Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minkrafter

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 133
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Właśnie że jest o czym dyskutować, przecież możecie nam przedstawić czego oczekujecie czego byście nie chcieli itd. :D

ibwbd4.png

Opublikowano

Z niecierpliwością czekam na Start, bo jestem wielkim fanem Serii Gothic :D Szczególnie 1 i 2 częśći, jeśli potrzeba to pomoge przy tworzeniu serweraa ;)

Sygnatura została ukradziona przez jednego rumuna

Opublikowano

Pragnę przypomnieć iż to nie jest w 100% odwzorowanie z Gothica. Także hejty proszę zostawić dla siebie ponieważ 1 taki już pojawił się.

ibwbd4.png

Opublikowano

Ja mam pytanie odnośnie npc. Ile ich będzie w jednym obozie ? I cz będfzie można spotkać npc bandytę ,który zaatakuje nas automatycznie ?

1389013572-U595569.jpg

Opublikowano

Jak będzie wyglądała rozgrywka na waszym świecie i jakie będą cele zachęcające do dłuższej gry.

Opublikowano

NPC.

Praktycznie wszystkie które być powinny, chociaż o mniej ważnych możemy omyłkowo zapominieć.

Co do bandytów itp., oczywiście :)

UP

Koncepcja jest taka, że gracz brnie przez odchudzoną fabułę gothic'a, wykonuje misje niekoniecznie takie same jak w Gothic'u,

prowadzi domostwo, może zostać handlarzem itd. . Poprostu czysty RPG. Możesz zostać każdym i robić wiele rzeczy. Ogólnie:

-Wykonywanie misji

-Wykonywanie zawodu (bycie strażnikiem, kowalem, hodowcą, myśliwym itd.)

-Zarabianie (handel, złodziejstwo, wykonywanie zawodu, zbieractwo)

-Eksploracja (kopalnie, lasy, jaskinie, a w nich szukanie skarbów)

-Działalność (kuźnia, farma itd.)

-Oraz ścieżka czyli:

Wchodzisz na serwer, czytasz co trzeba, robisz pare obowiązkowych misji a potem, zastanawiasz się:

-Zostać złodziejem? Kraść, rabować, czychać w lasach, ale cały czas uciekać od cywilizacji i być niedaleko kary śmierci lub lochów?

-Zostać kowalem/farmerem/handlarzem?

-Do jakiego dołączyć obozu?

-Brnąć przez fabułę czy zarabiać, zabijać, osiągnąć szczyt możliwości?

A najważniejsze jest to że nie trzeba wcale lubić gothica, bo przecież możesz poznawać fabułę i robić misję, a możesz zostać zwykłym człowiekiem, może rabusiem, albo kozłem ofiarnym, a nawet wiecznym więźniem zesłanym do kopalnii.

Pomogłem? Spodobał ci się mój post? Daj Like!

2m77rjt.png

Opublikowano

Czy chcecie tymczasowy serwer 10 slotowy?

Jeśli tak jaki?

2m77rjt.png

Opublikowano

Tak serwer 10 slotowy na początek powinien wystarczyć. A jaki to sami wybierzcie ,bądź poczekajcie na propo innych bo ja się nie znam -.-

Pytanie 2- Czy na serwerze będzie można spotkać następujące zwierzęta: ścierwojada, wilka, kretoszczura, pełzacza, krwiopijce, cieniostwora, warga i trolla ?

Pytanie 3- Ile osób jest w administracji i czy dadzą radę zapanować nad wszystkim ?

1389013572-U595569.jpg

Opublikowano

Będą te zwierzęta które da się zrobić bez modów - kretoszczur, wilk, pełzacz, golem.

W administracji głównej będą 3 osoby- Ja, Lorane i jeszcze jeden koleś.

A w pozostałych-

Ok. 3 KidMod'ów którzy zostaną wybrani po jakichś 7 dniach od startu oraz

1 Moderator - jeszcze nie wiem kto :O

2m77rjt.png

Opublikowano

A jeżeli wogole nie znam nic z gothica to czy na serwerze beda jakies questy itp z potrzeba znania chociaz kawalka tej fabuly itp?

Na uj mi sygnaturka? .__.

Opublikowano

Bez wiedzy o fabule dasz radę ;)

Ale wiedza o fabule zawsze stawia cię punkt wyżej.

2m77rjt.png

Opublikowano

Czy na waszym serwerze będzie można łatwo się odnaleźć czyli że nie będzie zastanawiania się "Co ja tu robię?"

Bardzo zależy mi żeby ten serwer był jak najlepszy bo grałem we wszystkie części gothic-a i jest to do dziś jeden z najlepszych RPG jakie grałem dlatego mam nieco wysokie wymagania wobec tego serwera.

Opublikowano

Na serwerze będzie multum możliwości.

A pytanie nie będzie brzmieć- co ja tu robię?
Tylko- co ja chcę robić?

2m77rjt.png

Opublikowano

Kolejne pytanie jak duży będzie świat i jak długo będzie się podróżować np. z starego obozu do obozu na bagnach ?

1389013572-U595569.jpg

Opublikowano

Świat nie będzie "wielki", ponieważ mamy zamiar po starcie serva pracować nad drugą mapką, czyli świat gothica 2. Co do czasu podroży to będzie to od 2 do 3 minut

ibwbd4.png

Opublikowano

Bedzie mozna sie przeniesc po ok. 3 miesiacach istnienia serwera. Jedynym warunkiem bedzie ukonczenie WSZYSTKICH misji.

2m77rjt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...