Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Koniec pisania o privach...

zielak104

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisali o nas na boardzie, jak miło.

Ciekawe, że znalazł na internecie, skoro po wpisaniu "nostale prywatny serwer" nic nie wyskakuje. Sam korzysta z tego forum i nie wiem jaki ma cel.

Ale spokojnie, to nie są skradzione pliki, lecz zrobione od nowa. Gameforge nie może nic w tym kierunku zrobić.

Jedyną opcją byłoby zachęcenie graczy do PL'a, czego Gameforge nie robi.

Macie tego gościa:

UnUne

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Na serio wkurzaja mnie takie dzieci ktore szpieguja ludzi na forum i uzalaja sie o tym na boardach.... GF nic nie moze zrobic bo to sa pliki pisane od poczatku nie tak jak 99nos pliki byly kradzione.

nostaleh.png
Opublikowano

@up Zeby bylo milej napisal to uzytkownik naszego forum... Na privach metina gra wiecej ludzi niz na plu , co nie jest dobrym porownaniem ale obie gry sa z firmy GF

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Ale spokojnie, to nie są skradzione pliki, lecz zrobione od nowa. Gameforge nie może nic w tym kierunku zrobić.

Tu sie mylisz bo używacie oficjalnego clineta, w którym wszystko nalezy do producenta gry entwell, wszystkie patenty, grafiki, postacie etc.

Wgrywając do niego lanchery lub grzebiąc w plikach łamiecie regulamin użytkowania.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Jakby wszystko zrobione byłoby tak samo, to GF mógłby coś podejrzewać... Ale wystarczy zmienić tylko jeden szczegół.

3682722200_1353946775_thumb.jpg

DAJ +, TO NIE BOLI!!!

Opublikowano

Ale wystarczy zmienić tylko jeden szczegół.

Nie wystarczy, jest takie coś jak "prawo ochronne na znak towarowy" inaczej plagiat nawet jeśli ktoś napisał te pliki sam, to są one łudząco podobne do orginalnej wersji gry, jeśli entwell zarejestrował znak towarowy a zapewne to zrobił, to właściciele serwerów mogą miec problemy o ile entwell nie oleje sprawy.

Pamiętajcie, że jeśli się tym zajmą to lepiej zamykac serwery, bo z firmami które mogą zatrudnic prawników nie macie szans.

Trzeba poprostu poczekac czy entwell sie zajmie sprawą.

Tak jak to było z WoW właściciel serwera dostał 88mln $ kary za prywatny serwer, wiec radze nie ryzykowac

prosze

http://www.world-of-warcraft.pl/scapegaming-zaplaci-88-milionow-kary/

wiec nie radze:)

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Nie wystarczy, jest takie coś jak "prawo ochronne na znak towarowy" inaczej plagiat nawet jeśli ktoś napisał te pliki sam, to są one łudząco podobne do orginalnej wersji gry, jeśli entwell zarejestrował znak towarowy a zapewne to zrobił, to właściciele serwerów mogą miec problemy o ile entwell nie oleje sprawy.

Pamiętajcie, że jeśli się tym zajmą to lepiej zamykac serwery, bo z firmami które mogą zatrudnic prawników nie macie szans.

Trzeba poprostu poczekac czy entwell sie zajmie sprawą.

Tak jak to było z WoW właściciel serwera dostał 88mln $ kary za prywatny serwer, wiec radze nie ryzykowac

prosze

http://www.world-of-warcraft.pl/scapegaming-zaplaci-88-milionow-kary/

wiec nie radze:)

Długo myślisz nad tymi bezsensownymi wypowiedziami? Po pierwsze WoW może stać w kącie bo to nie jest gra produkcji GF/Entwell. Przepraszam Panią ,a co z Metinem? Nikt do więzienia nie poszedł. Prawo chroniące znak towarowy.. Chodzi o logo czyli np inne picie nie może nazwać się CocaCola tak inny serwer nie może mieć w nazwie NosTale.

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Długo myślisz nad tymi bezsensownymi wypowiedziami? Po pierwsze WoW może stać w kącie bo to nie jest gra produkcji GF/Entwell. Przepraszam Panią ,a co z Metinem? Nikt do więzienia nie poszedł. Prawo chroniące znak towarowy.. Chodzi o logo czyli np inne picie nie może nazwać się CocaCola tak inny serwer nie może mieć w nazwie NosTale.

Co ty porównujesz Ymir(Metin2) a entwell(Nostale), że ymir sie tym nie zajmował, to nie znaczy, że entwell zrobi to samo, dlatego radze uważac.

Znak towarowy, nie tylko jest na przedmiotach fizycznym ale też wirtualnych, i nie chodzi tu o nazwe tylko prawa autorskie na grafiki w clinecie, mapy, postacie etc.

Sam GF może zrobic tyle co ja w toalecie bo jest tylko operatorem gry, a twórcą sie entwell

Dlatego tylko RADZE uważac, bo jeśli tego nie oleją to zrobi sie nie miło.

Tyle w temacie.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

@3up

Masz problem. Wystarczy zmienić w grze napisy "Nostale" i "Gameforge" mogą ci natrąbić.

Po za tym dopóki ktoś hajsu z tego nie bierze, to mogą być prywatne serwery. ( Oficjalnie nie bierze hajsu :D )

Ale support w dupe gryzie, że to co ludzie wydają na NosMall będą mogli mieć za free. :D

Popieram. Czekam tylko na full pliki serwerowe i będę im w oczy tym dźgał. Nawet sie będę reklamował na board, a co -.-

Mieli swoją szanse, żeby zachęcić ludzi do gry, to wszystko na full Nosmall zrobili.

@up

Wg. twojej teorii mogą się uczepić tego, że mamy te same kolory -.- Coś ci nie wyszło to wyciąganie paragrafów.

To jest to samo, jakbyś nosił butelkę z etykietą podobną do cocacoli, tylko zmienił napis -.-

Opublikowano

@Up

Zgadzam się z Menoberkiem. WoW to całkiem inna bajka .. Twórcy WoWa mieli ambicje na gre na początku ,a teraz to trzepią kase. Tygodniowo cnjmniej 1 serwer dostaje jakąś kare za prawa autorskie - poczytajcie sobie. W taki sposób GF kreuje sobie przyszłość :(

Opublikowano

@ Up

Ty jesteś (CENZURA) ... Gówno im do tego .. Gdyby powstało 99Nos to w 24h zareagowali.. Tutaj od tygodnia nic nie robią BO NIE MOGĄ. Wracaj robić lekcje gimbusie bo twoje wiedze są za bardzo skryte dla nas.,,

Opublikowano

@up

No no oczywiście tylko, że jak mówicie ten jeden szczegół w własnym pisanym serwerze od początku nic nie zmieni. Grafiki postaci, mobów, npc etc...

Dalej mamy klienta który jest własnością GameForge i jeżeli odpalamy przez niego swój serwer też łamiemy prawo.

@4up

Menober, rób i reklamuj tylko, żeby potem płaczu nie było jak pismo z karą grzywny przyjdzie :)

1921.png

Opublikowano

renzrul kto tu jest gimbusem ^_^ Nie proszę Cię o udzielanie w tym temacie wręcz przeciwnie spieprzaj :*

Jasno napisane: Tego typu serwery nie posiadają licencji producenta firmy Entwell i godzą w interesy firmy Gameforge.

emllbGFrUExfX19ldW5lX19fNTMyX19fTlVMTF9fXzRfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzlfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Tak. Ciekawe z jakiego paragrafu mi grzywna przyjdzie ;P

Mogą sobie mówić co chcą. Nic nam nie zrobią -.-

Nie posiadają licencji, dlatego nie są jeszcze publikowane ani w celach komercyjnych.

Zielak, ale wiesz że jak prowadzisz dyskusje to ktoś może mieć odmienne zdanie od Ciebie i trzeba go za to szanować ?

Opublikowano

Poniekad uzywanie tych samych kodow co klient gf to tez podchodzi pod
plagiat. Pewny nie jestem. Narazie wszystko siedzi cicho, bo serwery
nie sa puszczone dla- ze tak to ujme- masy ludzi. Serwery na chwile
obecna nie sa dopracowane, co przyczynia sie do tego, iz garstka ludzi
jest zainsteresowana tym na te chwile, dlatego entwella czy gf taka informacja "przeminela z wiatrem".

Zobaczymy
jak dalej pojdzie, ale mysle ze skoro tej licencji nie zrobili to
mniejsze prawdopodobienstwo, ze moga sie przyczepic do serwera pisanego
od 0.

Opublikowano

renzrul kto tu jest gimbusem ^_^ Nie proszę Cię o udzielanie w tym temacie wręcz przeciwnie spieprzaj :*

Jasno napisane: Tego typu serwery nie posiadają licencji producenta firmy Entwell i godzą w interesy firmy Gameforge.

Też cię kocham :* Jest napisane ''nie posiadają licencji'' i ''godzą w interesy''. Licencja nie może być przyznawana do plików które nie są własnością Entwella ,a nic nie mogą zrobić dpki ktoś będzie czerpał korzyści np. premka za 2 zł czy coś.

Opublikowano

Tak w zasadzie to nawet jeżeli byś zarabiał na tym to nic ci nie zrobią :P Pisze że "godzą w interesy" to znaczy że odbierają graczy.

Niezgodne z regulaminem ? Niezgodne z regulaminem gry, a nie regulaminem życia ...

Napisali w sposób aby przestraszyć ludzi, a nikt kto sie zna nie mógł sie przyczepić. Prawda, godzą w interesy firmy, ale nie pisze że są niezgodne z prawem. Dlatego właśnie tak nawołuję, że nic nie mogą zrobić :)

@Zielak

Używanie tego samego widma kolorów podchodzi pod plagiat? o_O To nich pozamykają wszystko, bo każda strona,gra,film lub cokolwiek ma tą samą palete kolorów :D

@edit

A tak na serio, postać w Nostale to tylko zbiór pikseli, który każdy może sobie wygenerować i sprzedawać plakaty po 10000 złotych bez żadnych konsekwencji :D

Opublikowano

po nazwie tematu myślałem że to tylko ankieta czy coś od klausa czy nie zabronić pisania ''pogłosek''

teraz jak to czytam to aż mi szkoda ludzi

matko kochana

po huja się kurwa wtracacie

ktoś robi priva - przyczepią się, jego problem

ktoś robi priva - oleją go, on zarobi

kurwa, wiem jedno - jeśli nie przestaniecie robić sobie takiej beczki to raczej polski priv nie powstanie

gwarantuję że lepiej pomogli byście kubie lub forestemu pisząc ''gdy będziesz miał czas to odpisz mi na pw. jest to dość ważne ale nie nalegam bo liczę na to że twój priv wypali i będę mógł cieszyć się z gry na fajnym serwie '' niż '' eeee, kurwa. kuba - zakladasz to konto bo kurwa zagrać chcę''

ogarnijcie się bo serio wygladacie jakbyscie niechcieli priva, a przypomnijcie sobie jakie tematy musiałem zamykać jak bylem modem - z 5 tematów tygodniowo o wątku ''jest już priv?''

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

Szczerze? to nie wiem czy nic nie mogą zrobić to taka jakby kopia kradzież pomysłu , nie wiem jak to nazwać:)

Jeżeli człowiek jest uparty to zrobi wszystko żeby 2 człowieka udu***ić.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Szczerze? to nie wiem czy nic nie mogą zrobić to taka jakby kopia kradzież pomysłu , nie wiem jak to nazwać:)

Jeżeli człowiek jest uparty to zrobi wszystko żeby 2 człowieka udu***ić.

znasz zapewne grę lola

kilka dni temu powstała gra 300heroes

jest to kopia lola (itemy, mapy, fabuła) jednak zmienione są postacie. zamiast talona czy garena mamy naruto lub inne postacie z anime

co na to riot? cieszę się że nasza produkcja jest inspiracją dla innych

to samo powie gf

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

znasz zapewne grę lola

kilka dni temu powstała gra 300heroes

jest to kopia lola (itemy, mapy, fabuła) jednak zmienione są postacie. zamiast talona czy garena mamy naruto lub inne postacie z anime

co na to riot? cieszę się że nasza produkcja jest inspiracją dla innych

to samo powie gf

Hm chyba wiekszosc nowych moba jest wlasnie kopia lola :P

Poczekamy zobaczymy ja tam licze na to ze wszystko wypali.

Teraz to bedzie pelno takich wlasnie gier kopia itd.. ludzie nie maja pomyslow ^^.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...