Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z minecraft

shakin018

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam pewien problem z grą minecraft , a mianowicie sprawa wygląda tak , że sprzęt ogólnie mam dobry przed formatem było jakieś 120 fps na max. ustawieniach , aktualnie po formacie ledwo 20 fps nie wiem co jest grane . Prosiłbym o pomoc . Pozdrawiam

Mój Sprzęt (w razie pytań):

Cpu: Intel Core I5 3210m 2x3.1 Ghz

Gpu: Nvidia Geforce GT645m 2gb ddr3

RAM: 8gb 1600mhz

HDD: 1000gb

Opublikowano

Masz dobry komputer, widzę procek 2 rdzeniowy.

Czy FPS spada w Multi/Single.

Spróbuj dopisać sobie z 3gb RAM'u (masz 8 więc 3 wystarczy)

Tutaj masz TuT:

http://www.mpcforum.pl/topic/915876-tutadminujemy-z-ernestem-dla-pocztkujcych-4-wicej-ramu/

CCLeaner'em nie będziesz czyścił, gdyż jak był już format.

Możesz jeszcze spróbować bilbioteki LWJGL zaktualizować z MC.

Gość michal12386
Opublikowano

do karty graficznej sterowniki i biblioteki LWJGL i jak nie pomoże to openGL

Opublikowano

Masz dobry komputer, widzę procek 2 rdzeniowy.

Czy FPS spada w Multi/Single.

Spróbuj dopisać sobie z 3gb RAM'u (masz 8 więc 3 wystarczy)

Tutaj masz TuT:

http://www.mpcforum.pl/topic/915876-tutadminujemy-z-ernestem-dla-pocztkujcych-4-wicej-ramu/

CCLeaner'em nie będziesz czyścił, gdyż jak był już format.

Możesz jeszcze spróbować bilbioteki LWJGL zaktualizować z MC.

Ramu już przydzielałem i to też nic nie dało .

Najwzniejsze po formacie to: STEROWNIKI kolego

Do karty graficznej mam wszystkie stery directx itp też . Ogólnie sprawa ma się tak , że mam 2 karty graficzne , ale pomimo zmieniania w panelu sterowania Nvidia tego żeby minecraft był obsługiwany przez GT645m (dedykowana) to i tak działał tak samo , a przed formatem po zmianie chodził lepiej . Fps jest mało na single a serwery nie działają

Opublikowano

Sprawdż DriverMaxem, to moje zdanie, bo może być ze masz dobre stery, a mogą być one z 1993 roku ;p

Nie wiem dlaczego mam panel sterowania do realteka skoro ja mam dolby home theater , bo wiem , że podczas instalacji mój wujek brał stery ze swojego laptopa na którym ma słabsze podzespoły .

Opublikowano

Karta graficzna nie najlepsza, Sądząc po konfiguracji jest to laptop? Może coś jest chłodzeniem? Nie blokujesz wiatraka czymś? Albo nie zasłaniasz wywiewu? Sprawdź temperaturę w sterownikach od kraty graficznej powinna być taka opcja ;)

PS. 1100 Post <3

Opublikowano

Karta graficzna nie najlepsza, Sądząc po konfiguracji jest to laptop? Może coś jest chłodzeniem? Nie blokujesz wiatraka czymś? Albo nie zasłaniasz wywiewu? Sprawdź temperaturę w sterownikach od kraty graficznej powinna być taka opcja ;)

nPS. 1100 Post <3

nPS. 1100 Post <3

mam podkładkę chłodzącą i nie blokuję wentylatora niczym a temperatura to 60*

Dziękuję wszystkim za pomoc , działa poprawnie wymieniłem sterowniki od karty graficznej na nowsze i ustawiłem w opcjach Nvidii aby wszystkie gry odpalał na mocniejszej karcie graficznej . Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc . :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...