Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek FPS

erykG3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :]

Ostatnio zmieniłem kartę graficzną, ponieważ mój GeForce 9800 GT się spalił, to zakupiłem coś lepszego, a mianowicie Radeon HD7750 Core Edition. I teraz mam problem z Minecraft :/

Na tamtej karcie miałem tak średnio 50-100 FPS, a na tej mam ZAWSZE 30 FPS... nawet jak nie mam modów 30 FPS, wgrałem Optifina i nadal to samo. Co może być tego powodem ?

Opublikowano

Nie martw się, to nie karta. Też byłem zdziwiony, że zainstalowałem rzeczy, by przyśpieszyć MC, a zmniejszyły mi się fpsy :O

Po zainstalowaniu OptiFine zmniejsza Ci się maksymalna liczba fpsów.

Możesz to zmienić wchodząc w:

ESC -> Opcje -> Ustawienia graficzne

Performance: 30fps (maks fpsy)

Zmień na więcej, tylko nie dawaj na maxa!

Daj na 100, sprawdź, czy dochodzi, jeśli tak, daj na 150, dochodzi? Daj na 200 itd.

Jak nie dochodzi do określonej cyfry, to zostaw tyle, do ilu Ci doszło, bo jak dasz za dużo maxymalnej ilości, to będą spadały klatki.

NP.

Ustawiłeś max 200fpsów, a masz w MC 180.

ustaw sobie wtedy na 170-190.

Pozdrawiam :)

343731479829004887779.png

Opublikowano

A czy to nie jest wina sterowników od tej karty graficznej? spróbuj je zainstalować od nowa jeżeli to nie pomoże spróbuj tak że z wgraniem od nowa javy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...