Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najlepszy Mider Ever!

haXaVek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyszedł mi do głowy Karthus. Jebane ścierwo, bo i tak się wyfarmi jak całkowicie odetniesz go od farmy a gdy pójdziesz roamować to albo padnie ktoś z twojej drużyny, bo Kart użyje ulti i dogoni cię z farmą.

PMK3yt4.png

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

Jak grasz ze zedami na coal XVI to się nie dziw ;) ogarnięty zed rozpierdoli wszystko jak będzie chciał . . .

@top

Pisałem o veigarze, lecz było to tylko na AP, ogółem najlepszy midder jak dla mnie to Fizz którym dosłownie carruję ranki.

Łatwo złapać killa od 3 lvla, ( W Q Autoatak i -50% HP i z E uciekamy, 2 taka akcja lae z E dobijamy + ignite = kill )

Na 6lvlu mam średnio 2.3/0 (2/0 jak jungler robi OP ganki :D 3/0 jak midder jeszcze się wbije.) Lecę na bota i ADC pada na WQR, support na QW.

W late jestem nie do zabicia a wszystko co się rusza mama na QWE, albo ADC na RW ;)

Po złozeniu Lich Blane w early game można spokojnie dać surr at 20. Fizz wygrał tą grę.

Lecz takiego fizia trzeba ogarnąć, bo bez feedu nie zdejmiemy ADC nawet na full combo, (no może zdejmiemy ale normalnie mamy APC na WR i ADC na QWE ;> )

Most OP Champion - Fizz

Miałem na myśli platynę, a nie żaden węgiel ._.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

wszystkich skontruje Diana : )

Chyba na twoim 20lvlu

Co do tematu to:

-master yi (vs takie kurewki jak lux/kha/ryze)

-ryze (duży dmg ale mały zasięg)

-kassa (ahh to kombo ult>q>w)

-lux

-kha

żadne diany/zygsy czy katariny. Chociaż ta ostatnia w tfach robi rozjeb

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Swain 6 lvl = PWNG zaatakujesz przeciwnika obijesz go i sie uleczysz ultem + itemy na spellvamp np WOTA + rod of ages i jestes niepokonany na poczatku :) potem rylai jakis Ap i GG

wystarczy ci na poczatku blue buff lub Clarity zamiast ignite :)

Zamiast ignite masz E dziala tak jak ignite tylko ze to skill a nie spell :)
NAPRAWDE POLECAM

Piotr Frączewski (trolo lo lo lo lololo)

Opublikowano

Ahri, kha zix, j4, anivia, ryze, wukong, zed, kassadin, malzahar, fiora, jayce, karthus, lee też tylko troche słabnie. Ori też xerath troche tego jest ale przynajmniej dobrych wymienilem na mida jesli chodzilo o samych ap to sry.

Opublikowano

Swain 6 lvl = PWNG zaatakujesz przeciwnika obijesz go i sie uleczysz ultem + itemy na spellvamp np WOTA + rod of ages i jestes niepokonany na poczatku :) potem rylai jakis Ap i GG

wystarczy ci na poczatku blue buff lub Clarity zamiast ignite :)

Zamiast ignite masz E dziala tak jak ignite tylko ze to skill a nie spell :)

NAPRAWDE POLECAM

Piotr Frączewski (trolo lo lo lo lololo)

Lol na swaina wlasnie ignite jest obowiazkowy bo jego "E" zwieksza też obrazenia zadawane od summoner spelli.

Więc ignite zadaje jeszcze weecej true dmg.

Opublikowano

Zed bo mozna latwo sie wyfarmic jak sie ogarnia troszke no i po 6 wiekszosc AP sciagnie na combo jezeli troszke ich spoukuje.

Lux bo ma super zasieg, jak sie ogarnie pozycjonowanie to tylko walisz Q E R W Q E W Q E W z bezpiecznej odleglosci no i jak zlapie feeda to wystarczy zlapac enemy AD/AP Carry i sciagnie ich na combo a jak nie to 3/4 ponad na lajcie.

Opublikowano

BlagM, niech wszyscy ludzie z bron,u wyjdą i nie wracają. Tutaj mowa o pickach na mid,ktore sprawdzaja sie ma linii, tf Itp. A nie to, czym wan sie dobrze gra. Annie? Veigar? Rly. Wedlug mnie swietna jest orianna, poza tym ahri, moze zed=D lub kha zix. Lux TYLKO jezeli contrujemy przeciwnika. Jak widze lux mid first pick to mam ochote quitnac.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Ja sądzę że:

- tf

- ryze (xkasha i selex)

- lux

- assasyny (kha, zed itp.)

- fizz (rybka leci, otwórz buzie -_-)

@300 POSTÓW

928011413476457403957.png

Opublikowano

To też zależy od tego jak lubisz grać, jakimi postaciami itp.

Najlepszym midderem w grze powinien i myślę, że jest Talon. Talon jest kontrą praktycznie na wszystkie AP champy. Do tego zabójcze combo, gdzie niekiedy nie trzeba nawet używać ulta by zdobyć killa.

Nękanie przeciwnika z W, gdzie mamy slowa dotego doskok i Q z krwawieniem. Wystarczy wiedzieć tylko kiedy zaatakować Talonem i jest już Ci ciężko grać przeciwko niemu.

Świetnymi midderami są też : Diana, Viktor, Malzahar .

Ta 4 jest jak dla mnie najlepsza na mida.

Opublikowano

NIE MA NAJLEPSZEGO MIDERA LUDZIE !

Każda postać ma jakaś kontre, jedna kontruje kilkadziesiąt, a druga kilka.

Jedynie co można ustalić to postacie, którymi możesz poprowadzić drużynę do zwycięstwa. (jak wyżej, jedną łatwiej, drugą trudniej)

Lux, Twisted Fate, Zed, Ryze, Talon.

Opublikowano

Według mnie, gracza środkowej linii, dobrymi postaciami są: Ryze, Orianna i Jayce. Ryze poprzez zabijanie potworów oraz posiadanie przewagi niekoniecznie w zabójstwach, lecz w ilości zabitych potworów staje się potężny. Gracz, który naprawdę umie grać Orianną zyska dużą przewagę poprzez powolnie atakowanie na linii, czego skutkiem jest zwiększenie puli zabitych stworów. O postaci jaką jest Jayce chyba nie muszę mówić?

8FEEE2C153D4E2A7E316869E3BFADCD5.png

Opublikowano

Nie wiem jak dla was dla mnie katarina i lux

-Katarina na początku obija z Q potem roz** z ulta

-Lux Stunuje znaczy i wali z ulti potęga :)

bez linków zewn.

Opublikowano

Nikt nie próbował zagrać Fiora na midzie? Do 6 lvla można rozwalić przeciwnika 5 razy a po 6 to juz wiadomo :D takze ją polecam. Dobra , opanowana fiora jest zajebiście ciezka do skontrowania , nie da po farmić bo ma olbrzymie dmg z q

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Znaczy sie jezeli chodzi ci o wygranie lini to leblank, on pocisnie kazdgo middera chyba ze bedzie miala galio, ale w mecie postaci ad na mida galio jest ryzykownym pickiem.

Ale jeżeli zalerzy ci na roamowaniu to bierz kate, jak umiesz nia tto linie i tak powinienies wygrac chyba ze trafi ci sie jakas contra.

galio nie jest firstpickiem tylko counterpickiem

Annia tez jest dobra sporo nią pogrywam, mało doceniany champion ale jest skile mogą wygrać TF dobrze odpalony ult to stun dla całego teamu a burst tez ma dobry na 2 lvl juz . Pierw bijemy z AA który jest naprawdę z dużym zasięgiem i z q 3x za 4 razem gdy mamy już 2 lvl q+w+ignite i Fb

to samo co galio mozesz ja picknac jako kontre ale nie autolock bo outrange jak lux i po tobie

jak dla mnie fizz i orianna niszczą system

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Fizz , jeden z lepszych escape niesamowity dmg ;)

z powolnienia z ulta..

ThePapi007_eune_236_1_logo.png
Na
MPCForum od 21 lis 2009 <3

League Of Legends <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...