Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Najlepszy Mider Ever!

haXaVek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taj jak w temacie, kogo uważacie za najlepszego miedera ever, którym najłatwiej wycarrować line i wyjść z dobrymi statami.

Pozdrawiam! :D

cualquiera que me pueda ganar en la carretera

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Annia tez jest dobra sporo nią pogrywam, mało doceniany champion ale jest skile mogą wygrać TF dobrze odpalony ult to stun dla całego teamu a burst tez ma dobry na 2 lvl juz . Pierw bijemy z AA który jest naprawdę z dużym zasięgiem i z q 3x za 4 razem gdy mamy już 2 lvl q+w+ignite i Fb

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Znaczy sie jezeli chodzi ci o wygranie lini to leblank, on pocisnie kazdgo middera chyba ze bedzie miala galio, ale w mecie postaci ad na mida galio jest ryzykownym pickiem.

Ale jeżeli zalerzy ci na roamowaniu to bierz kate, jak umiesz nia grac to linie i tak powinienies wygrac chyba ze trafi ci sie jakas contra.

Opublikowano

Viktor, Ahri, Orianna, Kha'Zix,Twisted Fate, Lissandra, Xerath.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

teemo bo stawia grzyby w lesie i ciezko je ominac

Teemo już się nie nadaje na mida... mówisz o starej mecie. teraz teemo ap tylko na topa i shroom jungli.

Annia tez jest dobra sporo nią pogrywam, mało doceniany champion ale jest skile mogą wygrać TF dobrze odpalony ult to stun dla całego teamu a burst tez ma dobry na 2 lvl juz . Pierw bijemy z AA który jest naprawdę z dużym zasięgiem i z q 3x za 4 razem gdy mamy już 2 lvl q+w+ignite i Fb

Fakt anka jest dobrym miderem, ale nie bardzo się sprawdza w late game, jeśli nie na feeduje się na początku.

Znaczy sie jezeli chodzi ci o wygranie lini to leblank, on pocisnie kazdgo middera chyba ze bedzie miala galio, ale w mecie postaci ad na mida galio jest ryzykownym pickiem.

Ale jeżeli zalerzy ci na roamowaniu to bierz kate, jak umiesz nia grac to linie i tak powinienies wygrac chyba ze trafi ci sie jakas contra.

Szczerze mówiąc to zupełnie zapomniałem o LeBlank. Fakt, faktem, ale Galio na mida jest naprawdę bardzo sporadycznym pickiem. Kate teraz bardzo łatwo się contruje, to samo z akali.

Czekam na więcej propozycji :) Nie wymieniajcie po przecinku, chcę opisy!

PS: Wymiana po przecinku postaci - leci zgłoszenie.

Opublikowano

Dla mnie akurat Diana zawsze bedzie jednym z lepszych pickow na mida tak samo jak Morgana czy Syndra.

Morgana ze wzgledu na swoja tarcze dzieki ktorej moze bez problemu wymieniac skil za skil zeby pozbawic wroga zycia. Jesli uda sie jej ultem zestunowac kogos w tf-ie to zazwyczaj tf jest wygrany.

Diana ma super ulti i mozna powiedziec ze przez cale gre jest dobra.

Syndra bo ma super combo. Choc potrzebuje troche many to swoimi combosami moze skutecznie okaleczac swojego przeciwnika nie tracac przy tym zycia

u1lc.png
Opublikowano

Dla mnie akurat Diana zawsze bedzie jednym z lepszych pickow na mida tak samo jak Morgana czy Syndra.

Morgana ze wzgledu na swoja tarcze dzieki ktorej moze bez problemu wymieniac skil za skil zeby pozbawic wroga zycia. Jesli uda sie jej ultem zestunowac kogos w tf-ie to zazwyczaj tf jest wygrany.

Syndra bo ma super combo. Choc potrzebuje troche many to swoimi combosami moze skutecznie okaleczac swojego przeciwnika nie tracac przy tym zycia

takk syndra zdecydowanie jest silna tylko boli to ze ulti w jedną osobe jest

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

takk syndra zdecydowanie jest silna tylko boli to ze ulti w jedną osobe jest

@UP2

Masz racje te champy są dobre, ale co do syndry to ktoś kto zaczyna dopiero (nie mówię o sobie) będzie miał problem z ogarnięciem syndry (chyba najtrudniejsza postać w grze) :)

I fakt jej combo jest potężne.

Czekam na kolejne wypowiedzi :)

@edit

Co do Diany, jej combo także jest potężne, jeden z najlepszych mid/jungle. :)

Opublikowano

Jak dla mnie Ahri oraz Lux.
Ich combo jest potężne, do tego bardzo łatwo nimi wycarrować grę. Mają escape, slowa, AOE spelle, więc się w TF'ie bardzo przydają.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Jak dla mnie Ahri oraz Lux.

Ich combo jest potężne, do tego bardzo łatwo nimi wycarrować grę. Mają escape, slowa, AOE spelle, więc się w TF'ie bardzo przydają.

Zgadzam się z Tobą ;)

Lux potężne ulti + unieruchomienie + tarcza + slow ;D Potęga, miażdży, ale łatwy do contry np dla mastera.

Ahri także potężna postać. dobry esc. slow aoe i do tego op w tf. Ale jednak trzeba ogarniać ulti :P

Wypowiadać się ! :)

Opublikowano

ja 3 dni teamu kupiłem viktora..... robi niezły zapierdol, ogólnie jego dmg jest przekozackie nie umiem tylko jeszcze sterować jego ulti, jeżel w ogóle się da, ludzie mówią, że item który dostaje na start jest bezużyteczny ( przez co teraz robią reworka tego itema ) ... ja tak nie uważam, daje nam 3 ap co lvl, i potem po ulepszeniu mamy 3 rozwoje, ja wybieram czerwony bo daje nam dodatkowe 45 ap i passywka tego itemu podpala jak red buff tylko, że zadaje większy dmg, czyli ogólnie na 18 lvl item daje 100 ap, po za tym do pierwszego recalla ten item daje nam przewage nad przeciwnikiem, powiedzmy, że cofamy się na 6 lvl, to na 6 lvl dzieki niemu mamy już 18 ap więcej od przeciwnika....

dodatkowe informacje moga być takie, że ma slowa, który po momencie przemienia się w stuna, ma tarcze, no i duży zasięg z jego lasera

ogólnie nie mam pojęcia czemu ludzie nim nie graja :D

Opublikowano

ja 3 dni teamu kupiłem viktora..... robi niezły zapierdol, ogólnie jego dmg jest przekozackie nie umiem tylko jeszcze sterować jego ulti, jeżel w ogóle się da, ludzie mówią, że item który dostaje na start jest bezużyteczny ( przez co teraz robią reworka tego itema ) ... ja tak nie uważam, daje nam 3 ap co lvl, i potem po ulepszeniu mamy 3 rozwoje, ja wybieram czerwony bo daje nam dodatkowe 45 ap i passywka tego itemu podpala jak red buff tylko, że zadaje większy dmg, czyli ogólnie na 18 lvl item daje 100 ap, po za tym do pierwszego recalla ten item daje nam przewage nad przeciwnikiem, powiedzmy, że cofamy się na 6 lvl, to na 6 lvl dzieki niemu mamy już 18 ap więcej od przeciwnika....

dodatkowe informacje moga być takie, że ma slowa, który po momencie przemienia się w stuna, ma tarcze, no i duży zasięg z jego lasera

ogólnie nie mam pojęcia czemu ludzie nim nie graja :D

Zgadam się do zniszczeń jakie sieje Viktor. Jest on idealny do farmy i całkiem łatwo nim wbić first blooda :P

No i fakt item startowy dla Viktora jest mało użyteczny.

Nie posiadam go, ale mam zamiar kupić bo jeżeli ktoś zobaczy że go pikujesz to od razu nie chce grać na midzie. Ja osobiście nie na widzę grać vs Wiktor (chyba że jakieś nie ogar gra ;P )

Dawać dalej! :P

Opublikowano

Ashe i Varus są dobrzy na mida.

Oboje potrafią utrzymać na dystans wrogiego championa na midzie, a jak odpowiednio dużo strat zadasz przeciwnikowi, to on ucieknie, a ty możesz pushować mida. Ale to zależy też od tego, kto jest na midzie.

Ashe ma tu plus, bo może spowalniać lodowymi strzałami + używać salwy strzał. A jak nie widać co dalej, to sokole oko używasz.

Varus z kolei trzyma lepiej od Ashe na dystans, ponieważ może użyć przebijającej strzały, a do spowalniania ma grad strzał. Do tego ma też pasywkę którą można detonować pozostałymi umiejętnościami. Jedyny minus Varusa, to ulta słabsza od Ashe.

Ewentualnie możesz pobawić się Nocturnem.

Opublikowano

Ashe i Varus są dobrzy na mida.

Oboje potrafią utrzymać na dystans wrogiego championa na midzie, a jak odpowiednio dużo strat zadasz przeciwnikowi, to on ucieknie, a ty możesz pushować mida. Ale to zależy też od tego, kto jest na midzie.

Ashe ma tu plus, bo może spowalniać lodowymi strzałami + używać salwy strzał. A jak nie widać co dalej, to sokole oko używasz.

Varus z kolei trzyma lepiej od Ashe na dystans, ponieważ może użyć przebijającej strzały, a do spowalniania ma grad strzał. Do tego ma też pasywkę którą można detonować pozostałymi umiejętnościami. Jedyny minus Varusa, to ulta słabsza od Ashe.

Ewentualnie możesz pobawić się Nocturnem.

adc na mida, wait what ?

syndra bo ma najmocniejszy ap burst w grze i potrafi kompletnie wyeliminować wrogiego carry z teamfightu.

Opublikowano

AP varus (ap attack speed) , cailtyn lub ad tristana moim zdaniem są to bardzo dobre chempy na mida...

Gdy tylko enemy podchodzi do miniona to E + auto attacki i po paru razach za spokojnie można go zabić skokiem.

Opublikowano

- Ryze
- Ahri
- Twisted Fate
- Orianna
- Kha'Zix

Wg. mnie aktualnie najlepsi miderzy. ;)

lol_signature___ezreal_by_yuhg-d3czsyk.j

Opublikowano

Dla mnie zawsze najlepszym midem będzie Katarina, bo pasuje do mojego stylu gry, i jej potencjał zadania dmg w SoloQ jest ogromny. Ulubiony champ <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...