że ona jest zajebi... i żęby ją brać ... W ogóle to ja nie muszę się znać na PC żeby wiedzieć jak zwiększyć wydajność gry . Aha i co miałem kupić ? Ja na początku pytałem się o kartę za 300zł nom dobra ty kazałeś za 350zł potem za 400zł potem ja znalazłem fajną za 500zł i napisałeś żebym kupić za 600 -,- Tak w ogóle to ja się wszystkiego doweidziałem w 5 minut a nie w 3 miesiące bo zmieniłem forum i dostałem konkretną odpoweidź a nie od Ciebie wielkiego znawcy PC ... I jakoś mój zasilacz kur.. wyrabia w rozdzielczościach HD a ty kazałeś wyje.. do kosza więc ja też bym Ci nie radził doradzać ludzią . Takie jest moje zdanie dziękuję że wprowadzałeś mnie w błąd odkąd założyłem 1 temat .
Opublikowano
  • Procesor Intel Core 2 duo e7400 2.80 GHz
  • Karta graficzna nvidia gf 9800 GT 1 gb GDDR3
  • System operacyjny Windows 7 Professional 64 bit + SP1
  • Ilość ram: 2x 2g Kingston ddr2 800
  • Zasilacz: Modecom 500w

Chciałbym dodać, że gram już w bf3, ale moje pytanie jest innego typu: Co zrobić, żeby wycisnąć więcej fps, korzystalem z wielu poradników lecz nie pomogły.. Zazwyczaj to mam 20-35 fps, a przy wiekszej akcji spada do 15, co naprawdę pogarsza mi przyjemność z gry.... Gran na najniższych ustawieniach. Niedawno zastosowałem sięwg tego poradnika http://www.mpcforum....-fxaa-injector/, lecz zmian nie widze... Proszę poradzicie mi co zrobić, aby wycisnąć przynajmniej te 20 fps więcej ??

Możesz spróbować podkręcić kartę przez MSI afterburner i zmniejszyć rozdzielczość do 1024x720

@Up

Nie będę się kłócił z dzieckiem, ale nie wmawiaj mi że nie kupowałeś karty 3 miesiące bo ja ci zaraz tu pokaże temat w którym się pytasz potem kolejny i kolejny no i PW.

Zasilacz to bomba zegarowa ma zbyt małe napięcia by ogarnąć twój PC póki co ogarnia, ale nie zdziw się jak któregoś dnia wyjebie i spali ci połowę podzespołów.

A tak przy okazji co ma rozdzielczość do zasilacza? Bo z tego co mi wiadomo to NIC wielki "znafffffco".

Nie kazałem ci kupić karty za 600zł tylko 540zł. Ja ci powiedziałem jaka karta jest najlepsza do 350zł dobra jest git, ale po tygodniu piszesz do mnie czy 6670 jest dobra to ja ci pisze że nie że to badziewie, więc ty się pytasz jaka do 400zł ja ci mówię że za tyle nie ma dobrych i żebyś dozbierał do 450zł i kupisz 6770 HIS, ale jak zwykle ty po jakimś czasie znów piszesz i tym razem pytasz się o 7770 to ja ci mówie że szafirek VAPOR-X , ale ty się upierasz przy gigaodbycie bo jest tańszy i kupisz sobie bf3, więc kur** po co trułeś dupe przez 3 miesiące mi i połowie forum jak i tak zrobiłeś po swojemu?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Możesz spróbować podkręcić kartę przez MSI afterburner i zmniejszyć rozdzielczość do 1024x720

@Up

Nie będę się kłócił z dzieckiem, ale nie wmawiaj mi że nie kupowałeś karty 3 miesiące bo ja ci zaraz tu pokaże temat w którym się pytasz potem kolejny i kolejny no i PW.

Zasilacz to bomba zegarowa ma zbyt małe napięcia by ogarnąć twój PC póki co ogarnia, ale nie zdziw się jak któregoś dnia wyjebie i spali ci połowę podzespołów.

A tak przy okazji co ma rozdzielczość do zasilacza? Bo z tego co mi wiadomo to NIC wielki "znafffffco".

Nie kazałem ci kupić karty za 600zł tylko 540zł. Ja ci powiedziałem jaka karta jest najlepsza do 350zł dobra jest git, ale po tygodniu piszesz do mnie czy 6670 jest dobra to ja ci pisze że nie że to badziewie, więc ty się pytasz jaka do 400zł ja ci mówię że za tyle nie ma dobrych i żebyś dozbierał do 450zł i kupisz 6770 HIS, ale jak zwykle ty po jakimś czasie znów piszesz i tym razem pytasz się o 7770 to ja ci mówie że szafirek VAPOR-X , ale ty się upierasz przy gigaodbycie bo jest tańszy i kupisz sobie bf3, więc kur** po co trułeś dupe przez 3 miesiące mi i połowie forum jak i tak zrobiłeś po swojemu?

Jak mi spali to moja sprawa , ale ten GIGABYTE jest dużo lepszy od tych 6770 i innych ogólnie to chyba zmienię forum bo ty już mnie dostatecznie zdenerwowałeś . Jak masz ustawione np. Ultra w grze i 1920x1080 to karta więcej bierze prądu niż np. na 800x600 i niskie . Aha i @Up spróbuj zrobić tak jak jak Ci napisałem i jak masz dobre chłodzenie to możesz też podkręcić procesor . Aha i jeszcze do Flapa może jeszcze mi napiszesz ze GPU bierze tyle samo prądu na pulpicie co i w grze ? Dziękuję żegnam i proszę FLAP nie pisz w moich tematach(jakby takowe powstały ) bo tylko robisz zamieszanie .
Opublikowano

Siedzę i sikam ze śmiechu truć dupę 3 miechy i jeszcze kupić taki shit już mój asus 6850 lepiej sprawuje się od tego 7770 od gigaodbytu i jak już jesteśmy przy tej karcie to faktycznie nie lepiej było dołożyć parę groszy i kupić tą od szafira? LoMGL

@ Nie no 5% mwahahahha śmiechu warte...

Opublikowano

rafael565 rozdzielczość zmień najlepiej na 1280x1024 wzrost wydajności gwarantowany te 5fps powinno podskoczyć, przy okazji zajrzyj do FAQ będziesz miał tam opisane jak zwiększyć wydajność battlefielda 3

Ok, dzięki za radę. A mam jeszcze takie pytanko, czy jak zmniejszę grafikę to przy graniu zwiadowcą nie będę w stanie widzieć graczy w odległości 1km ? ( Dodam jeszcze, że przy moich ustawieniach tj. 1680x1080 dotychczas widziałem graczy z takiego daleka, lecz słabo)

Rola Healera w grach MMO jest taka sama jak basisty w zespole - Zauważa się go dopiero wtedy, gdy przestanie grać.

Opublikowano

Amd athlon X2 3.0ghz

Nvidia gt550ti

4gb ramu ddr3

win7 64bit

zasilacz 400w

Low/medium bo twój procesor nie wyrobi jest po prostu zbyt słaby do bf

W jakiej rozdzielczości zamierzasz grać?

Intel core 2duo

3.17 GHz

2GB RAM

NVIDIA GeForce 9600 GT

(powiem że cod MW3 działa mi na full o ile można porównywać te gry do siebie)

Low nie dość że zbyt mało RAM to jeszcze karta nie z tej epoki.

Będziesz musiał użyć komend i konfigów

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ok nie chce mi się za bardzo wypisywać parametrów ale komputer to laptop Lenovo Z575

procesor 4 rdzeniowy (chyba 1,4)

4GB RAM

grafika radeon HD 6520G 1GB ( jest funkcja cross fire nie wiem czy włączać)

win 7 64 bit

NIC nie jest podkręcone

na jakich ustawieniach mogę pograć ?

Opublikowano

W low, konfigami i komendami pograsz komfortowo 25-35fps

Mam jeszcze 1 pytanie.Gdybym zakupił procesor ten sam tyle ,że z 4 rdzeniami i dokupił troche mocniejszy zasilacz czy mógł bym myśleć o high/ultra i około 50-60 fps?

Opublikowano

To do mnie bylo? bo jeżeli tak to chyba sie nie rozumiemy... Mam komputer a nie laptop to po 1 a po 2 zasilacz bo jak dodam do kompa procesor to zasilacz moze nie wyrobic i nawet mi kompa nie odpali wiec patrz co piszesz a jeżeli to nie do mnie to sry. Wdodatku jeszcze wczoraj pisales że procesor mam słaby a nie karte...

Opublikowano

• Procesor-Intel Core 2 Quad CPU Q8200 2.33GHz
  • Karta graficzna-Jak karta do tego sprzętu do 250zł (co myślicie o tych hd4850 hd6670)jak można to na jakich detalach ile fps na multi...
  • System operacyjny-W7
  • Ilość ram-2GB
  • Zasilacz-Tracer TRZ-452(będzie Chiefteca 500w)

Opublikowano
  • Procesor-Intel Core 2 Quad CPU Q8200 2.33GHz
  • Karta graficzna-Jak karta do tego sprzętu do 250zł (co myślicie o tych hd4850 hd6670)jak można to na jakich detalach ile fps na multi...
  • System operacyjny-W7
  • Ilość ram-2GB
  • Zasilacz-Tracer TRZ-452(będzie Chiefteca 500w)

Lepiej brać 4850 na niej pograsz w medium w dobrej rozdzielczości

Dokup też 2Gb RAM bo 2Gb to stanowczo za mało

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

• Procesor: AMD AthlonII x3 TRZY RDZENIE 450 3x3.20GHz (AM3) (95W,45NM) 64-BIT z wentylatorem i radiatorem BOX
  • Karta graficzna: PALIT/GAINWARD GeForce GT 630 2048MB DDR3/128bit DVI/HDMI PCI-E DirectX 11, OpenGL 4.2 Gniazdo HDMI Częstotliwość Shaderów 1560 MHz
  • System operacyjny: Windows 7
  • Ilość ram: 8 GB
  • Zasilacz.: Porządny i cichy zasilacz 450WATT ATX ze 120mm wentylatorem SILENT BIG FUN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...