Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reaktywacja Serwera Pms V62

Maplowicz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Piszę ten temat ponieważ chcę się Was zapytać, czy chcielibyście

odtworzyć Polski serwer Maple Story. Dawno nie było żadnego tematu który

by rozkręcał o tej właśnie tematyce. Nie będę za długo pisał, ponieważ

chcecie wrócic do własnych spraw (hakowania, spamu, przeglądania demotów czy masturbacji)

Napiszę to w punktach:

1. Czy chcielibyście odtworzyć serwer Maple Story (polski)

a - Tak, b - Nie, c - Nie wiem, d - Jestem za, a nawet przeciw.

2. Serwer miałby być po Polsku, czy zostawić po Angielsku (mam na myśli Polskie misje, nie polskie przedmioty)

a - Tak, b - Nie, c - Nie wiem d - własna opinia.

3. Co miałoby być na takim serwerze.

Własna opinia.

4. Czy chętnie byś zagrał(-a) na serwerze.

Serwer by był na v62, ponieważ v75 nie są do końca stabline.

Wydaje mi się, że najlepszym rozwiązaniem będzie v62.

Jak coś, dodawajcie własne pytania itp.

MOŻE ŁASKA CI CO WCHODZĄ SIĘ WYPOWIEDZĄ CO ? 41 WYŚWIETLEŃ 4 ODPOWIEDZI...

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No więc, sam dałem propozycje tego tematu i nie tylko tu.

Chętnie bym postawił serwer, ponieważ teraz posiadam w końcu internet od jakiegoś tygodnia.

A też mi się nudzi i może bym coś takiego zrobił. Serwer według mnie lepiej by był po Angielsku, polonizacja by za długo zeszła i musiała by być to jedna wersja.

Mamy do wyboru, v62 albo v75. v75 z profesjami KoCa oraz z nie wiem czy do końca stabilnym silnikiem, czy v62 ze stabilym silnikiem i ze wszystkim przygotowaniem.

Polonizacje można by było robić wraz z kolejnymi upgrejdami serwera.

Osobiście jestem za v75. Można by było spróbować. Dzisiaj już odpalałem serwer i mi działał bez namniejszych problemów.

A więc ludzie, decyzja należy do Was.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Jestem za reaktywacją,w języku angielski jako iż polonizacja to zbędny i czasochłonny "badziew".

Jestem również za v75,ponieważ KoCe to bardzo zachęcająca dla ludzi rzecz,kosztem lekkiej niestabilności,lecz i to jest w późniejszych fazach do naprawy.

Toczę rozmowy "przygotowawcze" z przedmówcą na gadu właśnie.Host by był jednak jak sam mówi (Aciuś) na czymś typu no-ip.org (or samfink).

W zamian otrzymujemy 0 lagów i 100% profesjonalności i supportu przy tym co Aciek robi : P

Ja chętnie zagram na takowym serwerze ze względu na możliwość zagrania z najlepszymi znajomymi z forum ;).

Pozdro,

Wojtasek

Opublikowano

Po angielsku. Nie wiem po co wam KoC'e potrzebne skoro i tak blessing by nie działał (zapewne)/ chyba, że serwer byłby low-rate'owy i blessing by działał.

Można by pograć z kimś kogo się zna, więc kul. Tylko, żeby nie było tak, że będzie 1 osoba grała...

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Po angielsku. Nie wiem po co wam KoC'e potrzebne skoro i tak blessing by nie działał (zapewne)/ chyba, że serwer byłby low-rate'owy i blessing by działał.

Można by pograć z kimś kogo się zna, więc kul. Tylko, żeby nie było tak, że będzie 1 osoba grała...

Dlatego proponowałem, żeby założyć temat.

Ściągam aktualnie v75 więc mi to bez różnicy czy v62 czy v75

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Opublikowano

Ja osobiscie jestem za wersja 62. koce i tak zbyt duzo nie daja. tzn to zalezy od zalozyciela servera :D to jest moja skromna opinia. i server po Angielsku, po polsku zbyt duzo roboty. Z czasem bedzie mozna to zmieniac, oraz najlepiej low raty nie jakies razy 1000000. najlepiej cos kolo 100. to jest moja opinia a z checia zagram :)

Opublikowano

No więc, testowałem v75 i działa bez najmniejszego problemu. Jest stabilne, bo testowałem, przynajmniej jak ja grałem.

CMS też działa pod v75 jak i pod v62 czyli można dać v75.

Co do mnożników serwera nie mam zamiaru robić takiego, że wbije się w 5 minut 200 i takiego, że w godzine się bije 2 poziom.

Tylko taki średni :), by się zbytnio męczyć.

Mam zamiar także wprowadzić Achivmenty i za nie będą nagrody, np:

Zdobyłeś 100 STR, otrzymujesz tam np: 20 Shumi Coin, a za nie można wymieniać różne rzeczy. Itp.

Tylko pytanie czy ludzie będą grać. Dla siebie nie będę robić.

Tak czy inaczej, to wszystko zależy od Was.

Opublikowano

Pierwsze testy niedługo : )

Komendy,NX,Joby,Eventy etc. etc.

Średni Exp/drop/meso Rate.

hmm oscylowałbym w granicach 40-50/2/10

Liczne eventy wynagrodzą słabe meso i drop rate.

Będzie Git. ; )

Opublikowano

Ja też jestem jak najbardziej za ;) Będę grał na pewno. Co do serwera to najlepiej żeby był pod v75(w końcu trzeba iść za postępem :P), KoC'e, dużo nowych itemków itp. Co do rate, mogło by oscylować w granicach 50-100x Exp, tak byłoby najlepiej. I oczywiście żeby był po Angielsku, przetłumaczenie na polski to wg. mnie zbędny bajer(oczywiście teksty tych podstawowych NPC mogą być po Polsku).

Oby tylko nie skończyło się na słowach...

PS

Załóż jakiś oficjalny temat czy coś to wtedy przykleję ;)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Roku narazie nie jest to nic pewnego musi więcej ludzi napisac czy będzie grało, Aciek nie ma zamiaru robić serva dla 3-5 osób. Ja również stawiam na 75. Exp od 50-100, Meso 10-100. A i jeszcze nie są znane dokładne dane na temat serva więc poczekam z założeniem tematu.

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?

Opublikowano

Pierwsze testy niedługo : )

Komendy,NX,Joby,Eventy etc. etc.

Średni Exp/drop/meso Rate.

hmm oscylowałbym w granicach 40-50/2/10

Liczne eventy wynagrodzą słabe meso i drop rate.

Będzie Git. ; )

Nie rób za dużej ochoty.

Musiałem iść, więc nawet nie przetestowaliśmy czy będzie działać.

Najgorsze jest to, że mam szybki internet, dobrego kompa, ale nie posiadam stałego IP. Ale to się wytnie, poradze sobie.

Nad serwerem jeszcze musze popracować, a nie, żeby mieć gówniany serwer szczerze mówiąc.

Tak jak mówiłem, jestem za v75 i sie będę tego trzymał.

Przejmujecie się mnożnikami, skoro to się nic z tym nie stanie, no ludzie bądzcie poważni, to się zmieni w 10 sekund.

Strona póki co działa, tylko zmienić styl i kilka drobnych rzeczy, jeszcze pozostaje sprawa serwera. Mianowicie czy chcecie

mieć itemki po 1 Mesos, czy mieć po prostu utrudnione, czy mieć wszystko podane na tacy.

Teleporty będą, ale tylko do miast, i nie tak, że będziecie wbijać 30 poziom na 1 mapie. Jeszcze coś innego wykombinuje, aby nie siedzieć na jednej mapie.

Tak czy inaczej, możliwe, że jak wszystko pójdzie, to powstanie serwerek.

Opublikowano

No-IP powinno działać. Trochę by było roboty ale brak hamachi by przyciągnął.

Moim zdaniem itemki powinny mieć swoją wartość. Nie, że każdy dobry itemek kosztuje 2bil tylko <przykład> ilbisy są za 1m

Raczej nie było by sensu aby wszystko było za free.

45% tego forum to pojeby i neo kidy. Jeśli tak uważasz wklej to do swojej sygny.
Opublikowano

K*Piip*a ... wiedziałem. Po prostu k*Piip*a wiedziałem, że zbyt wszystko dobrze mi szło.

Wszystko pięknie udawało mi się robić, serwery poszły bez namniejszego problemu, ale okazało się, że co?

ŻE MAM PORTY ZABLOKOWANE. To mnie dobiło, nie mogę odblokować, zwłaszcza, że nie znam hasła do routera,

Ktoś musi przyjść i mi to zrobić, ale nie przyjdzie. Ja się po prostu załame, cały czas mi wszystko dobrze szło, a tu nagle jebane porty.

Mogę powiedzieć tyle, że ja hosterem nie moge zostać. PONIEWAŻ MAM JE*Piip*NE PORTY ZABLOKOWANE.

Nie dam rady, ja mogę prowadzić serwer, ale hosterem ku*Piip*a nie zostane dzięki jednej jedynej rzeczy.

I tak małe całe życie, żeby coś skończyć brakuje mi drugiej rzeczy, co czyni to, że nie mogę nigdy nic skończyć.

Ja pi*Piip*ole. A WSZYSTKO MI DOBRZE SZŁO.

Teraz szukam tylko hostera... takto bym sam nim został.

Opublikowano

itemki np 0-30lvl po 1meso pozniej coraz drozej . ceny scrolli by nie bylo ze 1 scroll np 100m bo to bezsens... a w sprawie osob mysle ze bym skolowal kilka osob xD

Opublikowano

No tak,więc poszukujemy hostera który spełniałby podane warunki :

-25/8 onlajn

-100% bezinteresowność

-Zaufanie

-Znajomość tego co się robi

-Możliwość naprawy bez "niańczenia" przez Aćka na gadu

-hmm 10mb/s Internet.

-Jakiś dobry kompjuter (z tym do Aćka)

Opublikowano

ja jako hoster nie da rady....

1. juz odpada korki caly czas mi wybija ^^

2.brak

3. jest

4. brak

5. nie możliwe

6. 8mb/s...

7. chyba se zartujesz -_-''

Opublikowano

Ja proponuję v.75, KoCami, jeżeli działa bless; itemki, scrolle, skillbooki w sklepach po w miare sporych cenach, onyx apple z jakiegoś questa albo limit (żeby nie biegać na 30 lvl z japcami), dodać Hlvl itemki do dropu słabszych bossów ( Zhelmy z papa ( rzadziej niż z zaka), Mark of naricain, HT neck). Raty małe (proponuję 50-70, większe nie bo będzie za łatwo, mniejsze też nie bo ludzie będą woleli iść na DMSa ( podobno wraca)).

Opublikowano

No tak,więc poszukujemy hostera który spełniałby podane warunki :

-25/8 onlajn

-100% bezinteresowność

-Zaufanie

-Znajomość tego co się robi

-Możliwość naprawy bez "niańczenia" przez Aćka na gadu

-hmm 10mb/s Internet.

-Jakiś dobry kompjuter (z tym do Aćka)

Z tym 25/8 onlajn to ja napisałem, reszta nie.

No więc, według moich wymagań:

- Znajomość, chodzby troche.

- Internet 2-4 mb starczy.

- Zaufanie.

- Komputer, mniej więcej nie musi być mega hiper pro uber h4x0r itp. Taki średni.

- Stałe IP lub No-Ip.

- Jak będzie grały 3-4 osoby to nie ma sensu marnować prądu, więc serwer może być wyłączony. Ok. 4-6 godzin włączony (oczywiście mniej i też)

Wojtasek ,nie przesadzaj. Jak coś to 37/666h onlajn.

Opublikowano

Napisałem nowy post, aby ludzie wiedzieli, że coś nowego jest w temacie, możecie potem temat usunąć.

Rezygnuje z możliwości serwera, czemu?

* Długo by to trwało.

* Są już inne serwery.

* Długo by naprawdę zajeła przebudowa jak i szukanie hostera.

* Nie ma chętnych osób do grania.

* Brak hostingu 24/7

No więc, znalazłem serwer na którym ludzie są bardzo mili, anglicy ofc.

Wszystko jest pięknie zrobione, dużo misji map, i nawet po 15 rebirthah nie zabijesz najsilniejszego potwora.

Poziom szybko leci, genialnie zrobione. Chodzi non-stop. Spełnia wasze warunki. Więc proponuję po prostu

założyć tam gildię i grać razem, kiedy i jak chcemy, a nie męczyć się z tym wszystkim.

Bardzo dużo osób tam gra. Jakby ktoś był chętny wstąpić z MPC, strona serwera to http://rydahms.org/

Mój nick w grze to po prostu Aciek, chyba, że macie inne propozycje... chętnie wysłucham.

Opublikowano

W sumie to nie jest zły pomysł,chyba,że to jest v62.

Ja w to wchodzę,można by jako gildia robic jakieś wypady na jakies bossy czy coś.

Jestem za,jeden warunek - musi być v75.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...