Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Tworzenie gry www.

CrazyElite

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wam wszystkim :)

Moim zdaniem tworzenie gier www nie powinno znajdować się w Via WWW, gdyż mogę się założyć że chłopaki z WWW w dużo lepszym stopniu zajęliby się tym działem. Tamten dział jest tematycznie związany z grami na przeglądarkę, a nie jako tworzenie => tamtejsi ludzie wchodzą do tego działu po to aby znaleźć grę, a tworzenie stron www to też gry...

Troszeczkę pogmatwałem jednakże Ci co chcą zrozumieją ;)

Opublikowano

Jeżeli znajdą się osoba zajmujące się tą dziedziną to czemu nie, jestem na tak.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

Jestem na nie.

Tworzenie stron, a tworzenie gier to całkiem inna bajka.

Dział Tworzenie gier WWW jest związany z tworzeniem gier, a nie stron www.

1375884335-U390809.png

Blue Member

Opublikowano

Jestem na nie.

Dokładnie przecież to 2 odrębne światy...

Opublikowano

Jestem na nie.

A ja się nie zgodzę, bo przy obu używasz tych samych języków.
Opublikowano

A ja się nie zgodzę, bo przy obu używasz tych samych języków.

Ale nie tego samego myślenia, no ludzie, strona www a gra...

Strona www służy do prezentowania czegoś... Gra to raczej złożone algorytmy obliczeniowe, które mają jakiś wynik po przez przeliczanie sum i tworzenie całości (postaci)

Strona www to góra profil i jego uzupełnianie.

Opublikowano

Ale nie tego samego myślenia, no ludzie, strona www a gra...

Strona www służy do prezentowania czegoś... Gra to raczej złożone algorytmy obliczeniowe, które mają jakiś wynik po przez przeliczanie sum i tworzenie całości (postaci)

Strona www to góra profil i jego uzupełnianie.

PHP, baza danych, HTML, CSS <- większość gier i stron internetowych, więc nie rozumiem takiej argumentacji.
Opublikowano

PHP, baza danych, HTML, CSS <- większość gier i stron internetowych, więc nie rozumiem takiej argumentacji.

Człowiek, który tworzy strony www nie będzie potrafił samodzielnie stworzyć gry w przeglądarce, to by było dla niego nie lada wyzwanie.

Co z tego że wiele gier jest pisanych w tym samym języku, skoro jakiś pogram jest pisany też w tym języku...

tzn że pisząc program instalacyjny do gry, ktoś będzie potrafił napisać tą grę? kiedy w ogóle nie miał styczności z grą, lub nie wie jak ona wygląda od środka?

Na logikę, gra via www jest bardziej złożona i wymaga bardziej złożonego wysiłku niż tworzenie stron www.

Zauważmy fakt że strona www jest złożona ma jeden określony cel...

Gra via www wiąże za sobą wiele celów, fabuła, obliczenie co ile jak i gdzie, punkty kolicyjne itd itp... więc prosze nie piszcie mi że ten co potrafi zrobić strone www będzie potrafił zrobić grę...

Owszem wykona ją ale kompletnie nie grywalną!

Dlatego gracze, tworzą gry, a nie programiści stron www... Oni wzorują się na wskazówkach graczy tylko to im zostaje...

Strone www można stworzyć pod grę... pod klienta, ale nie samą w sobie grę...

Strona www a gra via www to dwie odrębne rzeczy.

Opublikowano

Człowiek, który tworzy strony www nie będzie potrafił samodzielnie stworzyć gry w przeglądarce, to by było dla niego nie lada wyzwanie.

Co z tego że wiele gier jest pisanych w tym samym języku, skoro jakiś pogram jest pisany też w tym języku...

tzn że pisząc program instalacyjny do gry, ktoś będzie potrafił napisać tą grę? kiedy w ogóle nie miał styczności z grą, lub nie wie jak ona wygląda od środka?

Na logikę, gra via www jest bardziej złożona i wymaga bardziej złożonego wysiłku niż tworzenie stron www.

Zauważmy fakt że strona www jest złożona ma jeden określony cel...

Gra via www wiąże za sobą wiele celów, fabuła, obliczenie co ile jak i gdzie, punkty kolicyjne itd itp... więc prosze nie piszcie mi że ten co potrafi zrobić strone www będzie potrafił zrobić grę...

Owszem wykona ją ale kompletnie nie grywalną!

Dlatego gracze, tworzą gry, a nie programiści stron www... Oni wzorują się na wskazówkach graczy tylko to im zostaje...

Strone www można stworzyć pod grę... pod klienta, ale nie samą w sobie grę...

Strona www a gra via www to dwie odrębne rzeczy.

Tworzę strony internetowe, robię również gry. Musisz zrozumieć, że stworzenie gry www pokroju plemiona, to błahostka i byle programista sobie z tym poradzi, a czy każdy każdy gracz da radę utworzyć coś takiego? Nie sądzę.
Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś.

Człowiek (programista) tworzący tylko strony www nie poradzi sobie z grami, stworzy takową ale nie grywalną ponieważ nie ma doświadczenia i będzie opierał się na dyspozycjach innych graczy, a to programista powinien być bardziej doświadczony od gracza, gracze dyktują warunki łatwiejszej rozgrywki wygody indywidualnej, w gesti programisty jest tą metodę utrudnićw sposób łągodny dla gracza i przyjemny.

Zaś gracz, programista, poradzi sobie z grą więc strona www to dla niego błahostka.

Opublikowano

Źle mnie zrozumiałeś.

Człowiek (programista) tworzący tylko strony www nie poradzi sobie z grami, stworzy takową ale nie grywalną ponieważ nie ma doświadczenia i będzie opierał się na dyspozycjach innych graczy, a to programista powinien być bardziej doświadczony od gracza, gracze dyktują warunki łatwiejszej rozgrywki wygody indywidualnej, w gesti programisty jest tą metodę utrudnićw sposób łągodny dla gracza i przyjemny.

Zaś gracz, programista, poradzi sobie z grą więc strona www to dla niego błahostka.

Ale nie mówimy w tej sugestii o tworzeniu fabuły, urozmaicaniu rozgrywki i innych takich pierdołach, a o czystym programowaniu.
Opublikowano

Kończąc temat :D

Niepotrzebny spam z mojej strony.

NIE

Ponieważ strona www a gra via www to zupełnie inne programowanie, inne doświadczenia i inne umiejętności!

Opublikowano

Kończąc temat :D

Niepotrzebny spam z mojej strony.

NIE

Ponieważ strona www a gra via www to zupełnie inne programowanie, inne doświadczenia i inne umiejętności!

kurwa czlowieku rozumiesz ze do tego i do tego sie uzywa tego kurwa samego?

@top

tak

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli znajdą się osoba zajmujące się tą dziedziną to czemu nie, jestem na tak.

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...