Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

terenzus to nie wiesz co mam nie tak?

Odpala mi db, ch1, ch1-2, auth, ch99 nie wywala zadnego bledu a ciagle mam zostaniesz polaczony z serverem ten launcher co dales po wrrzxuceniu do clienta i kliknieciu go nie dzieje sie nic.

Sygna.png

• Odpowiedzi 119
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

terenzus to nie wiesz co mam nie tak?

Odpala mi db, ch1, ch1-2, auth, ch99 nie wywala zadnego bledu a ciagle mam zostaniesz polaczony z serverem ten launcher co dales po wrrzxuceniu do clienta i kliknieciu go nie dzieje sie nic.

Musisz przystosować rooty itd. DS'a wyjebać/zakomentować itp. Kieruj się syserr'em. ;)

Opublikowano

Up Terenzo dodałem to i znow to samo,tzn taki błąd w syserr:

SYSERR: Jun 30 11:47:59 :: LoadSetting: [iNIT_FORKED] Do not open file (locale/poland/forkedmapindex.txt)

Ch1 dalej nie dziala:

jw4i3e.jpg

Opublikowano

Musisz przystosować rooty itd. DS'a wyjebać/zakomentować itp. Kieruj się syserr'em. ;)

a jest moze na to tut? bo nie czaje ;D

Albo gdybym Ci podeslal swoje rooty i syser to dalbys rade to zrobic ?

Sygna.png

Opublikowano

Ci co mają błąd z forkedmapindex.txt

Wejdź do :

navicat for mysql

common--->locale i w kolumnie mValue masz zapewne napis : "germany", zmieńcie na "poland"

i w maszynie wpiszcie :

/usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart

I odpal ponownie serwer

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Up Terenzo dodałem to i znow to samo,tzn taki błąd w syserr:

SYSERR: Jun 30 11:47:59 :: LoadSetting: [iNIT_FORKED] Do not open file (locale/poland/forkedmapindex.txt)

Ch1 dalej nie dziala:

common -> locale i w LOCALE musi być poland. daj znać czy ruszy

Dokładnie to co up. :)

Opublikowano

no zrobilem tak wgralem gotowca do mojego clienta z pl zmienilem w rotach ip na swoje i dalej " zostaneisz polaczony z serverem " juz nie wiem co jest ... ;/

Jak to serwer hamachi na twoim kompie musi byc końcówka .100

Wpisz w konsoli ps zobacz czy auth odpalone,Terenzo juz sprawdzam

Też myślałem od tego że germany - poland.

Lecz ja u siebie mam i miałem poland.. ss:

qf36w6.jpg

Wiec ja już nie wiem..

Opublikowano

@UP. mam dedyka nei hamachi ;D za duzo pierdolenia z hamachi.

PS. odpalilem metka ale nie moge kliknac na kostiumy i na start nic nie ma czy tak ma byc ?

Sygna.png

Opublikowano

@UP.

Kupiłem dedyka bo sie dopiero szkole z serverami.

A powiem Ci ze lepiej wszystko mi idize na dedyku niz hamachi po 1 o wiele szybciej po 2 stabilniej i wgl no .... :D

Ale i tak masz + za ten link do binki ;D

Sygna.png

Opublikowano

@UP.

Kupiłem dedyka bo sie dopiero szkole z serverami.

A powiem Ci ze lepiej wszystko mi idize na dedyku niz hamachi po 1 o wiele szybciej po 2 stabilniej i wgl no .... :D

Ale i tak masz + za ten link do binki ;D

Jak stać to kupuj.

Dalej nie dziala to ch1 - jakieś pomysły

Opublikowano

Nie polecam używać tych plików, same błędy, game 2089 z difami spełnia swoje zadanie i zawiera wszystko to co tu ;>

Opublikowano

jak sie robi simlinki ?

@ edit

dobra już nie musze robić bo zainstalowałem poprzez maszyne a nie ręcznie jak to wcześniej robiłem

Opublikowano

help me :

sysser:

SYSERR: Jun 30 06:37:12 :: pid_init:
Start of pid: 1096

SYSERR: Jun 30 06:37:12 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Jun 30 06:37:35 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Jun 30 06:37:38 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.
SYSERR: Jun 30 06:38:55 :: heart_idle: losing 71 seconds. (lag occured)
SYSERR: Jun 30 06:47:39 :: socket_write: write to desc error
SYSERR: Jun 30 06:47:40 :: socket_connect: HOST localhost:15000, could not connect.

Syslog:

Jun 30 06:51:12 :: GLOBAL_TIME: Jun 30 06:51:12 time_gap 0
Jun 30 06:51:27 :: SpawnMob: cannot create monster at non-exist sectree 405100 x 656600 (map 61)
Jun 30 06:51:40 :: CHARACTER COUNT vid 45121 pid 0

pomoże ktoś do cholery????????????

Opublikowano

Weź mi ktoś upnij bądź podaj link do sprawnego konwenter (albo konwertera nie wiem jak się to pisze xD)

bo ściągłem już dwa i za każdym razem mi błedy na serwerze wypierdala po wgraniu nowych item_proto i item_names -,-

Opublikowano

Weź mi ktoś upnij bądź podaj link do sprawnego konwenter (albo konwertera nie wiem jak się to pisze xD)

bo ściągłem już dwa i za każdym razem mi błedy na serwerze wypierdala po wgraniu nowych item_proto i item_names -,-

Zapodaj mi swoje protosy lub spróbuj sam je przekonwertować Metin2Tools'em: http://www.mpcforum.pl/topic/610770-dl-metin2-tools/

Opublikowano

Z tamtym już sobie poradziłem ;)

Dzięki za szybką odpowiedź. Teraz mam inny problem.

Ustawiam w configach 250 poziom max a przy ładowaniu plików wyświetla się MAX_LEVEL : 120

I w grze tak samo max. poziom 120. Oco chodzi ? Jakiś dif potrzebny ?

Edit:

Drugie pytanie.

Ogarnął już ktoś jak zrobić kostiumy na czas, ale żeby od razu nie znikały ?

Opublikowano

Problem z systemem energi i kostiumami, gdy kumpel zakłada kostium, wywala z gry :/

4692787228.png

Opublikowano

A u mnie problem taki że mam stara bazę danych od Terenzo i po wpisaniu loginu i hasła piszę dane są niepoprawne.

@Edit.

Trzeba było od nowa konto zrobić :)

aff4c7dc38039af3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...