Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 Up nie tyle co w samych opcjach a bezpośrednio w plikach konfiguracyjnych można zmieniać tekstury na słabsze , cienie itp .

Żałuje że nie można zmienić nazwy .

Opublikowano

2 Up nie tyle co w samych opcjach a bezpośrednio w plikach konfiguracyjnych można zmieniać tekstury na słabsze cienie itp .

To jest sztuka dla sztuki. IMO na tym silniku 35FPS to takie minimum, a gra na ustawieniach Ultra LOW i pogarszaniu standardowej jakości to udręka. No, ale jeśli ktoś uwielbia piksele...

Opublikowano

up No trochę prawda ale testowałem już różne rzeczy i to nie wyglądało najgorzej . Wyłączy same cienie które nie są niezbędne i już ma 10 fps więcej .

Opublikowano

Zasilacz LOGIC to najgorsze, co może być :PP

Do wymiany, jeśli masz zamiar modernizować sprzęt/podkręcać.

OK OK OK :D cieszę się, że nareszcie udało mi się wytłumaczyć to i owo :P a teraz druga i trzecia sprawa:

2.Czy lepiej kupić nowego kompa, czy ulepszyć mojego ? Kasy za szybko nie zbiorę :/ co taniej by wyszło ?

3.Jak mam podkręcić kompa, co mi radzisz kupić, co wymienić itd... ? Powiedz co byś mi radził do 600 zł, a jak to za mało to powiedz, że za tyle nie kupie lepszego i napisz jakiś droższy trochę, zależy mi, żeby w wieśka 2 na średnich chociaż pograć, coś podkręcić byle co żeby mi wiesiek 2 działał

TO JEST MOJA SYGNATURA CIEPLNA !

Opublikowano

Moim zdaniem za 600 zł ciężko będzie coś skręcic . Jak chcesz grać w wieśka za 600 zł kupisz xbox 360 i taniej cię wyjdzie niż ulepszanie lub kupno nowego kompa .

Opublikowano

@up

Kupił wieśka to raczej chciałby w niego zagrać

Intel Celeron DC G1610 - 150zl
MSI H61m-P20 - 150zl
2gb ram DDR 3- 40zl
HD 4850 - 180/200 używki
Chieftec 400/500w - 60/100zł

Jak sprzedasz tego kompa co masz teraz to możesz np dokupić ram (4gb po 9dych chodzą ; d) etc. ^^

Opublikowano

@up

Kupił wieśka to raczej chciałby w niego zagrać

Intel Celeron DC G1610 - 150zl

MSI H61m-P20 - 150zl

2gb ram DDR 3- 40zl

HD 4850 - 180/200 używki

Chieftec 400/500w - 60/100zł

Jak sprzedasz tego kompa co masz teraz to możesz np dokupić ram (4gb po 9dych chodzą ; d) etc. ^^

Ej jeszcze 1 sprawa, a dokładnie napisałeś tu różne gadżety do kpmpa intel, msi itd... napisz mi co one oznaczają co to ten intel, MSI itd... ok ? bo nie wiem co jest procesorem, co zasilaczem, co kartą graficzną, o ile tu podałeś mi jakąś karte graficzną xD sry, ale nie znam sie na kompach prawie wogóle xD a i czy na tym co napisałeś będzie mi działać płynnie wiesiek 2 na średnich czy... ? A czy mi się komp nie spali od 4 GB Ram, czy będzie git na windows xp ? bo słyszałem gdzieś, że na windows xp jest max 2 GB ram, kiedyś komp mi się spalił od tego, że coś miałem za dobre, ale nie pamiętam co xD a i muszę wszystko kupować ? Nie mogę np. kupić 4 GB ram zmienić procka i zasilacza ? A reszta została by taka jaka była ? Coś by mogło się stać ? A i Xboxa nie kupie, nie gram na konsolach, a na dodatek mam wiedźmina juz na kompie i zal mi go kupowac 2 raz :/

Opublikowano

Intel Celeron DC G1610 - 150zl <Procesor
MSI H61m-P20 - 150zl < Płyta główna
2gb ram DDR 3- 40zl <Ram
HD 4850 - 180/200 używki <Karta graficzna
Chieftec 400/500w - 60/100zł <Zasilacz

Na tym sprzęcie powinien ci wiesiek pójść na średnich.

Jak będziesz miał te 4gb to sobie wgrasz win7 64bit. Nie możesz zmienić procka bo płyta jest stara a stare procki się nie opłaca kupować, karta mogłaby zostać no ale wtedy nie licz, że na średnich pograsz.

btw. jeśli system obsługuje mniej niż 4gb to po prostu nie będziesz korzystał z tych 4, nic się nie spali. Jeszcze napisz jaki masz napęd i dysk(bo jeśli nie pod sata to będziesz musiał kupić ; d)

Opublikowano

Intel Celeron DC G1610 - 150zl <Procesor

MSI H61m-P20 - 150zl < Płyta główna

2gb ram DDR 3- 40zl <Ram

HD 4850 - 180/200 używki <Karta graficzna

Chieftec 400/500w - 60/100zł <Zasilacz

Na tym sprzęcie powinien ci wiesiek pójść na średnich.

Jak będziesz miał te 4gb to sobie wgrasz win7 64bit. Nie możesz zmienić procka bo płyta jest stara a stare procki się nie opłaca kupować, karta mogłaby zostać no ale wtedy nie licz, że na średnich pograsz.

btw. jeśli system obsługuje mniej niż 4gb to po prostu nie będziesz korzystał z tych 4, nic się nie spali. Jeszcze napisz jaki masz napęd i dysk(bo jeśli nie pod sata to będziesz musiał kupić ; d)

Jak sprawdzić jaki ma się napęd i dysk ? xD

Jak sprawdzić jaki ma się napęd i dysk ? xD

E tam, chyba raczej oddam kompa do speca, który zwykle mi go naprawia gdy się psuje i zapłace te 50 zł

Opublikowano

To 50zł możesz przeznaczyć na lepsze GPU.

Menadżer zadań albo prościej - w BIOSie masz podłączone urządzenia do danych interfejsów. Również znajdziesz tam modele napędów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...