Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] league hell istnieje, jak wyjsc z tego syfu

marcin8352

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie, ludzie...

Elo hell nie istnieje.

Sam siedzę w Brązie, ale wiem że to tylko moja wina. Często moja farma jest dosyć słaba, czasem mi nerwy puszczą i kogoś wyzwę, to jest moja wina, więc nie płacze że to przez teamy. Owszem, czasem zdarzy się bekowa gra, gdzie wszyscy lamimy i jest powiedzmy 7v51 ale to uznaję jako zabawę. Jesteś w dywizji na jaką zasługujesz, ja się z tą zasadą w pełni zgadzam. Czasem jak widzę swoją grę/farmę, to wcale siebie nie widzę w Goldzie+.

Game Over

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ehh no, nie zmienisz tego ja grałem mecz miałem 9/3 ryzem i 2 osoby poszły afk bez powodu... Lub akcja, że poszedłem na topa miałem 6/4 i najlepszą farmę z gry i mieliśmy annie na midzie 0/13 i voliego support 2/12. Także carrowanie noobków, gramy normalnie bot sie nafedował a w jungli fiddlestick, który kupił 1 rabbadona i butki na zmniejszenie CDR.
Brak mi słów do tych ludzi.

Opublikowano

spoko mam to samo ;) siedzę w silver 2... przykładowa akcja.. ja udyr vs singed... nie daje sie wyjebać (on mnie kontruje) gram na maksa żeby nie przegrać lini, mieć farmę i nie feedować a potem okazuje się że ich carry jest tak nafeedowany że nawet się do niego nie da podejść 15/0.. gg wp

według mnie najlepiej to...nie grać w tę grę.

@edit.

to nie znaczy że jestem jakimś prosem.. czasami przegrywam grę głównie przez moje faile.

Opublikowano

no własnie próbuje wam wytłumaczyć, że nie do końca tak jest, że każdy jest w dywizji na którą zasługuje
może ty zasługujesz na tą w której jesteś ale ja jestem w silver 5 a mój kolega który gra dużo gorzej i do tego sie przyznaje jest w silver 2
i sie ze mnie cały czas naśmiewa inny ziomek jest w gold 5 i pewnie by już dawno spadł ale sie nie da
czy on zasługuje na tą dywizje ? nie sądzę ... powinno być tak, że sie spada ze wszystkich dywizji albo z żadnej nie tylko z 5-tek

Opublikowano

Nie oszukujmy się system devizji jest beznadziejny ...

Osobiście mam znajomego który ma golda a ukryte elo ma niższe od mojego ... Bez sensu.

Ale moim zdaniem nadal uważam ,że jeśli skillem jesteśmy wyżej od tych ludzi to i tak się wybijemy ,Ja osobiście na koncie brata wybiłem mu z bronze V do bronze I (i mecze kwalifikacyjne)... Grając samymi troll pickami (nie aż takimi troll ale niestandardowymi przez co enemy nie widział jak na mnie grać)...

Grałem głównie

Tristana AP na midzie

Trisatana AD na midzie...

Pantheon na midzie...

Ori AP/AS troszkę AD na midzie...

Czasami lux ad jeśli enemy miał kogoś kto kontruje ją (grałem nią dosyć często bo enemy pickował kassadina)...

Opublikowano

Ja siedzę w silverze V i boję się grać rankedy.

Pomocy ;c

A tak do tematu to współczuję ; d

Opublikowano

Ja powiem tak :

1. -każda grę można wygrać jeśli jest komunikacja w drużynie , każdy członek drużyny stara się jak najmniej popełniać błędów
  2. -Suport to ważne ogniwo w drużynie najpierw tylko na bocie przeważnie to dobry suport wygrywa bota , w późniejszych etapach gry stara grać się taktycznie czyli dobrze dać wardy aby nie wpadł team w płapki , oraz pilnuje dupy adc lub apc
  3. -Jungler przeważnie jeśli ktoś przegrywa linie 1vs1 to płacz do niego że pada , Jungler musi ogarniać 3 linie i do tego farmić to lepiej nie wkq go płaczem bo będzie gorzej grał ,
  4. Jeśli ktoś padnie 3 razy to nie iść do niego z ryjem na czacie tylko starać się mu pomóc .
  5. Nigdy się nie poddawać
  6. Farma i jeszcze raz farma
  7. Elastyczny build
  8. Jeśli masz full build oddawaj farme innym jeśli jest to możliwe

Opowiem pewne gry które były już skazane na przegraną .

1 Grałem na topie ww vs renekton , miałem dużo gangów od evelinki przez co padłem. Bylem 0:3 lecz miałem od renektona większą farme o jakieś nie pamiętam dokładnie z 40 było kupiłem parę itemek i przeszedł renekton , walka , Zdziwił się że mi nic hp nie ubywa i padł . W samo dmg szedł wiedz odpuścił grę na topie i poszedł gangować . Na innych liniach też było nie ciekawię . Okolice 20 minuty zaczęły się tf większość wygrana dzięki współpracy i biedny ww z odpowiednim buildem z 0:3 zrobił 14:6 mecz wygrany

2 Feed all linie nawet ja niestety zostały nam 2 wieże i zaczęliśmy defować , wardy dane i farma z tf na tf przewaga przeciwnej drużyny zaczęła być coraz mniejsza , 1 wygrany tf 1 wieża dla nas i tak parę razy aż do bazy przeciwnika , Dlaczego wygraliśmy , adc prawie all fragi mial po tf i ja często , każdy w teamie miał u nas cc i broniliśmy go za cene życia aż każdy zarobił parę groszy i wygraliśmy grę.

Opublikowano

Graj ryze'm nawet nie chodzi mi o tego BoLa czy jak to tam bo ryze ma tak potężne combo że idziesz i tylko skillami walisz na silver 5

Opublikowano

Ludzie, macie problemy, byłem w Silverze 4 może 1,5 miesiąca temu, teraz jestem w Goldzie 1 z 50 punktami, zdobywam po 4-8, a tracę po 3-6, wygrywam nawet gry 4v5 bo POTRAFIĘ WSPÓŁDZIAŁAĆ.
Kilka porad:
-Graj duo z kimś kto gra dobrze albo w ogóle ogarnia, jeżeli Ty jesteś taki dobry to wycarriujesz nawet 'noob' team,
-Nigdy się nie poddawaj, ile razy to w statach było 3 do 21, a my się nie poddaliśmy i wygraliśmy tylko dlatego, że dążyliśmy do celu,
-Naucz się carriować, jeżeli nie potrafisz wycarriować gry to już nawet nie myśl, że wyjdziesz z tego cholerstwa,
-Nie flame'uj, bo to strasznie rujnuje grę, zignoruj tę osobę i daj z siebie wszystko.

Żeby gdzieś zajść potrzeba umiejętności.

FP8kfDX.jpg

Opublikowano

@up

Powierdzam. Sam kiedyś byłem w silver V po zagraniu pare rankedów myslałem ze nigdy nie wyjde ale po prostu zacząłem grać i no w około 2 miesiące bezproblemowo wychodziłem i jestem w promo do gold I. Na takim "elo" jest naprawde tak łatwo zdominować linie że masakra. Weź teleport i gankój bo to strasznie pomaga przynosi kile rób dragony. Nie ma bata. Prędzej czy później każdy wyjdzie na swoje elo. Nawet moim 2 kolegą wychodziłem z bronze 2 do silver 1 bez żadnych problemów więć dla mnie takie coś po prostu nie isnieje. Pzdro

Opublikowano

Jasne kurwa wszyscy tacy pro. Zawsze wygrywacie linie 100 farmy w 10 minucie i 0\10 a i tak siedzicie w brazie. Ludzie jak ja zagralem na brazie 3 to sie zdziwilem... Takie no ogary tam graja... W naszym teamie akali 0\8 rushujaca hydre. Ja topa wygralem potem juz tylko 31/4 teamfigth 2vs4 quadra... Nie widze NAJMNIEJSZEGO problemu wybicia sie z brazu

Opublikowano

Odwołuję wszystko co napisałem, ta gra to cholerne gówno i wycarriować się za chuja nie da, niestety nie wyjdziesz z tego brązu tylko dlatego, że zaczęły się wakacje.

FP8kfDX.jpg

Opublikowano

Kolejny LOW który nie umie grac i spina się o noob teamy. Kolejny LOW, który myśli że ja napierdoli pro-elo staty to zsoluje przeciwny team i wszystko wyccaruje. Wykurwiaj na Brąz V. Mógł bym jeszcze napisać, byś gankował inne linie w early, ale chyba zbyt głupi jestes by coś takiego zrobić, lepiej spinać sie na forum.

Opublikowano

Wiesz mi ostatnio grałem duzo rankedów i nie pytajcie na jakies osoby trafiłem jeśli taki jest poziom Golda/platyny to ciekawi mnie jak tam oni doszli . na 10 Rankedów [ gra platyny-goldy] wygralem 1 i spadlem o 1 dywizje w dol ale mniesza z tym nie przejmuje sie wkoncu to nie jest zycie :) ale jakich mialem ludzi to szkoda słow napisze o paru

- polak gra suportem płacze ze przegral lini bo ganguje mu jungler , stawia zwykle wardy a ich junglerem jest evelin , ta osoba greduje za fragami na 1/3 hp za adc ktory odwraca sie i zabija go na 2 hity wynik 1:13

- Znowu suport ktory nie kupuje wardów caly team pyta sie czemu to on nic , ja na adc zaczełem kupowac bo bylo 0 wizji , mecz przegrany sup 0:5 fragi sa najwazniejsze w jego wykonaniu

- premade mid/top chcialem isc na mida ale koles jest lepszy i on idzie wiedz poszedłem na adc moja linia wygrana 2:1 , bardzo przyjemny suport milo sie z nim grało ale co zrobic jak mid i top dali 9 fragów do 10 minuty i ich farma była na poziomie nie wiem czego 10 levela [45]

-Gram na midzie wygrana linia , nasz adc platyna IV chyba testował nowego builda bo kupil na 1 itemke Runaan's Hurricane i mysli ze pro bedzie wynik 0 dmg w tf przy wrogim adc 300 dmg xD bo niezle fragów nałapach na bocie :)

Mogę tak pisać jeszcze wiele moich rankedów ale co z tego w kazdej dywizji jest podobnie , i ze wszystkiego mozna wyjsc przy dobrych checiach :)

Opublikowano

Ja ci tylko powiem tyle. League hell nie istnieje. Jakoś ja wyszedłem z brązu 4 na silver 2 i cały czas idę w górę bez problemu. Jeśli jesteś taki pro to powinieneś wygrywać bez problemu, a ja stawiam że ty flejmisz, dostajesz reporty i mmr ci spada i trafiasz na słabszych graczy. Jak chcesz carryować gry to na silverze przez topa nie wygrasz ( no chyba że ultra,hyper late game ).

Wyjść z silvera bez problemu możesz wyjść:

Na midzie - roamowanie między liniami.

Jungla- 1 najłatwiejsza droga

Support - banalna droga do wyjścia .

I najważniejsze. KOMUNIKACJA jeśli masz dobrą komunikację z drużyną , tj. tłumaczysz im wszystko, mówisz żeby nie flejmili, żeby sobie pomagali to już masz mecz wygrany w 75%. Bez dobrej komunikacji w drużynie nie wygrasz. Ehh. ale dzisiejsze community lola na to troche nie pozwala ;/

xxx

Opublikowano

Graj teraz wiele normali draftów, i staraj się mainowac jedną pozycję, i 2-3 championów na tą pozycję. Oraz nie zapominaj jednak aby raz na jakiś czas grac też na innych pozycjach, nigdy nie wiadomo gdzie trafisz.

No i napewno, nie możesz flamowac, afczyc, i nie komunikowac się z drużyną..

Opublikowano

hm.. Elo hell nie istnieje, ale dużo nobów jest, to fakt. Ja przegrałem 150gier aby z silver I do gold V wejść i 150 aby z gold V do platyny IV... Zacznij grać w godzinach wieczornych a poczujesz różnicę i może uda ci się wyjść z tych czeluści.

Opublikowano

Jak umiesz grać to wyjdziesz szybciutko, ja na West 2 konto robiłem, obecnie Silver I w pare dni grania rankedów. Tak szczerze wyjście z Brązu do Golda to kwestia tygodnia do dwóch tygodni jak ogarniesz. Roamuj, komunikuj się z teamem, no i naucz się grać swoją postacią ^^

Opublikowano

Najważniejsze w dywizjach bronzu to pingowanie komend swoim graczom z drużyny,czasami nie przeczytają tego co piszemy.Dosyć ważne jest też to,żeby po każdej udanej akcji chwalić swoich kolegów z drużyny to buduje morale w teamie.

Opublikowano

Ja ci tylko powiem tyle. League hell nie istnieje. Jakoś ja wyszedłem z brązu 4 na silver 2 i cały czas idę w górę bez problemu. Jeśli jesteś taki pro to powinieneś wygrywać bez problemu, a ja stawiam że ty flejmisz, dostajesz reporty i mmr ci spada i trafiasz na słabszych graczy. Jak chcesz carryować gry to na silverze przez topa nie wygrasz ( no chyba że ultra,hyper late game ).

Wyjść z silvera bez problemu możesz wyjść:

Na midzie - roamowanie między liniami.

Jungla- 1 najłatwiejsza droga

Support - banalna droga do wyjścia .

I najważniejsze. KOMUNIKACJA jeśli masz dobrą komunikację z drużyną , tj. tłumaczysz im wszystko, mówisz żeby nie flejmili, żeby sobie pomagali to już masz mecz wygrany w 75%. Bez dobrej komunikacji w drużynie nie wygrasz. Ehh. ale dzisiejsze community lola na to troche nie pozwala ;/

Nic nie mów zanim nie dojdziesz do Golda, bo w Silverze i Brązie nie jest AŻ tak źle, w Goldzie 1 masz mniejsze szanse na wygraną niż w jakimś cholernym brązie 5, a to tylko dlatego, że dostali się tam naprawdę cholernie beznadziejni ludzie albo sobie powykupowali konta..

FP8kfDX.jpg

Opublikowano

http://www.lolking.net/summoner/eune/33923733#history Chyba najlepszy dowód że elo hell nie ma :) 8 rankedów w 2 dni? 8 na 8 winów :) najważniejsze żebyś nie brał killi TYLKO dla siebie nawet jako adc, daj też coś kolegom bo sam naprawdę nie wygrasz oraz nie wyzywaj ich po tym jak coś zepsują. Napisz zeby staral sie inaczej itd. Poprostu bądz mily, klij sam do siebie NIGDY na czacie :)

PS. jest to moja historia gier

Opublikowano

mowicie ze wlo hell nie istnieje ? widzieliscie te screeny w ogole ??

pytacie sie o mój nick ?? widzieliscie te screeny w ogole ?? tam jest mój nick geniusze
sprawdzie sobie na lolkingu jak chcecie

ostatnio mialem tak 3 razy, że wygralem 2 mecze dostale okolo 12/13 pkt za jeden, przegralem jeden i minus 23 pkt. co to ku*** ma byc mialem wczoraj 50 pkt w tym silver V i dzis mam juz 0 przez jakis noobow

SUPPORT BANALNA DROGA DO WYJSCIA ???? AHHAHAH TYLKO JESLI NIE UMIESZ GRAC, SUPPORTUJE BARDZO DOBRZE ALE JAK KTOS PRZEGRA MIDA NA 0/5 TO CO JA ZROBIE SUPPEM ??
JAK INNI FEEDUJA TO JA SE MOGE TEGO SUPPA W DUPE WSADZIC I POKRECIC, ALE JESLI NIE UMIESZ GRAC I TEAM CIE CARRUJE A NIE TY TEAM TO RZECZYWISCIE GRAJ SUPPEM

dodam, ze ja nie feeduje, afcze, poddaje sie, flameuje

mam wrażenie, że połowa ludzi którzy wypisują tutaj te brednie nie widziała screenów które wstawilem i myślą, że tylko sie chwale i wszystko koloryzuje.
niedlugo wrzuce wiecej screenów bo już uzbierałem 15 i w każdym przegrana nie ejst z mojej jeba*** winy.

P.S

mowicie abym sobie wymainowal kilka postaci, mam wymainowane i zawsze wygrywam linie albo przynajmniej nie padam i nie feeduje jak dostane counter albo cos

nie jestem jakims laikiem gram od 1 sezonu

Opublikowano

najlepszym wyjściem jest jungla, wtedy od ciebie wszystko zależy czy twój mid, top, bot będzie nafeedowany. najlepiej junglą na blue wbić 2 lvl i od razu gang na mida i już 1 frag dla twojego mid.

wymainuj postać z jungli np. maokai i wjeżdżasz z W i Q i już kille wlatują.

najlepiej grać po 1 w nocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...