Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana karty graficznej !

Earnurm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko po co przepłacać za 7850, jak i tak będzie ograniczana (tym bardziej, że o/c zwiększa jej wydajność praktycznie do stock 7950). Autor chyba nie chcę zmieniać pół komputera.

Lepiej sprawdzi się tandem 7770 + FX4100 niż 7850 + FX4100.

Zależy jeszcze w jakiej grze...

Kopary nie są za dobre, ale w grze, która więcej ciągnie po GPU takie rozwiązanie może się sprawdzić. Jeśli ma kasę, to niech weźmie 650Ti BOOST, a potem odkłada na i5. Powolna wymiana, ale przynajmniej sobie pogra ;).

Opublikowano

@Anoizm

Nie wiem, który raz to pisze.. Jak w przyszłości będzie zmieniał CPU to niech bierze to co podałem i lepiej mu to wyjdzie bo po wymianie procesora będzie miał nadal dobra grafike. Kupując 7770 tylko wyrzuci 400zł w błoto, no chyba, że już nie będzie nic wymieniał to niech bierze.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Chcialem dopisac że ( i sorry za zła informacje )

mój zasilacz to: Modecom Carbon - 530 W

moja Płyta Główna to: MSI-7641 Ver 3.0

Opublikowano

Akurat CPU można chyba zmienić nie ? Za jakiś czas ( jak będzie chciał ) przejdzie na i5 i będzie miał dobrą maszynę do gier.

Co do cb to zachowaj dla siebie te twoje teksty. Już któryś raz zwracasz nie tylko mi uwagę a sam tak naprawdę sam gówno wielkie wiesz. Pouczać możesz swoich kolegów a nie mnie, ja akurat wiem co proponuje i na pewno tego autor nie pożałuje. Jaki sens jest dawać 400zł za 7770 ( nie mówie, że to zła karta, ale jeżeli mu budżet pozwala to niech bierze coś mocniejszego, a CPU wymieni w przyszłości ).

Nie będę się kłócił z imbecylem, ale nie pierdol, że JA nic nie wiem, tylko zacznij od siebie.

Siedzę w tym dziale rok, byłem tu modem z trzy razy i nie jestem jakimś jebanym newbie. Jestem w tym dziale jednym z najbardziej doświadczonych osób, więc jak masz jakieś wąty, to zachowaj to dla siebie.

Ale nawet ograniczany 7850 będzie lepszy od 7770. Nie widzę sensu zmieniać platformę.

Pojebało? Ograniczony, to ograniczony. 7850 przy tym CPU nie będzie lepsze od 7770, bo nawet 7770 ledwo wykorzysta swoje możliwości.

Chcialem dopisac że ( i sorry za zła informacje )

mój zasilacz to: Modecom Carbon - 530 W

moja Płyta Główna to: MSI-7641 Ver 3.0

Carbon jeszcze nie jest taki zły, ale i tak przydałoby się go wymienić.

I nie ma takiej mobo jak MSI-7641 Ver 3.0

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@UP

Proszę cie nie ośmieszaj się. Jak byłeś modem to nie dziwie się czemu nie jesteś. Imbecyla to szukaj wśród kolegów, dawno powinieneś dostać jakieś ostrzeżenie czy coś za to wyzywanie. Jeżeli jesteś taki "doświadczony" to się tak zachowuj. A to, że byłeś rok w dziale to nie znaczy, że wiesz więcej i nie zachowuj się jak dzieciak bo takim wyzywaniem tylko się pogrążasz.

Co do tematu :

Tutaj zasilacz wystarczy 450W ( polecam corsair 450W ), nie mówię, że ten modecom carbon jest tragiczny, ale nie mam zaufania do tej firmy, a zasilacz jest najważniejszy więc lepiej mieć pewność, że nic się nie spali.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

@UP

Proszę cie nie ośmieszaj się. Jak byłeś modem to nie dziwie się czemu nie jesteś. Imbecyla to szukaj wśród kolegów, dawno powinieneś dostać jakieś ostrzeżenie czy coś za to wyzywanie. Jeżeli jesteś taki "doświadczony" to się tak zachowuj. A to, że byłeś rok w dziale to nie znaczy, że wiesz więcej i nie zachowuj się jak dzieciak bo takim wyzywaniem tylko się pogrążasz.

Co do tematu :

Tutaj zasilacz wystarczy 450W ( polecam corsair 450W ), nie mówię, że ten modecom carbon jest tragiczny, ale nie mam zaufania do tej firmy, a zasilacz jest najważniejszy więc lepiej mieć pewność, że nic się nie spali.

Dobra koniec tematu, bo i tak za krótko na tym forum jesteś żeby wiedzieć o co chodzi.

@Down

Dobra, wyjdź randomie z tobą nie prowadzę dyskusji więc się nie wpierdalaj.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

450W do FX'a xD xD

FX to bardzo prądożerny procesor. Porządne 500-550W to minimum.

Opublikowano

Ok, mój błąd zapomniałem o poborze mocy tych FX, która nawet do 300W dochodzi. W takim razie bierz Deusa 500W / 600W , XFX 550W.

24dnacg.png

Opublikowano

Ok, mój błąd zapomniałem o poborze mocy tych FX, która nawet do 300W dochodzi. W takim razie bierz Deusa 500W / 600W , XFX 550W.

XFX lepiej nie brać, bo po czasie jednak wyskoczy ten wentylator i zasilacz na gwarke.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie ( po takim czasie )

Dogadałem sie z bratem że zamienimy się kartami

on dał by mi GF 9600 GT, jak myślicie na jakich detalach

będzie mi chodził Wiedźmin II na rozdziałce 1680-1050 ???

Opublikowano

No ale czasem sie cuda zdazaja moze bedzie tak chodzic ;) dzieki za odpowiedz fajnie by bylo gdyby jeszcze ktos sie wypowiedzial ( Misiekantos253 nie zgadzam sie z toba ze jest troche lepsza bo mi Wiesiu I tnie a mam zmniejszona rozdziałke i takie tam a u mojego brata na AA 8 chodzilo plynnie ;) ale on ma troche mniejszy monitor :D )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...