Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS3 Move czy Xbox360 Kinect?

patis1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gralem na obu, w Xboxie brakuje mi tej dokladnosci jednak plusem jest granie calym cialem, w PS3 jak wiadomo mamy pady to i gry inaczej zrobione, na plus dokladnosc, walki gladiatorow (prawie jakbys naprawde trzymal bron) to cos niesamowitego w gronie znajomych ;]

Wez to co maja kumple, konsoli nie kupujesz dla samego ruszania a zawsze wygodniej wymienic sie grami z kumplami.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przy Move masz przynajmniej fizyczne wrażenie, że kontrolujesz. Cena też przemawia za Movem. Pałki 2x150 i kamerka 50 a Kinect 450.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Z tych dwóch to Move

- niższa cena

- moim zdaniem dokładniejszy od kinecta

, ale dla mnie nie musiałoby tego w ogóle być, gdyż jest to tak naprawdę niepotrzebny bajer.

Opublikowano

@UP

Dokładnie, Move jest dokładniejszy.

Kiedyś miałem okazje przetestować Kinecta - kopiąc karnego ręką (tutaj zakończyłem test Kinecta). ;)

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Gry na Pada jak i Exclusivy ;p czy jak to się pisze ;D według mnie lepsze na PS3 ale mam Move i nie narzekam fajnie czasem popykać w np. Rzut dyskiem itp ;p a co do dokładności to chyba jak nade mną PS Eye wykrywa tą świecąca kulkę a niektórzy moi znajomi którzy maja Kinecta narzekają na ,,wykrywalność'' a gry na sensory ruchu moim zdaniem są mniej więcej wyrównane w obu konsolach a co do przerabiania konsol to nie jestem za bardzo obeznany podobno w Xboxie jest tak ze po zpiraceniu konsoli można cisnąc nawet przez neta a moje zdanie o przerabianiu konsol jest takie skończy mi się Gwarancja to przerobie

myślę ze pomogłem

Bez_nazwy-3QA3Ls.png

By IndienPz

Opublikowano

Jestem wielkim fanem zarówno PS3 jak i Xbox'a 360 lecz muszę przyznać ja wolał bym Xboxa + Kinect :)

Ponieważ nie muszę nic trzymać i pilnować żeby kamerka widziała kulkę...

Z move trzeba się bawić w zasłanianie okien w słoneczny dzień ponieważ kamerka nie wykrywa świecącej kulki ... ;/

PS. Nie gram ani na Kinect ani move mam ale nie używam xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

xbox jest o wiele lepszy bo od skakania troche mięśnie się wyrobią :D

move trzymasz wyleci ci z reki i dup :/ a jak na xboxie grasz to max se leb rozbijesz

Opublikowano

To zależy od gustu jeśli chcesz używać całego ciała bierz kinecta.

Jeśli tylko rąk to move.

Po prostu zależy od gustu nie każdemu podoba się Move a nie każdemu Kinect.

Bierz co ci przypada bardziej do wymagań i gustu.

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Opublikowano

xbox jest o wiele lepszy bo od skakania troche mięśnie się wyrobią :D

move trzymasz wyleci ci z reki i dup :/ a jak na xboxie grasz to max se leb rozbijesz

Nie wyleci.

nws_PlayStationMove14.jpg

AxeePL.png

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Uzywam kinecta i Move pod jednym wzgledem z movem sobie pograsz duzo oraz bedzie on bardzo dokładny w np ping pongu mieczami nawalanie a kinect to skakanie fitnes tanczenie lub kinect adventures ktore przejdziesz w 1 dzien...

Move = Nie musisz duzo miejsca... nie musisz sie martwic ze ktos poruszy reka i kamera zwariuje... Setki gier Duzo dodatków "KILLZONE oraz FPSY!!!! z sharpshooterem"

Kinect = Duzo zabawy z rodzina jezeli nie lubisz zmieniac sie kontrollerami to cos dla ciebie skakanie oraz inne zabawy typu odbijanie piłki lecz wady to: ktos poruszy ci reką to odrazu kamera wariuje wiem bo ktos podniosł kubek i odrazu kamera go przejeła....

według mnie ja uzywam move i jest o wiele lepszy ogrom gier little big planet lecz w move musisz kupic min ps eye + Navi + Kontroller move

eJwrNjTRS8vITdYryLEyMjMzM-AyMjU1M-UK8XVS WBIJAJ! NAJLEPSZY SERWER MC
Opublikowano

Kinect lepszy. Sterujesz całym ciałem, pozatym jak się nie umie ustawić to jest niedokładny ale są instrukcje przed grą jak wybijać piłke itp. Kinect moim zdaniem lepszy.

Opublikowano

Kinect ssie i wiedzą o tym wszyscy, lecz niektórych nie stać na pleja. Trzeba się w chuj ze światłem męczyć żeby coś zdziałać.

Move ma bardzo dokładne sterowanie i rzadko zdarzają się problemy ze słabą widzialnością "kuleczki", nawet przy bardzo ostrym świetle.

Bez problemu zagrasz nawet w ciemności o trzeciej nad ranem. Po za tym kontroler z przyciskami daje Ci szersze pole do popisu np. w bijatykach.

Co do piratów to również Sony przebija tutaj klocka. Jeżeli masz odpowiedni soft to nawet i na necie spokojnie pograsz.

Opublikowano

według mnie lepszy jest ps3 mam go i mówie ,że jest lepszy bo mam kolege który posiada kinecta i się często są problemy raz ,że kogoś nie widać albo gdy się rusza ręką to ruchy są mniej skoordynowane niż w ps3.A grałem na kinecie jeszcze jakiś rok przed zakupem ps3

Opublikowano

A ja powiem tak ps3 jest bez porównania lepszy! Jeżeli jestes kidem bież i chcesz sobie poskakac bierz xboxa. Oczywiscie wybór nalezy do cb ale ja bym bral ps3+Move+NavigationStick(+sharpshooter, jezeli bys chcial). Tyle z mojej strony i mam nadzieje ze bedziesz zadowolony ze swojego wyboru.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Widzę że wiele ludzi którzy wypowiadają się @up nie ma pojęcia o move.

min. piszę dużo osób że kinect lepszy bo całym ciałem sterujesz, prawda ale przy move też sterujesz całym ciałem bo i tak musisz ruszać nim, jak nie wierzy ktoś polecam zagrać min. w siatkówkę w Sport Chempions. Tam musisz skakać itp.

Po drugie jak walczę min. na miecze to wolę mieć niby rękojeść w ręku (kontroler) niż walczyć powietrzem, gdzie tu realizm.

Bierz MOVE i nie zastanawiaj się.

vy3f.jpg
Opublikowano

Widzę, że temat się jeszcze odkopał, w takim razie odpowiem.

Ps3 jest o tyle gorsza, że trzeba trzymać tego movea w ręku, a z kinectem masz wolne ręce.

Niestety ja się nie mogę z tym zgodzić... w moim odczuciu jak grasz np. w tenisa na move, to czujesz coś w tej ręce, jakbyś miał rakietę... a w kinect machasz rękami jak nie powiem co xD

Oczywiście można dokupić do kinecta te "sprzęty", lecz jak ktoś powiedział wcześniej- move jest bardziej precyzyjny ;p

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Ja mam PS3 z Move a mój kuzyn ma XBoxa 360 z Kinectem i moje wnioski:

- Move jest dokładniejszy

- Kinect jest wygodniejszy

AsRock 960CG-GS FX | AMD Athlon 64X2 3.2 GHz |nVidia GeForce GTX660 | 2,5 GB RAM (1 x 2GB i 1x 512 MB) | Windows 7 | Service Pack 1 |

76561198099384029.png

Opublikowano

Testowałem dosyć długo PS Move i Kinecta (kinecta trochę dłużej) i muszę powiedzieć... obie do dupy! Na to nie ma fajnych gier. Jak chcesz koniecznie kupić coś do ruszania się przed konsolą to najlepszym wyborem będzie Wii. Może grafika nie jest najładniejsza ale za to masz setki genialnych gier jakich na żadnej innej platformie nie doświadczysz ;) Teraz Wii można kupić dosłownie za grosze (nawet taniej niż samego Kinecta!) a w 100% się opłaca bo są tam GENIALNE gry. Mimo, że w 90% gram na PC albo na PSP lub PSV to nadal najlepiej wspominam gry z Wii :) Nie pożałujesz - to jest kultowa konsola jak PS2. Nie bez powodu sprzedała się w ponad 100 milinach sztuk na świecie (więcej niż PS3 (ponad 80 mil) i X360 (ok. 80 mil) ). Mój post może wam się wydawać trochę dziwny bo Nintendo nie jest zbyt popularne w Polsce, a szkoda bo dla mnie ( i wielu milionów ludzi na świecie) robią oni jedne z najlepszych gier ;)

Opublikowano

Grałem na PS3 move i aż tak pro bardzo mi się nie podobało . A jesli chodzi o xboxa grałem u kumpla i mogę polecić ;)

Opublikowano

xbox 360 kinect młuci ps3 move pod wzgledem sterowania.

a jeśli chodzi o tytuły gier takie jak kizone,grand turismo i inne to ps3.

najlepiej poczekac i kupic ps 4.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Moim zdaniem PS3 do grania tak na pady na Move i kineckt nie wiem , dlaczego PS3? Słyszałem ze w xbox zacinała się Stacja na płyty które się rysowały ...

Pomogłem, daj lajka ! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...