Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak zwiększyć FPS.

TheBeacon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zwiększyć FPS w Minecraft? Czemu gra mi tak tnie?

Te pytania padają prawie codziennie, znużony tymi pytaniami robię własnie o tym poradnik czyli jak zwiększyć FPS w minecraft!

A wiec zaczynajmy! B)

1. Konfiguracja minecraft'a

Wiele osób mających problemy w grze związanych z zacinaniem się gry ustawia wszystko na najniższe detale.

Jest to po części słuszne ale zaś obrzydza gre graficznie. <_<

Na dole dole tematu znajdziecie załącznik o nazwie "options.txt" są to skonfigurowane ustawienia minecraft'a które aż tak nie pogarszają grafiki.

Instalacja: Wchodzimy w start -> Uruchom -> wpisujemy %appdata% -> szukamy folderu .minecraft -> otwieramy i podmieniamy plik "options.txt".

2. Optifine

Po pobraniu tego moda od razu zauważmy wzrost FPS.

Dowload: http://www.minecraftforum.net/topic/249637-145-optifine-hd-d4-fps-boost-hd-textures-aa-af-and-much-more/

Instalacja: Pobieramy mod(na wersję minecraft'a którą mamy) -> wchodzimy w start -> Uruchom -> wpisujemy %appdata% -> szukamy folderu .minecraft -> otwieramy go -> szukamy i otwieramy folder bin -> otwieramy minecraft.jar za pomocą programu WinRaRa -> usuwamy plik meta-inf(lub podobny w nazwie) -> wrzucamy pobrane pliki do tego drugiego WinRaRa(z MC)

3. Program do przyszybszenia komputera

Za pewne jeżeli czytasz ten poradnik nie tylko w MC masz lagi ale i w innych grach, twój problem rozwiąże program GBoost.

Download: http://www.programosy.pl/program,gboost.html

Instalacja:

(Filmik nie jest mój, tylko użytkownika MultiGameplayGuy.Uznałem ,że za dużo by tu pisać :) wiec musicie mi wybaczyć)

3. Po wyłączanie programów

Gdy grasz spadek FPS zauważysz gdy np. mówisz z kimś przez skype.

Wystarczy(jeżeli grasz samemu) wyłączyć GG,Skype,Przeglądarkę i inne zbędne programy.A jeżeli grasz z kolegą po wyłączaj zbędne programy(oprócz komunikatora przez który rozmawiacie).

To na tyle w tym tutorialu :)

Mam nadzieję ,że wam się spodobał i zarazem pomógł. ;)

Wszystkie pytania zadawajcie w temacie albo na PW! ^_^

Słowniczek:

MC-Minecraft

FPS-(z ang. frames per second) czyli klatki na sekundę(im więcej tym lepiej)

PW-Prywatna wiadomosc

Życzę miłej gry!

options.txt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...