Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Havok

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Doszły mnie słuchy, że WoT będzie na silniku Havok. Ma ktoś jakieś wieści ?

Czy to będzie coś w stylu Spin Tires ?

Opublikowano

Słuchy chodzą od dawna. Jeszcze wiele pracy, a może im się uda, jednak nie należy się tego spodziewać zbyt wcześnie :)

Opublikowano

małe info na ten temat znaleziono na forum WoT-a

Dzięki Havokowi, możliwa będzie realistyczna destrukcja obiektów i budynków. Co za tym idzie?
- każde koło zawieszenia będzie reagować z podłożem w sposób naturalny,
-
małe obiekty znajdujące się na pojeździe (np. antena, skrzynie) będą
zachowywać się adekwatnie to fizyki panującej w świecie rzeczywistym,
- fragmenty odpadających po uderzeniu gąsienic,
- wieża zniszczonego pojazdu, tuż po wybuchu wystrzeli w powietrze, co niewątpliwie będzie spektakularnym momentem gry.
Dodatkowo
zapowiedziano, że zamontowane na pojeździe łopaty i inne elementy być
może również będą poddane fizyce i będą latać w powietrzu po uderzeniu,
jednak ciągle jest to w fazie przemyśleń.
Według zapewnień
deweloperów, spadku FPS po wprowadzeniu silnika fizyki nie powinniśmy
zanotować, jednak w takim przypadku, zawsze Havoka będzie można
zwyczajnie wyłączyć...

Opublikowano

A nie będzie czegoś takiego jak ziemia, w której możemy ugrząść(chyba tak się pisze) i będzie mały problem z wyjechaniem ?

Opublikowano

I tego oczekiwałem! Zakopania się czołgu! np Zabrudzenia, rdzy.. Ale to chyba kwestia czasu gdy to dodadzą. To wtedy gra będzie bardziej wymagała.

Opublikowano

Wielu osobom by się to nie podobało bo by utrudniało grę. Ale np. jakby gąsienica była trochę w ziemi i byśmy strzelili w tą część ziemi, która ją osłania to pocisk mógłby zmniejszyć swój pęd.

Opublikowano

oni nie moga dac za duzo nowosci i utrudnien bo to bedzie tak ze Havok moze byc wyłaczany jak sie komus nie podoba. Ci co beda mniec właczony to beda miec gorzej a ci co sobie wyłaczy to lepiej troche to nie sprawiedliwe

Opublikowano

@UP: ja myśle że wyłączenie Havoka będzie polegać na tym, że nie będą odpadać wieże itp itd, a to wpływu na rozgrywke nie ma. Natomiast niezależnie od tego czy Havoc jest ON czy OFF, bagno będzie spowalniać czołgi. Po prostu z Havokiem gra będzie bardziej spektakularna i tyle.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Niestety wprowadzenie takich "ulepszen" wiaze sie ze spadkiem fps'ow. Kwestia tylko czy sama zmiana silnika spowoduje realny przyrost wydajnosci, czyt. zacznie wykoxystywac 2, 3 i 4 rdzeniowe procesory? Sam pomysl jest, hmmm... Z jednej strony mowi sie o realizmie, a z drugiej (gdy tylko wspomni sie o nieszczesnym MM), ze to tylki arcade. Wiem, mowimy tu o dwoch roznych rzeczach, grafice i rozgrywce, ale ja osobiscie wolalbym zmiany w MM.

Badzmy dobrej mysli "i niech latajace lopaty wbijaja sie w optyke przeciwnikom" ;)

test

Opublikowano

Havoc będzie, tylko że jego starsza wersja.

Nie rozumiem.. dlaczego nie od razu najnowsza wersja ?? Chodzi o spadek FPS-ów ??

Jak chcą zadowolić wszystkich to niech dodadzą nowszą i starszą jak i opcję wyłączenia tego. :)

x

Opublikowano

Jak dla mnie to ten silnik moze i wprowadzą ale dopiero jak WarThunder wyda czołgi. A dlaczego? Jak Warthunder wyda czołgi to moze lekko wot'a pogrązyć i mysle ze Wargaming poczeka i doda do wota Havoka przy czym zatrzyma u siebie graczy. :)

Opublikowano

jesli chodzi o WT nigdy nie wygra z WoTem na czołgi Oni będą mieli lepsze samoloty my czołgi

Skąd wiesz? NerfGaming ma zjechane "to-coś-co-nawet-nie-stało-koło-porządnej-gry-o-samolotach" a w WoT jest tak - MM ssie, mamy najgorsze eventy z wszystkich serwerów i jednocześnie najdroższe złoto, a z tego co wiem serwer WT (i później pewnie też dla czołgów) będzie ogólnoświatowy (jak się mylę - poprawić mnie ! ), więc tam będzie lepszy MM, jak i pewnie lepsze wykonanie jak to jest z WT, ludzi na WoT EU denerwuje już takie postępowanie NerfGaming, a że nie ma innej gry o czołgach/wydali na tą za dużo kasy to odejdą do WT, zobaczysz.

Opublikowano

Mówicie o tym War Thunder. Grałem dość długo ale mi się znudziło. Będzie tak, że w jednej bitwie będą i czołgi i samoloty i statki ?

Opublikowano

Skąd wiesz? NerfGaming ma zjechane "to-coś-co-nawet-nie-stało-koło-porządnej-gry-o-samolotach" a w WoT jest tak - MM ssie, mamy najgorsze eventy z wszystkich serwerów i jednocześnie najdroższe złoto, a z tego co wiem serwer WT (i później pewnie też dla czołgów) będzie ogólnoświatowy (jak się mylę - poprawić mnie ! ), więc tam będzie lepszy MM, jak i pewnie lepsze wykonanie jak to jest z WT, ludzi na WoT EU denerwuje już takie postępowanie NerfGaming, a że nie ma innej gry o czołgach/wydali na tą za dużo kasy to odejdą do WT, zobaczysz.

nie mowie o samolotach WG ma samoloty do dupy tylko mowie o czolgach nimi zajmuja sie od poczatku to bedzie ich silna strona a WT ich silna strona beda samoloty masz racje eventy mamy do dupy a przejsc do WT przejda tylko pograc w samoloty ewentualnie w statki

Opublikowano

Niby dlaczego eventy są do dupy? Jezu, one są skierowane dla ludzi, którzy chcą zarobić trochę kredek, czyli promocje sąna T4-6(7). Co do MM - jest bardzo zrównoważony i nie wiem do czego się przyprówasz. Gold - nie sraj. Jak nie masz pieniędzy to twój problem, a nie WG. Poza tym, różnica w cenie jest wyrażana w kilku zł, więc to dużo nie jest. A co do WT - Ale mi radocha grać 50 czołgami, kiedy WoT ma ich ok. 200 i nie bawi się w symulacje uszkodzeń modułów, tylko w prosty przelicznik HP. Zlituj się panie. WT z czołgami nie dorośnie WoTowi do pięt. A co do WoWpa - WG już i tak poprawiło bardzo dużo w WT i wciąż poprawiają. Nie jest to może wybitna gra, ale da się grać. Za rok-dwa lata gra będzie już grywalna i porządnie zrobiona. Dajcie tylko czas WarGamingowi.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Niby dlaczego eventy są do dupy?

Dajcie tylko czas WarGamingowi.

Stary ty chyba nie widziałeś jakie eventy maja serwery US albo Azjatyckie czy nawet Rosyjskie my z naszymi "eventami" możemy się schować. A to że WG coś zmieni to szczerze wątpię żeby to wkrótce nastąpiło.

Co do MM - jest bardzo zrównoważony i nie wiem do czego się przyprówasz.

Hahahahah dawno nie widziałem głupszej wypowiedzi MM jest zrównoważony?? Ty chyba nie trafiłeś na bitwy w których trafia się 10 tierów X na jedną strone a na drugą 3-4 tiery X

nie bawi się w symulacje uszkodzeń modułów

Teraz tak mówisz bo nie widziałeś jeszcze tego. Już chcę zobaczyć twoją minę jak widzisz wybuchający czołg i odlatującą od niego wieżyczkę.

Zlituj się panie. WT z czołgami nie dorośnie WoTowi do pięt

Jeśli czegoś WG nie zmieni to, to będzie tylko twoje jedno z licznych marzeń które się nie spełni.

Za rok-dwa lata gra będzie już grywalna i porządnie zrobiona.

Za rok może dwa to ta gra przestanie istnieć jeśli WG będzie dalej traktować tak graczy jak traktuje w tej chwili.

A co do silnika HAVOK to bardzo na niego czekam ale wątpię żeby ukazał się on w najbliższym czasie.

Opublikowano

Hahahahah dawno nie widziałem głupszej wypowiedzi MM jest zrównoważony?? Ty chyba nie trafiłeś na bitwy w których trafia się 10 tierów X na jedną strone a na drugą 3-4 tiery X

Dojebałeś. Dojebałeś jak ślepy w stodołę. Jedyne problemy jakie miał WoT z MM to były arty, którę się ogarneły. Taki przykład bitwy po prostu nie istnieje jaki podałeś. Może być bitwa: 8x T8 vs 6x T8, ale 10x T10 vs 4x T10 jest niemożliwe. Nie wiem co brałeś, ale radzę ci przestać.

Eventy - napisałem coś chyba, a to, że czytać ci się nie chce, to nie moja sprawa. Mogły by być lepsze, ale są nastawione na graczy, którzy chcą zarobić. Co do eventów na innych serwach - widziałem i nie wiem o co się tak sracie.

WT i czołgi - 60 czołgów w całej grze - GJ WarThunder, GJ. Zauważ, że w WT będą czołgi które brały udział w bitwach - Japańce prawie czołgów nie będą mieli, a wszystkie to będą tankietki. Duża ilość czołgów będzie na poziomach 4-5, a taki Tygrys II będzie chyba na najwyższym poziomie jaki się da w tej grze.

WoWp - WarGaming nie zbankrutuje, bo ma zbyt wiele zaufanych graczy, którzy płacą i grają. Jak ci się to nie podoba, to nikt cię nie trzyma przy WG - idź grać w WT.

PS - w WT chyba każdy czołg będzie na strzała - spenetrowany czołg zazwyczaj był skończonym czołgiem. Jak ci się chce tak grać, to pozdrawiam, ale zdecydowana większość ludzi chce sobie pograć, a nie lądować po jednym pocisku w garażu.

Edit: Po chuj odkopujesz miesięczny temat???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...