Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Widzicie tam kogoś ?

rinni

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 155
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja widze typa łysego w garniturze ze złożonymi rękoma, przypomina znanego slendermana. Ciekawa fota.. Aż poprzeglądam swoje foty i zobacze czy też coś takiego jest :D

6f17e95a91894bb7ae164ebb34ffed25.jpg

Opublikowano

Czy to któraś z poniższych ustawiona na 99% przezroczystości ?

11132635-zakonnica-w-kolorze-czarnym-z-k

Zakonnica_2.jpg

A może autor robi sobie jaja ?

Nie wiem...

Wiem tylko, że jak przeczytałem post abym odwrócił się do tyłu to mój telefon akurat zaczął wibrować, że jest naładowany.

A jak chciałem napisać, że to fotomontaż to za oknem usłyszałem charczenie jakby wilkołaka.

Opublikowano

Czy to któraś z poniższych ustawiona na 99% przezroczystości ?

11132635-zakonnica-w-kolorze-czarnym-z-k

Zakonnica_2.jpg

A może autor robi sobie jaja ?

Nie wiem...

Wiem tylko, że jak przeczytałem post abym odwrócił się do tyłu to mój telefon akurat zaczął wibrować, że jest naładowany.

A jak chciałem napisać, że to fotomontaż to za oknem usłyszałem charczenie jakby wilkołaka.

Duchy o.0

:) To nie fotomontaż zobacz wcześniejsze posty ze zdjęciami z programów pokazujących co było edytowane.

Opublikowano

widzę napis 'empisi worum', nie wiem jak wy

Zaznacz na zdjęciu gdzie i podeślij tutaj, bo nie widzę? ;x

Opublikowano

Ta to patrz teraz twoje programy które "sprawdzają edycje"

Tutaj real fotka z duchem trolla

P6294723.JPG

Tutaj edytowana fotka z zaznaczeniem ducha trolla i edytowanymi kolorami aby było lepiej go widać

P6294723bggh.JPG

A tutaj skan programu, który "wykrył" też tylko edycje kółeczka.

http://fotoforensics.com/analysis.php?id=96a88178cd154c3b2f4a3b9a247fc970cebb8385.182917

Sposób przygotowania i produkty:

- Szukamy obrazek z dużą ilością drobnych obiektów ( np. las, wiele drzew, kolorów, cieniów)

- Otwieramy go w GIMPie

- Dodajemy nową warstwę PNG

- W nowej warstwie wklejamy naszego ducha (im realistyczniej wygląda[a nie jak mój troll] tym lepiej wyjdzie na zdjęciu) i ustawiamy przezroczystość tej warstwy na minimum

- Zapisujemy nasz obrazek

- Otwieramy nasz obrazek z duchem w Paincie i rysujemy kółko aby zaznaczyć ducha

- Zapisujemy go i wrzucamy do programu "wykrywającego edycję"

- Pokazujemy zdjęcie z prawdziwym duchem !

Czekam na więcej tematów z duchami :D

Opublikowano

Także widze, wcale nie zdziwiłabym się, jakby to był duch, nie takie rzeczy widziałam ;)
U mnie w domu, jak raz były robione zdjęcia, przy oknie, to czerwona twarz była, taka trochę przerażająca.

Opublikowano

gdy wejde na lapka taty to edytuje w jakims lepszym pierwszym programie graficznym. ale wg mnie to jest fake

Tapnięte z Nexusa4

@edit

Teraz jestem na lapku, więc tak zwiększyłem trochę kontrast i jasność i coś takiego widać:

2nsxt14.png

Jak można zaobserwować widać krawędzie warstwy i niedoróbki które ominął grafik. Pomijam fakt, że plik nie posiada EXIF'a czyli ktoś w nim "grzebał" oraz zdjęcie było przeskalowane.

PMK3yt4.png

Opublikowano

^^ Up na dole widać trawę która się tak nagle kończy ? +zakonnica na 99% krycie ;) Zdjęcie z pogorszoną jakością aby było to trudno wykryć i dodane troche światła na ten tzw. Welon zakonnicy 100% Fake lub po prostu gra kolorów.

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Ja również jestem w stanie dostrzec tam postać.

Osobiście kiedyś spotkałam się z podobnym przypadkiem. Koleżanka robiąc zdjęcia "złapała" coś podobnego, a w zasadzie postać.

Opublikowano

Ta, wszyscy tacy przekonani że nie fotomontaż; jeden gość dał dowody i już wszyscy mówią że "marny fotomontaż" LOL :/

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Naćpaliście się czegoś to widzicie :D

Ja nic nie widzę , choć przeglądałem zdjęcie dokładnie w programie.

Admin Cienia
Opublikowano

Albo palisz frana ale ja tam widze jakby zakonnice ; d

tak,
widać tam jakąś postać. sam też widziałem w lasku z kolegą jakiegoś
ducha, ale tam to tak się szybko pojawił i znikł ;> ale tam to był
biały

Ale to był gandalf biały.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ciekawa sprawa.

Nie wiem jak Wy, lecz ja tam widzę starszego mężczyznę, z pół złożonymi rękami i garniturze.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...