Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gold Hack na serverach Gameforge? O_O

GrAvItY1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak to obejrzałem to aż się zdziwiłem robił to w cmd ... tylko szkoda że zasłonił jak wpisywał komendy , moim zdaniem to nie jest fake .. tylko szkoda że nie udostępnił jak to robić to na pl'u miał bym już wszystkie sp +15 :D

Opublikowano

Jak to obejrzałem to aż się zdziwiłem robił to w cmd ... tylko szkoda że zasłonił jak wpisywał komendy , moim zdaniem to nie jest fake .. tylko szkoda że nie udostępnił jak to robić to na pl'u miał bym już wszystkie sp +15 :D

Własnie dobrze bo by latali wszyscy eq +10 karty +15 pomysl co z ta gra by sie stalo

Graviti szukaj dalej:D

0dqn.png
Opublikowano

Własnie dobrze bo by latali wszyscy eq +10 karty +15 pomysl co z ta gra by sie stalo

Ale i tak połowa dzieci nie wiedziała by o tym .. tylko nieliczna grupka miała by to udostępnione ale jakby wszyscy tego zaczęli używać GF zrobił by serie banów ... i na pewno zabezpieczyli by bardziej Nostale przed takimi właśnie hackami (Jeśli tak to mogę nazwać)

Opublikowano

A ja mam odmienne zdanie na ten temat... Oby był to fake, jeśli informacje jak kto zrobić wyciekną to będzie gwóźdź do trumny dla NosTale.

Opublikowano

nie rozumiem opinii : wszyscy beda zajebisci i to zepsuje gre. Wtedy przynajmniej beda wszyscy rowni..

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Jezeli czlowiek zna sie na tym co robi i wie jak sie zabezpieczyc to problemu niema. Pozostaje tylko teraz usunac zamazana czesc z filmu :>

Co jak co, ale ja zazdroszcze ludziom, az tak wielkiej wiedzy w temacie hakerstwa.

Opublikowano

NosTale... to jest gra... to nie są akta prezydenta do których ktoś się kiedyś włamał... więc możliwe, że to nie jest fake ;d

Opublikowano

Przetestował to ktoś? Bo takie przepuszczenia to możemy prowadzić długo.

Typek czytaj uważnie!!! Nie udostępnił tego sposobu tylko pokazał że coś takiego "istnieje"

0dqn.png
Opublikowano

Sprawdziłem na NT IT czy istnieje postać o nazwie MorfSet, na forum przeczytałem że nazywa się on dokładnie MorfSet™, wpisałem nazwę w ranking na storni IT a tam nic :( Nie znalazło mi tego delikwenta... Prawdopodobnie dostał bana od GF (już o wszystkim wiedzą) lub skasował postać (mało prawdopodobne)

Opublikowano

@UP

To tak jakbyś zamazał obraz i potem chciał wrócić do stanu początkowego. Jeśli by to zrobił w lepszej jakości (więcej ppi i rozdzielczość większa) to można by po literce z tych "zamazańców" przy odpowiednim zbliżeniu odgadywać, ale to zajełoby wieki. To na 100% nie fake, tylko pozostaje kwestia jak on to zrobił...

Opublikowano

To on musial miec zamiast kompa to nasa w domu :O Przy normalnym kompie i hasle 10 znakowym litery cyfry znaki zlamanie jego trwalo by wieki. W co watpie by zabezpieczenia gameforge mialy tylko pare znakow :O. W CMD mogl wpisywac byle jakie komendy, jesli jest bardzo dobrym grafikiem to bez problemu moze taki filmik stworzyc :D. Na ta sprawe patrze pesymistycznie :D

Opublikowano

Mi się wydaje że to fake. Za pomocą cmd mógł w jakiś sposób zdalnie sterować cheat engine odpalone w tle, co wyjaśnia te 80kk. A jakiś hajs na sp mógł już wcześniej mieć na tym koncie. Zauważcie że okienko ekwipunku się nie porusza, więc dziecinnie łatwo można podmienić te 10kk które miał wcześniej na 0 gold, a potem cheat engine'm zmienić sobie na 80kk.

Opublikowano

Up@Tak napewno jeszcze glupszej wypowiedzi nieslyszalem....Jak mozna sterowac ce poprzez cmd??? :facepalm:.To tak jak bys powiedzial ze mozna sterowac serwerami przez cmd.

nostaleh.png
Opublikowano

Mi się wydaje że to fake. Za pomocą cmd mógł w jakiś sposób zdalnie sterować cheat engine odpalone w tle, co wyjaśnia te 80kk. A jakiś hajs na sp mógł już wcześniej mieć na tym koncie. Zauważcie że okienko ekwipunku się nie porusza, więc dziecinnie łatwo można podmienić te 10kk które miał wcześniej na 0 gold, a potem cheat engine'm zmienić sobie na 80kk.

Tylko, że jak sobie ustalisz jakąś wartość, np golda to ona się "odświeża" jak coś z nią zrobisz. Przykład - Koleś ma te 10kk, za pomocą CE czy PacketLoggera zmienia z 10kk na 0 (wizualnie) i potem jeśli coś kupi, np. strzały za 120 golda, to mu przecież nie będzie pisać "-120 gold" tylko mu się "odświeży" i będzie 9,999,780 Golda, prawda?

Opublikowano

Tylko, że jak sobie ustalisz jakąś wartość, np golda to ona się "odświeża" jak coś z nią zrobisz. Przykład - Koleś ma te 10kk, za pomocą CE czy PacketLoggera zmienia z 10kk na 0 (wizualnie) i potem jeśli coś kupi, np. strzały za 120 golda, to mu przecież nie będzie pisać "-120 gold" tylko mu się "odświeży" i będzie 9,999,780 Golda, prawda?

Prawda ,ale tu nie powinno być mowy o fake. Przecież Widać ,że koleś 51 lv wk+15. Co. Kupuje kase na allegro za 2k tygodniowo?.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...