Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na Multi

ްĐË

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam mc i 512mb ramu komp dość zabytkowy z 10 lat może ma na optifine na single wyciagnam 10 fps max z modami bez to bd tak z 20 - 30 (wersja 1.2.5) ale jak próbuje wejść na multi to strasznie muli własiciwie grać się nie da pomoże ktoś ?

Opublikowano

Jeżeli masz słaby komputer ciężko jest, coś z niego jeszcze wyciągnąć lecz nie martw się bo te lagi mogą być spowodowane przeciążeniem serwera na którym grasz bądź serwer jest słaby.

Gość michal12386
Opublikowano

graj bez modów na optifine jak mówisz.

powyłączaj programy i sprawdź czy masz szybki internet bo to też ważne i radzę ci dokup trochę ramu bo 512 to bardzo mało nawed na windows xp bo on bieże z ok 200 mb z programami. a jak nie chcesz inwestować w komputer to pobierz chociaż gameBooster możesz w nim ustawić wyłączenie systemu poczytaj troche o tym ;P

Opublikowano

Minecraft jest na java'e, przez co pomino "tej grafiki" zużywa dosyć dużo ilość ramu 8S Proponuję ustawić najgorsze detale,wyłączyć programy - zużywające nie potrzebnie ram np. skype,gg etc.

Tutaj masz poradnik użykownika TheBeacon: http://www.mpcforum.pl/topic/786765-tutjak-zwiekszyc-fps/#entry5760040

Czy na wszystkich serwerach ci muli ?

Serwery najbardziej obciążają internet, no może ,że na serwerze jest 200 osób + ty jesteś na spawn'ie :) Zauważmy ,że jeżeli gra się na SkyBlock'u to jeżeli ma się własną wyspe(w tym vw) obciążenie PC nie jest tak duże jak na np. spawn'ie :P

PS.Jeżeli dałem tutaj multipost'a to przepraszam i proszę o usunięcie go i o niekaranie mnie :mellow:

Opublikowano

Własnie na 1 mi muliło bo na 2 nie miałem zamiaru wchodzić bo poprostu lagi mnie odstraszyły

Internet mam 25mb/s

Ram właśnie ostatnio kupiłem 1gb to chuja nic nie chciało pójść nawet monitor nie chciał się włączyć

a czy na aktualnej wersji mc nie bd mi bardziej mulić jak na 1.2.5 ? bo na 1.4.2 nie dało się grać (mogłem ostatnią liczbe pomylić)

Opublikowano

Podaj resztę specyfikacji, Kartę graficzną, Procesor. Gdyż ma to duże znaczenie ;) Moje propozycje to:

- > Wyłącz zbędne procesy.

- > Nie graj, z włączoną przeglądarką itp.

- > Ustawienia na minimum.

- > Optifine

- > Optymalizacja komputera, Wyłączenia zbędnych animacji systemowych, Cieni, Wybór klasycznego wyglądu Windows'a, Oczyszczenie komputera ze śmieci, Defragmantacja dysku, Oczyszczenie rejestru itp.

Myślę że pomogłem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...