Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gold Hack na serverach Gameforge? O_O

GrAvItY1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawda ,ale tu nie powinno być mowy o fake. Przecież Widać ,że koleś 51 lv wk+15. Co. Kupuje kase na allegro za 2k tygodniowo?.

Jak już piszemy o bajkach to :

Mogł sprzedać nerkę i za całość kupić golda ^^

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak już piszemy o bajkach to :

Mogł sprzedać nerkę i za całość kupić golda ^^

Prawda. Aczkolwiek czy to jest możliwe?. Od paru lat gracze trudzili się ,żeby to zdobyć ,a tu wyskakuje jakiś random i pokazuje działającego cheata?.

Opublikowano

Swoją drogą mógł to zrobić na zasadzie "przechwytywania" (tak jak się włamuje do, np Wi-Fi). Nie znam się na tym za bardzo, ale w ten sposób, np. można przechwycić dane do karty i później je wykorzystać. Pzt nie ma zabezpieczeń "nie do złamania", może ktoś pamięta tą akcję z wykradnięciem 3,5mln (czy podobnej ilości) passów do, którejś z sieci konsol (albo to było PS3, albo Xbox, któreś z tych).

Opublikowano

Swoją drogą mógł to zrobić na zasadzie "przechwytywania" (tak jak się włamuje do, np Wi-Fi). Nie znam się na tym za bardzo, ale w ten sposób, np. można przechwycić dane do karty i później je wykorzystać. Pzt nie ma zabezpieczeń "nie do złamania", może ktoś pamięta tą akcję z wykradnięciem 3,5mln (czy podobnej ilości) passów do, którejś z sieci konsol (albo to było PS3, albo Xbox, któreś z tych).

Jest szansa na włamanie się do nt np jak hakerzy włamują się do FBI Baz itp. Do wi-fi podobno jest łatwo ale nwm czy do nt mógł za pomocą cmd się włamac ale może ktoś to udostępni

@edit

Niby oni też weszli do bazy nt ale to 99% fake

http://www.mpcforum.pl/topic/944526-zapowiedzhackthenoshacker-v10-by-dominik3101/?hl=%2Bnostale+%2Bhack+%2Blvl#entry7386277

0dqn.png
Opublikowano

Jak czytam wasze wypowiedzi to naprawde mi was szkoda;/ Ja osobiscie nie chical zeby nawet 5 osob znalo ten sposob na darmowa kase.. Tylko pomyslcie nagle z niczego 10 nupow ktorzy graja w gre 3miesiace i maja po 50 lvl nagle kupuja sobie cale eq itp itd.... Nie znajac nic o grze maja wszystko za freee nie starajac sie o to ani nic.. gram w nostale 3 lata wbilem 94 lvl zarobilem sam na luczek +9 reszte eq zbieram dalej ale zajelo mi to bardzo bardzo dlugoo i jestem dumny sam z sibeie ze nie poszedlem na latwizne i nie ladowalem w nd tylko pronowalem wymyslec alternatywne zastosowania do szybkiej kasy. Lecz mnie to kosztowalo sporo czasu ale uzbieralem i jestem zadowolony. A jak ttylko pomysle o jakichs nupach ktorzy dostaja hajs praktycznie za wpisanie kilka forumlek do cmd to sie wkurzam i to w chu* .... Bardziej mi szkoda tych co laduja w nd co miesiac po 1k i wydaja na gre po 1k miesiecznie bo sa tacy ludzi i takich znam. Dlatego jezeli udostepni to cos to wtedy w nt nie bedzie czegos takeigo jak ekonomi bo wartosc 1kk bedzie jak mienie praktycznie nic :> wtedy sie bedzie warto tylko wymieniac bo za kase nic nie kupisz bo jak mozna kupic cos za kase jak kazdy ja ma? Jezeli kazdy w grze bedzie mial po 1kkk to ani nic nie sprzedaja ani nic nie kupia ekonomia sie spadnie i kazdy przestanie grac bo nic nie bd w sklepach na sell itp itd... zniszczy cala gre i cala zabawe z grania. Celem gry mmorpg jest to ze probojesz osiagac wyzzsze lvl zarabiac kase i ulepszac swoja postac przez dlugi okres czasu. a nie ze wchodzisz do gry masz wszystko gotowe i sobie grasz. Jezeli nie umiesz grac w ten sposob to rzecz jest prosta po prostu nie graj... Ludzie ktory nie sa ciperliwi ani nic ta gra nie jest dla was :> jeszcze zrozumiem boty np na tartak lub minigry poniewaz one sa ciezkie do przejscie i to az tak nie psuje ekonomi bo musisz przynajmniej cos zrobic a nie ze to robi za cb :> i mowimy tu o kilka kk do przodu a nie o 999kkkk za nic nie robienie ;x boty itp sa jeszcze w pozo bo mozna wylapac za to bana jak sie nie uwaza co jest wedlug mojego zdania fair a biccie profy jest meczace :> ale takim sposoba mowie szczegolnie nie ;x

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Przepraszam ale musze stwierdzic ze to prawda MorfSet gra na s3 na 58 lvl MA WK +15 eq u7 +10 itp wiec raczej to nie fake ^_^

Chyba cie pojebalo.. Sorry, ale to jest prawda. MorfSet to Włoch,ma doswiadczenie z ciezkiego serwera globalnego, wk +15 nie był problemem, ma duzo czasu, pracuje przy komputerach, wiec moze co jakis czas sprawdzac nb , nie ma i nie mial eq u7+10,nikt na s3 takiego itema nie ma. nie ma 58 lvl, bo ma 80, lub nawet 90. wk +15 zrobil na 51, 58 lvl to nie mial nigdy, bo od razu wbil 70 za jednym zamachem, nie jest pro, slabo bije, I NIE UZYWAL HACKOW. Jakbys gral kiedys na s3, to bys widzial, jak po angielsku strzela glosnikami, ze cos kupi, sprzeda itd. nie musialby sellac niczego jakby mial nieskonczonosc kasy. naucz sie sam zarabiac.

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Wlam do bazy jest szybki, jak masz na stanie kilkanascie lub kilkadziesiat tysiecy zombie pc. Skoro wrzucil to na yt, a juz o tym glosno jest, to napewno zatroszcza sie o blokade ktoregos z portow.

Ale fajnie by bylo miec taka kaske :> pstryk i zwiadowca +15 :D Marzenie....

Opublikowano

I czeka nas "tarcza" jak na metku. Indoktrynacja 100%.

Ciekawe czy "Nos PRISM" zamontują ? :P

Tak szczerze, to ten hack wygląda na totalną bujdę no ale nie zabronie wam w to wierzyć.

Opublikowano

@3Up jak gralem idiotko mial 58 :3 Teraz pewnie ma wiekszy,zreszta jest i dalej pewnie bedzie w SkyRiders fam znanej jako idioci i nosdolarowcy na s3...

Menober jak zawsze nie kumaty i nie wie co do kogo

emllbGFrUExfX19ldW5lX19fNTMyX19fTlVMTF9fXzRfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzlfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Pomocnik
Opublikowano

Mi się wydaje,że to jednak fake,nie wydaje mi się,że ktoś byłby w stanie zrobić coś takiego wydaje mi się,że udział w tym filmie brały programy 3 takie jak cheat engine(efekty wizualne) lub jakiś do obróbki filmów.Na pewno Gameforge,które bierze udział w kilku projektach z grami ma takie słabe zabezpieczenia.Jestem na Nie :mellow:

Pomogłem ?? Daj + Uciesze się. Pomogleś mi ???? Leci +
| Pijawka | Pijawka II | Pijawka III | Debiutant |

ng4s.jpg

Opublikowano

@Up jak gralem idiotko mial 58 :3 Teraz pewnie ma wiekszy,zreszta jest i dalej pewnie bedzie w SkyRiders fam znanej jako idioci i nosdolarowcy na s3...

SkyRiders juz nie ma praktycznie, sypla sie. Nie mial eq u7+10 , oni nie ladowali ciagle nd, tylko chcieli miec kazdego +15 w fam, myli ci sie.

1385975953-U914647.png

Opublikowano

2Up@Wlasnie ze nie pytalem sie devila czy jest taki hack.I powiedzial ze jest to bug z sp 6 ze mozna dostac nieskonczonosc kasy z tego rajdu i itemy, niestety niewiem jak bo mi dalej nie powiedzial.Poprostu programisci Entwella sa tak glupi ze podstawili serwer pod starego clienta a GF zmienilo zabezpieczenia na lepsze i przez to serwer nie daje DC albo jakichs banow ^^.

nostaleh.png
Opublikowano

Mi się wydaje,że to jednak fake,nie wydaje mi się,że ktoś byłby w stanie zrobić coś takiego wydaje mi się,że udział w tym filmie brały programy 3 takie jak cheat engine(efekty wizualne) lub jakiś do obróbki filmów.Na pewno Gameforge,które bierze udział w kilku projektach z grami ma takie słabe zabezpieczenia.Jestem na Nie :mellow:

To o "wizualiźmie" opisałem nieco wyżej:

Tylko, że jak sobie ustalisz jakąś wartość, np golda to ona się "odświeża" jak coś z nią zrobisz. Przykład - Koleś ma te 10kk, za pomocą CE czy PacketLoggera zmienia z 10kk na 0 (wizualnie) i potem jeśli coś kupi, np. strzały za 120 golda, to mu przecież nie będzie pisać "-120 gold" tylko mu się "odświeży" i będzie 9,999,780 Golda, prawda?

Opublikowano

@Up jak gralem idiotko mial 58 :3 Teraz pewnie ma wiekszy,zreszta jest i dalej pewnie bedzie w SkyRiders fam znanej jako idioci i nosdolarowcy na s3...

Pisze w moim profilu "Mężczyzna" ?? To sie naucz czytać albo hejtuj kogoś z klasy gimbazy.

Gravity bardzo dużo info masz ostatnio :D Ciekawi mnie jak działa ten bug.

Wracając do tematu. Czekajmy na next filmy. Dopóki nie opisze buga, nie mam zamiaru podniecać się tym trickiem :D

Opublikowano

Pisze w moim profilu "Mężczyzna" ?? To sie naucz czytać albo hejtuj kogoś z klasy gimbazy.

Gravity bardzo dużo info masz ostatnio :D Ciekawi mnie jak działa ten bug.

Wracając do tematu. Czekajmy na next filmy. Dopóki nie opisze buga, nie mam zamiaru podniecać się tym trickiem :D

Nie do cb ...

Bug powiadacie ? Sadze ze to cheat a nie bug.Zeby taki bug wypuscic to normalnie idiotyzm...

emllbGFrUExfX19ldW5lX19fNTMyX19fTlVMTF9fXzRfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzlfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Jak pisałem. To jest atak typu brute force. Czy program pod kolei sprawdza kombinacje algorytmów i jeżeli spasuje to go wprowadza. W ten sposób wysłał sobie te 80kk, bo algorytm odnalazł odpowiednia kombinację. To atak brutalny. Można go łatwo wykryć i nieźle za to beknąć.

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

Jak pisałem. To jest atak typu brute force. Czy program pod kolei sprawdza kombinacje algorytmów i jeżeli spasuje to go wprowadza. W ten sposób wysłał sobie te 80kk, bo algorytm odnalazł odpowiednia kombinację. To atak brutalny. Można go łatwo wykryć i nieźle za to beknąć.

Jego postać już nie istnieje. Więc może to wykryli?

Opublikowano

Jezeli to sie pojawi publicznie i kazdy bedzie mial do tego dostep to bedzie poczatek do upadku nostale . I wogole gra by stracila sens jagby kazdy mial u7+7 krzaki dywany sp +15 itp .

signature5y.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...