Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadomy Sen

Royal.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym świadomie śnić. Czy jest na forum osoba, która to robi regularnie bądź zrobiła więcej niż jeden raz?

Jaką technike polecacie?

Jak jest w świadomym śnie?

Napiszecie coś o tym?

Jakieś wskazówki, czy coś.

Opublikowano

Są specjalne techniki do tego. Wpisz w google to znajdziesz dużo poradników.. Lecz nie jest to dla ludzi niecierpliwych, ponieważ ćwiczy się to 1-3 miesiące.

W świadomym śnie możesz robić wszystko na co masz ochotę z świadomością, że aktualnie śnisz. Na początku może to zniechęcać ponieważ gdy zaczyna się świadomy sen, to za chwile się budzisz.

PS.

I tak nie poruchasz, bo mózg na to nigdy nie pozwala xD

graphic.png

Opublikowano

A czy są jakieś osoby, które pomogły by mi na gg?

@up

nie rozumiem dlaczego mój zboczony mózg miałby mi na to nie pozwolić

Opublikowano

Ehh.. po prostu tak jest, nie wiem czemu. Gdy tylko wyobrazisz sobie fajną laskę i spróbujesz tego i owego to się budzisz :D

W świadomym śnie można robić co się chce o ile się umie w pełni to kontrolować, zaawansowani napewno umieją podczas snu robić "to i owo" na fajnej lasce

Opublikowano

Spróbuj chociaż raz jakiejś techniki

Gdy raz to zrobisz to już bedziesz miał świadome sny

tak jak ja :)

Od kołyski, aż po grób,
Jedno miasto, jeden klub.
Za te barwy za naszą Stolicę
Pójdą w bój Legii wierni kibice

Opublikowano

Nie mozesz byc zmeczony ... za syzbko usniesz ;) Czasami jak sie polozysz i poprostu zacznij odpoczywac i zamknij powoli oczy. Oddychaj spokojnie i niektorym tez pomaga liczenie.

61093c6efb.png

Opublikowano

Osobiście miałem parę razy świadomy sen. Starałem się po prostu nie wracać do tego 'realnego świata' żeby się przypadkiem nie obudzić ;) Szczerze to nie wiem jak to robiłem, ale wiem, że to wszystko działo się samo. Chciałem mieć rolki na sobie, miałem rolki. Chciałem aby był przede mną skatepark, był skatepark. Chciałem abym dupczył gołą laskę, dupczyłem :D

Czekam na hejty 'znajdź se dziewczyne' xD

1328363902-U526345.png
Opublikowano

Podobno dobrym sposobem jest zamykanie oczu na 30sek, otwieranie, patrzenie na coś przez 10sek (mogłem pokręcić czasy:D) i tak ciągle. Imo to nie działa, bo kilka razy próbowałem i gunwo to dało.

Kilka razy miałem taki sen i myślę, że to dzięki temu, że po prostu długo rozmyślałem o jakiejś rzeczy, która stała się w tym samym dniu (np. kłótnia z kimś czy kij wie co) :D

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Również miałem taki sen, coś śniło mi się, ale wiedziałem, że śnie i specjalnie oczu nie otworzyłem :D Mi to wyszło przypadkiem, niespodziewanie.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Świadomy sen jest rzeczą trudną do uzyskania, osobiście nie miewam takich snów za często lecz gdy miałem podjare na to przynajmniej 3 miałem w sobote najlepiej tak ok. 7 się budziłem i mi byłem w tej fazie głębokiego snu. A poza takim czymś polecam SSILD 2.0 miałem jakieś tam skutki i efekty :)

P.S. Oj jak się chce to i we śni się za rucha. Ale i tak jest lepiej w rly ;).

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Tylko, że nie potrafie śnić normalnie, więc nie wiem czy uda mi się świadomie.. Napewno mam sny, bo każdy ma, ale po przebudzeniu nic nie pamiętam, kompletnie nic, nawet 1%, nie mam nawet wrażenia, że śniłem

Opublikowano

Tak jak już mówiłem najlepiej mi wychodzi taki sen od rana ;). Gdzie mam takie jakby podsny, jak się postarasz to na pewno dasz rade. Poczytaj o tym: http://swiadomesnienie.pl/ssild-2-0/

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Trenowałem LD jakiś miesiąc, na początku musisz napewn oci nie będzie wychodzić ,ale z czasem przyjdzie samo. Moje pierwsze LD miałem już po 3-4dniach i w ciągu tygodnia miałem z 3-5 razy. Techniki używałem z zamykaniem oczu co 30sek i z tabletkami nasennymi. Mi udało się tymi technikami za 2 razem ,ale wiadomo na każdego działa inaczej, musisz każdej spróbować i zobaczyć ,która ci odpowiada

Opublikowano

Raz sie udalo ,a potem nic,zamykalem oczy itp ,ale to nic nie dalo.

A ten jeden raz wiedzialem ,ze snie,ale obraz byl niewyrazny ,a ja nie moglem kontrolowac snu.

Poradzicie cos?

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

A ten jeden raz wiedzialem ,ze snie,ale obraz byl niewyrazny ,a ja nie moglem kontrolowac snu.

Poradzicie cos?

Wpisz w Google świadomy sen techniki, pouczyć się można nawet dzięki wikipedii.

Chyba w wakacje będę próbował świadomie śnić

Opublikowano

Poradzicie cos?

Całkowicie nie mogłeś kontrolować czy w jakimś stopniu? Jeśli robiłeś TR i mialeś świadomość ,ze śnisz ,ale nie mogłeś go kontrolować to z czasem przyjdzie, próbuj aż w końcu się uda.

Opublikowano

Ja już tak mam od małego i przyzwyczaiłem się do otwierania oczu na kilka sekund, w odstępach 5-10 sec. i prawie zawsze mam LD ( Luicid Dreams-Świadomy Sen ). Sam na początku nie wiedziałem o istnieniu LD tak po prostu robiłem to z przyzwyczajenia. Ale czasem po prostu nie pamiętam snu ;d

ov9t.png

Opublikowano

Całkowicie nie mogłeś kontrolować czy w jakimś stopniu? Jeśli robiłeś TR i mialeś świadomość ,ze śnisz ,ale nie mogłeś go kontrolować to z czasem przyjdzie, próbuj aż w końcu się uda.

Nie robilem tr,a jezeli tak to tego nie pamietalem.Normalnie siedzialem gdzies na lawce i wiedzialem ,ze jestem we snie,od poczatku.

A z konrola to w sumie nie jestem pewien,jak chcialem cos to mialem to tylko w pewnym stopniu(np.:chcialem jakas laseczke nago,to tylko byly cycki,ale najgorsze bylo to ,ze wszystko bylo takie rozmazane.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Ja miałem świadomy sen. Kiedys śniło mi się, że wstaje z łóżka i ide do wc,a potem budze sie już ze snu.

Opublikowano

Nie robilem tr,a jezeli tak to tego nie pamietalem.Normalnie siedzialem gdzies na lawce i wiedzialem ,ze jestem we snie,od poczatku.

A z konrola to w sumie nie jestem pewien,jak chcialem cos to mialem to tylko w pewnym stopniu(np.:chcialem jakas laseczke nago,to tylko byly cycki,ale najgorsze bylo to ,ze wszystko bylo takie rozmazane.

Załóż dziennik snów ,abyś pamietał sny. Musisz poprostu cały czas próbować

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...