Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klatki w Skyrim i administrator

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dwa pytania/problemy.

Po pierwsze Skyrim (oryginalny + wszystkie dlc jak to ma znaczenie) klatkuje na ultra, głównie w miastach, ale też nie wszędzie np. w Białej Grani tylko przy bramie. Nie mówcie że mam słaby komputer, Tomb Raider na najlepszej grafice chodzi płynnie.

Sapphire Radeon HD7870

Intel Core i5 3350P

Kingston DDR3 2x4gb

MSI B75-G43

To chyba wszystko.

Po drugie niekiedy jak coś robie na komputerze np. odinstalowuje coś to wywala "musisz posiadać uprawnienia administratora". Wystarczy że kliknę ok ale trochę to wkurzające. Mam administratora na profilu.

Lajki dam.

Opublikowano

Jaki dysk masz?

Dysk sprawdzałem wieloma programami i jest wszystko ok. Ale mimo to zaraz podam nazwę (jak gdzieś znajdę).

Edit

WDC WD5003AZEX-00K1GA0. To jest Western Digital. Tak jak mówiłem, z dyskiem jest wszystko ok.

Opublikowano

Sterowniki zainstaluj najnowsze od karcioszki :)

Czytaj ze zrozumieniem proszę. Wydaje mi się że ze starymi sterownikami Tomb Raider nie działałby poprawnie.

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem proszę. Wydaje mi się że ze starymi sterownikami Tomb Raider nie działałby poprawnie.

Niby czemu?O_o

Zainstaluj jak Ci mówię :)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Co do tej prośby o potwierdzenie jako administrator to wiem jak wyłączyć.

Uruchom dowolny program jako administrator, w oknie które sie wyświetli kliknij "zdecyduj, kiedy są wyświetlana powiadomienia", w kolejnym oknie przesuń suwak na sam dół i zatwierdź. Teraz już nie powinno prosić o potwierdzenie uruchomienia.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Co do tej prośby o potwierdzenie jako administrator to wiem jak wyłączyć.

Uruchom dowolny program jako administrator, w oknie które sie wyświetli kliknij "zdecyduj, kiedy są wyświetlana powiadomienia", w kolejnym oknie przesuń suwak na sam dół i zatwierdź. Teraz już nie powinno prosić o potwierdzenie uruchomienia.

Dzięki, jak mi to wyskoczy to sprawdzę. Teraz został problem Skyrima.

Opublikowano

Sprawa prośby o potwierdzenie przez admina dalej sie powtarza?

Nie, jest git, już nie wyskakuje. Ale nie odchodzmy za bardzo od tematu.

Opublikowano

Wiem że to może troche dziwnie zabrzmieć ale jaki masz zasilacz? i czy na low / medium / high klatkuje ? czy tylko na ultra?

Silenitum PC Deus G1 500w. Nie patrzyłem ale wydaje mi się że na low chodzi płynnie, ale to nie zmienia faktu że na ultra powinno chodzić dobrze. Tomb Raider 2013 chodzi prawie idealnie na ultra.

Opublikowano

Prawda deus G1 jest dobra maszynka hmn...

Jesli mozesz sprobuj starych sterownikow do karty graficznej. Dziwnie to brzmi ale czasami pomaga.

Masz jeszcze jakas b. wydajana gre? nw. np. far cry 3? zobacz na full czy klatkuje, jesli nie to cos z gra..

Nie wiem czy to cie interesuje ale na xbx jest tak ze gdy plyta jest porysowana to gre klatkuje bardziej niz normalnie.

Przypominam sobie ze kolega mial problem z gta4, ma zarabistego pc'ta I bf3 itd chodza na ultra ( fc 3 tez ) a gta 4 lagowala na lowest.

Okazalo sie ze windows mial jakis blad przez co gre klatkowalo, sciagnal jakas inna wersje gry i smigala az milo :)

graphic.png
Opublikowano

Prawda deus G1 jest dobra maszynka hmn...

Jesli mozesz sprobuj starych sterownikow do karty graficznej. Dziwnie to brzmi ale czasami pomaga.

Masz jeszcze jakas b. wydajana gre? nw. np. far cry 3? zobacz na full czy klatkuje, jesli nie to cos z gra..

Nie wiem czy to cie interesuje ale na xbx jest tak ze gdy plyta jest porysowana to gre klatkuje bardziej niz normalnie.

Przypominam sobie ze kolega mial problem z gta4, ma zarabistego pc'ta I bf3 itd chodza na ultra ( fc 3 tez ) a gta 4 lagowala na lowest.

Okazalo sie ze windows mial jakis blad przez co gre klatkowalo, sciagnal jakas inna wersje gry i smigala az milo :)

Skyrim mam oryginalny. A co do sterów coś w tym może być ale jak pobiorę starsze to zas Tomb Raider będzie zle chodził.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...