Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] league hell istnieje, jak wyjsc z tego syfu

marcin8352

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram w lola juz sporo czasu nawet bardzo sporo i chcialem porozmawiac z innymi o elo hell ponieważ ludzie mówią, że nie istnieje
drudzy mówią, że istnieje. Kiedyś myślałem, że nie istnieje ale jakoś od miesiąca zacząłem grać ciągle rankedy. Już byłem w kolejce do Silver II co jest śmieszne bo gracze z silvera w większości nie znają podstaw gry, buildów itp. i w 2 tygodznie spadłem do Silver V 0 pkt.

Ludzie trollują, feedują, nie mają pojęcie, że pick order jest ważniejszy niż call order a w silver 5 chyba z 30% ludzi nie ma run.
przez jakiś tydzień zebrałem paczkę rankedów bo zapewne mi nie wierzycie ze to nie moja wina, że tak spadam.
Niestety nie zapisywałem wszystkich gier bo często zapominałem zrobić screena i często jak mam ściny wyłączam LoL client.
Po prostu serce mi sie kroi jak widze, że mój kolega którego 2 miesiące temu jeszcze uczyłem grać i i tak jest słaby jest w goldzie V bo już nie spadnie i ma farta.
Zastanawiam się czy jest jaki kolwiek sens grania rankedów.

To śmieszne, że w silverze ludzie nie pickują supportów albo pickują drugiego mida bo oni chcieli grać mida.

macie link do 8 screenow, góry klikacie numer aby zobaczyć następny screen

tylko się dokładnie przyglądajcie xD

http://imgur.com/6Kkkn4r,NhyDYPD,TTgIbyA,ZUXiZgC,slBmGuU,Uihht5i,QhVJO6z,41YeJLW#0

na screenach widać ewidentnie, że mój team strasznie feeduje a ja jestem wyfeedowany albo afków albo trolli, brak supporta i inne dziwactwa jak malphite z 3 warmogami

i pytania :

Co o tym myślicie ?
Jak wyjść z tego gówna ?
Przy okazji jeśli ktoś jest ogarniętym silverem ale tak na serio ogarniętym to może napisać [ wymagam co najmniej 60 postaci 100 wygranych rankedów i teamspeak i 15+]
Jak zmienić system aby był uczciwy ?

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

musisz miec 300 farmy w 20 minucie i co najmniej 10 killi i graj duo najlepiej z bronze V

Opublikowano

1 screen : 2 feederow 2 afków
2 screen : 4 feederów
3 screen : szczyt wszystkiego mam 6/0 wszyscy feedują
4 screen : to samo

5 : to samo , w obu teamach nie ma supporta xD
6 : 1 troll z cv i revive , brak supporta , o dziwo wygrana
7 : malphite z 3 warmogami który przegrał grę rzucając się 3 razy w 40/50 minucie 1 v 5
8 : tutaj i ja miałem 1/6 bo na początku grałem sam na bocie, brand grał ad carry na topie , cho w jungli , fizz i akali na midzie
potem brand jak nafeedowal sprzedal itemy kupil ap , potem sprzedal itemy na ap i kupil na armora dlatego ma tak mało itemow tyle kasy
wgl gra niesamowita takie cos trzeba zobaczyc, skladalem aegis bo nie mielismy supporta i armor na vayne xD po tej grze stracilem nadzieje w ludzkość
i cho gath który jako jedyny mógł normalnie grac sobie w jungli ale mial 2/11 ...

gdzie ja znajde ogarniętego kolege z bronze 5 xDD ??????????

powinna być jeszcze jedna dywizja, jakieś drewno [ nie żartuje ] bo teraz połowa brązu powinna być w drewnie, połowa silvera w brązie itp. a za wychodzenie powinny być kary
i to nie tylko za leave bo polowa ludzi wychodzi na 10 minut i nie mają bana, każde wyjscie dluższe niż 4/5 minut powinno być karane stratą ok. 300 ip i ban .

Opublikowano

Graj duo z kimś z wyższej dywizji. Lub graj tym czym łatwo carrować (jungla), wtedy możesz próbować solo się wybijać

Gold Member | Blue Member | exMentor

Tuty:

http://www.mpcforum.pl/topic/730246-hackd3d-aimbotchamsasus/

http://www.mpcforum.pl/topic/636147-hack-vindictus-hack-ohkgod-mode-i-inne/

http://www.mpcforum.pl/topic/894644-minitut-first-blood/

http://www.mpcforum.pl/topic/974899-tut-rengar-top-w-s3/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/975370-tut-blue-kha/

http://www.mpcforum.pl/topic/976598-tut-aatrox-the-darkin-blade/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/977439-tut-elise-quenn-of-the-jungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/978037-tut-vi-niszczycielka-z-plitover/

http://www.mpcforum.pl/topic/978821-tut-diana-midjungle/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/980830-tut-akali-wycarruj-sobie-mecz/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/981805-tut-jarvan-iv-wzor-dla-junglerow/ 

http://www.mpcforum.pl/topic/1001036-tut-lissandra-the-ice-witch/

Opublikowano

7 : malphite z 3 warmogami który przegrał grę rzucając się 3 razy w 40/50 minucie 1 v 5

8 : tutaj i ja miałem 1/6 bo na początku grałem sam na bocie, brand grał ad carry na topie , cho w jungli , fizz i akali na midzie

potem brand jak nafeedowal sprzedal itemy kupil ap , potem sprzedal itemy na ap i kupil na armora dlatego ma tak mało itemow tyle kasy

wgl gra niesamowita takie cos trzeba zobaczyc, skladalem aegis bo nie mielismy supporta i armor na vayne xD po tej grze stracilem nadzieje w ludzkość

i cho gath który jako jedyny mógł normalnie grac sobie w jungli ale mial 2/11 ...

powinna być jeszcze jedna dywizja, jakieś drewno [ nie żartuje ] bo teraz połowa brązu powinna być w drewnie, połowa silvera w brązie itp. a za wychodzenie powinny być kary

i to nie tylko za leave bo polowa ludzi wychodzi na 10 minut i nie mają bana, każde wyjscie dluższe niż 4/5 minut powinno być karane stratą ok. 300 ip i ban .

Haha śmiech na sali, nie łam się i próbuj dalej. Znam kolesia, który miał 80 różnicy w winach i losach i wszystko odrobił.

Opublikowano

nie koneicznie. wlasnie chodzi o to, że kazdy lane jest ważny a jak jungluje to co mi to da jak np mid wyfeeduje na 0/5 przykladowo master yi i potem wali quadry bez ustanku
gram przykładowo mida lux, wygram lane wyfeeduje sie troche ale widzisz co sie dzieje
6/0 adc to tez pikuś jak team nie umie grać, przeciwnicy kupuja armora i gg

wydaje mi sie ze takie małe zaangarzowanie graczy czesto jest spowodowane tym z ejak ktos jest w np. silver 5 to nie boi sie, ze spadnie do brązu bo sie nie da i nic nie robi trolluje inni spadaja

kalka762

top tylko 8 screenow, spadlem z silver 3 100 pkt do silver 5 0 pkt.
jak mam sie nie łamać jak gram całymi dniami i jakbym powiedzial że gram na marne to był skłamał bo ja w dodatku spadam w dół ...

Opublikowano

Nie poplacz się. Jesteś w dywizji na jaką zasługujesz, jeżeli ten poziom jest niby dla ciebie za niski to z czasem i tak wyjdziesz.

Jak mamy ci niby doradzić? Hmm więc tak w 0:04 kup itemy, na lini musisz być w 1:30 bo inaczej przegrasz. w 23:07 masz mieć 217farmy inaczej gry nie wygrasz.

Lekko bez sensu, nie mamy jak ci pomoc. Jedyne co to możemy wysłuchać jak płaczesz ale to też ci nie pomoże.

Opublikowano

Ściągnij BoL'a i graj xD.

A tak serio to jeśli malp składa 3 warmogi to wytłumacz mu ,że jest to zły bulid słaby ,że lepiej się opłaca kupować inne itemy...

Jeśli brand tak robi to jego sprawa ,powiedź mu ,że nie opłaca mu się kupować AD a potem AP bo traci tylko gold ,jeśli nadal będzie to robił to po prostu zareportuj go za US albo brak komunikacji...

Ogólnie przez silver IV/III/II trzeba przejść bardzo szybko ,bo jeśli zatrzymasz się to B B ... Są to najgorsze devizje ponieważ grają w nich gracze którzy dopiero zaczynają...

Opublikowano

Ściągnij BoL'a i graj xD.

A tak serio to jeśli malp składa 3 warmogi to wytłumacz mu ,że jest to zły bulid słaby ,że lepiej się opłaca kupować inne itemy...

Jeśli brand tak robi to jego sprawa ,powiedź mu ,że nie opłaca mu się kupować AD a potem AP bo traci tylko gold ,jeśli nadal będzie to robił to po prostu zareportuj go za US albo brak komunikacji...

Ogólnie przez silver IV/III/II trzeba przejść bardzo szybko ,bo jeśli zatrzymasz się to B B ... Są to najgorsze devizje ponieważ grają w nich gracze którzy dopiero zaczynają...

masz racje ale zazwyczaj tym ludziom nie da sie nic wytłumaczyć kiedyś warwick kupil 2 phantomy o.0 próbowalem mu wytłumaczyć ze to slabe itemy na warwicka itp

on napisal ze te itemy mu sa potrzebne bo chce miec atack speed ..... a brandowi np. tlumaczenie to strata czasu, ten gosc trollowal

równie dobrze mógł kupić 50 wardów i zwardować mape dla beki

a z tym zdanie sie zgodzę, powinno Cię wrzucać do ligi po rozegranych 50 rankedach a nie 10 xD

ciekawe w jaki sposób ludzie z wyższą ligą na głównych kontach, mogą dojść do tej samej ligi na smurfach w kilka dni xD

napewno grają duo

też bym potrzebował jakiegoś ponad przeciętnego gracza na duo ale lipa

Nie poplacz się. Jesteś w dywizji na jaką zasługujesz, jeżeli ten poziom jest niby dla ciebie za niski to z czasem i tak wyjdziesz.

Jak mamy ci niby doradzić? Hmm więc tak w 0:04 kup itemy, na lini musisz być w 1:30 bo inaczej przegrasz. w 23:07 masz mieć 217farmy inaczej gry nie wygrasz.

Lekko bez sensu, nie mamy jak ci pomoc. Jedyne co to możemy wysłuchać jak płaczesz ale to też ci nie pomoże.

smieszy chyba jestes xDDD to prawda powinienem wyjsc ale kiedy ? za rok ? 2 ?

jeżeli w teamie jest 5 postaci to znaczy, że od jednej zależy 20%, to oczywiste, że ten system nie może być sprawiedliwy skoro od poszczególnego gracza zależy 20%

Opublikowano

Daj rozpiskę z lol kinga to stwierdzimy bo już kiedyś był taki jeden który był taki dobry i miał samych trolli i afków a jak się później okazało to miał ezraelem w 30minucie po 30 farmy :D A jeżeli chodzi ci o rady to może być ciężkie ale najpierw naucz się kierować swoją drużyną stań się dla nich wzorem do naśladowania, przywódcą staraj się tłumić spory i doradzać co mają kupować. Jeżeli ktoś nie potrafi grać to naucz go tego co trzeba podczas gry. Wbrew pozorom to nie takie trudne ;)

Opublikowano

elo hell istnieje, tworzą go jebane unskilledy szwaby i czesi. Wczoraj miałem ad kassadina w teamie w jugli, na koniec on i mfka sprzedali eq i zaczęli trolować, może ich to śmieszy a mi sie kurwa płakać chce jak widze takich idiotów. Nie wiem jak wy ale ja myśle że to nie normalne że w każdej grze jesteś ty i 4 nobów.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

300 IP i Ban? A jak powiedzmy np. Ktoś ma DC bo mu się komp nie wiem tak nagle zepsuł albo wywaliło mu neta to też ban? To nie jest z winy gracza, że np. w tej chwili wyrzuciło mu neta więc... ale z drugiej strony tego nie da rady chyba pogodzić dc przez problemy z netem a dc specjalne :/

Daj rozpiskę z lol kinga to stwierdzimy bo już kiedyś był taki jeden który był taki dobry i miał samych trolli i afków a jak się później okazało to miał ezraelem w 30minucie po 30 farmy :D A jeżeli chodzi ci o rady to może być ciężkie ale najpierw naucz się kierować swoją drużyną stań się dla nich wzorem do naśladowania, przywódcą staraj się tłumić spory i doradzać co mają kupować. Jeżeli ktoś nie potrafi grać to naucz go tego co trzeba podczas gry. Wbrew pozorom to nie takie trudne ;)

Pamiętam tego kolesia lol o.O To jest trudne... ludzie bardzo często nie chcą słuchać innych bo przecież on wie lepiej, a jak coś mu się napisze co ma zrobić to specjalnie daje się zabić za to, że ty mu napisałeś prawdę :>

@Top Wg. mnie Yorick to nie jest najlepsza postać do carrowania rankedów ;] Graj czymś co się nadaje do miarę sensownego roam'u/ganków np. Kassadin

E6c9g1v.gif

Opublikowano

@2x up Pomyśl logicznie jeżeli jesteś ty i 4 noobów i ty grasz lepiej od 4 noobów to w przeciwnej drużynie jest 5 noobów więc twoja szansa na wygraną diametralnie rośnie. PONIEWAŻ W TWOJEJ DRUŻYNIE JEST 4 NOOBÓW I JEDEN OGAR A W PRZECIWNEJ 5 NOOBÓW. Nie próbujcie mi wmówić, że coś takiego istnieje ! Jak chcesz to ci mogę to wszystko policzyć jeżeli nie wierzysz... Skoro jesteś lepszy od zwykłego gracza (czyt. nooba) to twoja szansa na wygraną podnosi się z 50% a jeżeli wynosi więcej niż te 50% to przy większej ilości gier wyjdziesz na +!

Opublikowano

xD Jakby się nie dało wyjść to przeciwny team i twój by nie wygrywał byłby remis.

Kiedyś jak grałem z kumplami i jak niszczyliśmy im nexus to dla fanu wcisnęliśmy surrender'a i ich nexus wybuchł a zaraz potem nasz...

Opublikowano

Kiedy wy to zrozumiecie, że Elo Hell nie istnieje? Jak widzę wypowiedzi niektórych to ąż mi się zbiera na śmiech! Jeżeli jesteście tacy dobrzy jak piszecie to z łatwością wycarry'ujecie tzw. "noobów". Ośmieszacie się naprawdę ...

Opublikowano

Co o tym myślicie ? Czasami jest , czasami nie. Mialem serie 8 winow , teraz mam 6 lose (i totalny rage).
Jak wyjść z tego gówna ? Graj duo, napewno to w jakimś stopniu pomoże, Zmiast 4 noobów ,będzie 3.
Przy okazji jeśli ktoś jest ogarniętym silverem ale tak na serio ogarniętym to może napisać [ wymagam co najmniej 60 postaci 100 wygranych rankedów i teamspeak i 15+] . Jak chcesz moge zagrać , stwierdze czy ogarniasz.
Jak zmienić system aby był uczciwy ? Jak zmienić Tuska aby był uczciwy?

Opublikowano

@2x up Pomyśl logicznie jeżeli jesteś ty i 4 noobów i ty grasz lepiej od 4 noobów to w przeciwnej drużynie jest 5 noobów więc twoja szansa na wygraną diametralnie rośnie. PONIEWAŻ W TWOJEJ DRUŻYNIE JEST 4 NOOBÓW I JEDEN OGAR A W PRZECIWNEJ 5 NOOBÓW. Nie próbujcie mi wmówić, że coś takiego istnieje ! Jak chcesz to ci mogę to wszystko policzyć jeżeli nie wierzysz... Skoro jesteś lepszy od zwykłego gracza (czyt. nooba) to twoja szansa na wygraną podnosi się z 50% a jeżeli wynosi więcej niż te 50% to przy większej ilości gier wyjdziesz na +!

Zapomniałem dopisać ze w enemy jest 5 ogarów.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

w Gold i Platynie jest podobnie ale mniej razy sie to trafia . Np Platyna IV ja gram na suporcie cofam na baze po wardy bo sie skonczyly a moj adc push na maksa wynik padl :) w tf nie pomagał itp z tego co zauwazylem to mial 140 wygranych normali czyli to był świezak co w łatwy sposób trafil do platyny . Najlatwiejszy sposob aby wyjsc z tego naucz sie grac np na kazdej lini 2 postaciami ktore ogolnie jest cieżko przeciw nim grac i mainuj je tak aby wiedzieć o nich wszystko .

Tutaj masz filmik z ogarem rengarem , prawdziwy gracz ktory jest nauczony grac. Dana postac potrafi robic cuda jak jest ogarnieta :)

4,04 zaczyna sie

Opublikowano

Skoro nie potrafisz wyjsc, to jest TYLKO I WYŁĄCZNIE twoja wina. Dlaczego ja nie mam żadnych problemów z noob teamem? double mid raz na tydzień, brak supporta raz na miesiąc, troll gry zdażają się bardzo rzadko. A więc uważam, że jeżeli sam jesteś słaby, to i twoje statystyki będą słabe. Nie tylko staty się liczą :D

@down no przecież kurwa mówie że to co ty piszesz to kłamstwa lub zwykły orgazm. Dlaczego tylko ty się skarżysz na to? CZY RIOT MNIE KOCHA I RZUCA PRO DAJMONDY ( nie licząc tych co się na Ryze wybili )? Racja, zamknij temat Poza tym jak się gra duo, to daje ci słabszy team, a więc ja gram sam

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

okej zamknijcie temat, juz dzieci napisały ze jestem slaby i napisali jacz to oni sa dobrzy

rozpiska z lolking ? wpisz se mój nick

"czyli jak sie gra duo to elo hell nie istnieje" jak sie gra duo to masz 2 ogar graczy i wieksze szanse na wygrana
człowieku szkoda mi sie ciebie zrobiło

sweetgrove12
staty to nie wszystko ? masz racje ale ja wiem co to teamplay i trzeba pamietac jak mam 6/0 a reszta 2/10 3 /11 itp to cos jest nie tak
napisz, ze to moja wina mistrzu kolorowy

Opublikowano

Powiem Ci tak, najgorzej jest w prawie każdej dyzwizji ( Gold,Silver,Bronz) V. W sensie LOL JESTEM W SILVER 5 I TAK NIE SPADNE DO BRONZu : MID OR FEED.

Najlepiej pobierz BOLA czy jakoś tak i graj ryzem.

Opublikowano

Grałem mecz gold I polaczek gra suportem i placze do junglera ze ganguje go evelina a on pinkow nie kupuje i chodzi solo atakowac lee mecz przegrany i poszlo 22 pkt xD Polak w druzynie [dziecko[ to przegrana a przegadac mu do rozumu nie bylo mozna ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...