Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Morele a techplanet

Dektored

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No ten Zalman ma przód oświetlany bo masz tam diody + wentylator z przodu ledowy, zależy dla kogo ale jak dla mnie to jaśniutkie są

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A nie modecom?

I czy nie jest to firma przypadkiem?

Podaj swoją wizję tej obudowy, to coś się znajdzie.

Jak chcesz to w paincie namaluj :D

Tego jest od groma, tylko ta piekarnik, a druga puszka po piwie i taka robota, te zalmany i ATX są najpewniejsze.

@True

potencjometr się walnie i gitara :P

Z11 plus jest dodatkowo oświetlana z okna i góry ^^

436951440626370320491.png

Opublikowano

No wiem, ale wtedy gdzie je się przykleja? Tylko, że one wtedy 24/7 są chyba włączone nie?

Przełącznik to 1zł w elektronicznym i możesz go nawet wystawić na panel przedni ;). A jak nie, to po prostu odłączasz MOLEX'a i tyle.

Przyklejasz zwykłą taśmą, polecam kupić listwę w silikonie, aby nie doszło do zwarcia czy coś tam xdd

Opublikowano

Przełącznik to 1zł w elektronicznym i możesz go nawet wystawić na panel przedni ;). A jak nie, to po prostu odłączasz MOLEX'a i tyle.

Przyklejasz zwykłą taśmą, polecam kupić listwę w silikonie, aby nie doszło do zwarcia czy coś tam xdd

Widzę, że mało kontaktu z elektroniką :D

Te katody są już zalane i nie ma możliwości, żeby doszło do jakiegokolwiek zwarcia ze strony LEDów.

Taśmą tego nie przykleisz, polecam pistolet z klejem na gorąco, albo kropelkę, czy coś innego, ale jak już bierzesz kropelkę, to musisz to wszystko precyzyjnie robić, bo potem zostają białe ślady i gównianie to wygląda ;x

Mimo wszystko polecam klej na gorąco :P

A jak chcesz mieć ładną obudowę, to polecam kupić klapę z oknem i kilka fajnych elementów, jak chcesz to zajrzyj:P

Znalazłem jeszcze taką obudowę

http://pc-tuning.pl/Obudowa+Aerocool+PGS+Qs200_p1375.html

Jak dla mnie nie warta swojej ceny, no ale ma światełka ;P

Tutaj masz grille na wentylatory, szybkowkręty i inne fajne bajery, które się świecą pod katodą UV

http://pc-tuning.pl/Grille+i+ruby_c96.html

A tutaj masz kable też świecące pod UV i nie tylko

http://pc-tuning.pl/Kable+i+rozganiki_c37.html

Polecam jeszcze kupić sobie oploty na kable i jakimiś ładnymi kolorami wszystko sobie w budzie porobić, ale to już bardziej dla pasjonatów.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ja jestem zadowolony z techplaneta. Zapłaciłem ogólnie 150zł więcej, ale kompa miałem w ten sam dzień co wysłali, w razie problemów jakie miałem kuriera wysyłali oni sami, wszystkie kosztu transportu pokryli oni, miły kontakt, super poszanowanie mnie oraz moich rodziców, kontakt? doskonały na meile odpowiadali mi z poślizgiem 1h. 0 minusów. Nie załuję, że kupowałem u nich sprzęt ;]

9368_gold.png

Opublikowano

Tylko czy ona nie jest piekarnikiem?

Ja jestem zadowolony z techplaneta. Zapłaciłem ogólnie 150zł więcej, ale kompa miałem w ten sam dzień co wysłali, w razie problemów jakie miałem kuriera wysyłali oni sami, wszystkie kosztu transportu pokryli oni, miły kontakt, super poszanowanie mnie oraz moich rodziców, kontakt? doskonały na meile odpowiadali mi z poślizgiem 1h. 0 minusów. Nie załuję, że kupowałem u nich sprzęt ;]

A jak zamawiałeś to płaciłeś przy odbiorze? I i której to zamówiłeś(chodzi mi czy np rano i było o której)

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma sensu kombinować. Kup Z9 PLUS, będziesz mial wentylatory pod kontrolerem + świecidełka, jak Cie wkurzać będą to zawsze można wyłączyć bawiąc się minutkę. Albo Brutusa 410 + ewentualnie jakiś ledowy wentylator na przód

Opublikowano

To zalman jak na 50 zł drożej, jest 2 razy bardziej przewiewny. Zobaczę jak w piątek będzie. Sądzę, że te 50 zł nie zrobi różnicy dużej rodzicom. Szczególnie, że co chwile komp tanieje. Rano kosztował 5018 zł, a teraz 5067. Szkoda tylko, że klawiatury nie ma i głośników. Mam nadzieję, że ją dostarczą do mojego zamówienia.

Opublikowano

Na morelach taniej bo brak karty wi fi za 50 zł i mikro za 30 zł. Poczekam z tym do piątku wszystkim. Może tak być, że zejdzie koszyk o 50 zł taniej(jak było ostatnio) wtedy szybko zalmana wezmę i tyle.

Opublikowano

Dołożyłem mikro wczoraj ^^ Zobaczę jak jutro będzie ew w sobotę. Bo jak mówiłem, sprzęt w ciągu 5 minut staniał o 10 zł. Mi też zależy na czasie troszkę. A na morele podobno idzie ponad tydzień. A na techplanet około 3 dni.

Opublikowano

Hmm. Z Katowic(ich siedziba) do Warszawy jest około 300 kilometrów. Kolega jak zamawiał dostał tego samego dnia. Licząc, że zamawiam w piątek lub sobotę(kiedy firmy nie pracują) to kompa wyślą około poniedziałku i na poniedziałek lub wtorek będzie. Mi tu głównie zależy na szybkiej dostawie, żeby się nacieszyć tym kompem przez przynajmniej cały lipiec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...