Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy moge przeznaczyć na minecraft 100% ramu?

NakloxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem otóż mam tylko 1GB ramu i mc wykorzystuje 512Mb, a jak daje render distanse na " Normal " to po jakimś czasie wyłacza mi się mc..

Więc pytanie jest takie czy moge przeznaczyć 100% ramu na mc, lub też 3/4 ramu i jak to zrobić?

Tak.

Opublikowano

Da się przeznaczyć, poszukaj poradnika, jak to zrobić. Jednak wyłączanie minecrafta, to nie może byćskutkiem ramu, tylko crash (błąd w grze) i na to już nic nie poradzisz. Ale co do tych 100% lub 3/4 to nie polecam, bo później na inne rzeczy nic nie styknie.

Ps. zły dział, ten temat poradnikiem raczej nie jest.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Mnie ciekawi tylko jak można mieć 1 GB ramu?

Na lodówce grasz?

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Mnie ciekawi tylko jak można mieć 1 GB ramu?

Na lodówce grasz?

Wiesz ja nie wydaje pieniędzy na jakieś komputery.. Wole wydać te 2 tysiące na ubrania niż komputer.. Ważne że działa i ciebie to powinno nie obchodzić.

Da się przeznaczyć, poszukaj poradnika, jak to zrobić. Jednak wyłączanie minecrafta, to nie może byćskutkiem ramu, tylko crash (błąd w grze) i na to już nic nie poradzisz. Ale co do tych 100% lub 3/4 to nie polecam, bo później na inne rzeczy nic nie styknie.

Ps. zły dział, ten temat poradnikiem raczej nie jest.

A crasha to ja niemam tylko on się wyłącza i wyskakuje ten plik hr coś tam ;d

Tak.

Opublikowano

Gościu 1 GB ramu to nic.

A dokupienie ramu to nie jest duży wydatek.

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Jesteś pewien, że może przeznaczyć 100% ram'u na Minecraft'a? A system, jak będzie działał?

Masz 1gb ram i chcesz grać w Minecraft'a? Nie dobry pomysł. ;)

Możesz spróbować przeznaczyć te 600/700mb ram.

Ram na system jest oddzielone/zarezerwowane. Może wykożystać max 1 gb - x mb zaleznie od systemu.

Gość michal12386
Opublikowano

jak masz za mało ram'u to albo dokup albo pobierz magiclanucher i zainstaluj optifine i włącz minecraft'a na GameBooster nawet dla ram'u wyłączy system operacyjny ;P

Opublikowano

Masz 1GB Ram i chcesz je przeznaczyć na minecraft'a no dobrze... Ale co zostanie na system? I inne procesy? Jeśli masz xp musi zostać min. 256MB ew. 128Mb

Opublikowano

Da sie przeznaczyć ale to i tak mało ;) ... No ale cóż koledzy jużci poradnik dali wiec ja nie bede podawał .

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Gość michal12386
Opublikowano

tka przeczytaj podąłem mu gamebooster który wyłączy specjalnie wszystkie procesy, aplikacje a nawet system dla ram'u

Opublikowano

Ja mam 2gb ramu i żyje ...

@topic :

100% ramu nie przeznaczysz ponieważ : Zależy jaki masz system (1gb ramu to albo XP albo Vista) XP =200mb ramu Vista= 512mb ramu

Czyli jak przeznaczysz np.800mb ramu na mc to system może Ci się wieszać/ Wyłączać albo będzie wyskakiwał blue screen

Na 1gb ram najlepiej mieć połowę czyli 512 + dodaj optifine + Zmiejsz na tiny i w optifine FOG ustaw na OFF (ten sam efekt bez mgły)

#JebacSygnatury

Opublikowano

1gb ram to jest za mało by co kolwiek zrobić :( gdybyś miał 4gb ramu to było by znacznie lepiej bo byś sobie przeznaczył połowę z tego czyli 2gb ramu a jak przeznaczysz 1gb ram na minecraft to będzie wolno wszystko chodziło bo mało ramu dla systemu będzie;//

Opublikowano

Najlepiej dać połowę ramu jakiego posiadasz.
Bo potem może ci zlagować komputer i będziesz go musiał resetować :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...