Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Start

RYDVAN x3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaczynam właśnie grać w wot, chciałem zapytać jaką proponujecie nację na start ? Z tego co zauważyłem bardziej interesują mnie pojazdy szybkie z dobrym dmg, preferuję bardziej "szarżę" niż kampienie w bazie.

"Jeśli będziesz dobra dla mnie, to ja będę dobry dla Ciebie"

i9Eqd.jpg"Żyję po to, by odbierać innym życie" - Itachi Uchiha

Opublikowano

Ameryka (a konkretnie do T57 heavy, ma magazynek czyli ładuje 6 pocisków na raz przez 30 sekund i po tym 1 strzał strzelasz po 4 sekundy zamiast 12)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

polecam heavy tanki amerykanskie, albo ruskie. ale jesli chcesz byc szybki miec troche pancerza i duzo walic to idz w ruskie kv-1

Age is just a number :)

Opublikowano

Zależy Ci na prędkości, pancerzu i sile to polecę kw1 (choć prędkości dużej nie ma) ale po nim jest Kv1S który jakiś tam pancerz ma, prędkość średnia i dmg jak walniesz to nawet pół hp leci :)

Opublikowano

a opłaca się iść w 2 nację na samym początku ? Czy lepiej ładować kredyty i expa w 1 nacje ?

Opublikowano

Ja ci polecam niemiecką nacje . Są tam bardzo dobre czołgi na swój sposób rzecz jasna .

Np. zacznij sobie Line do E-100 jest to najmilsza lina niemiecka : Najlepszy jest Tiger oraz Tiger 2 potem tylko E-75 i E-100 i w tym czasie zacznij sobie Arte bo bedziesz miał tam Grilla którego biorą często na kompanie i duzo zarabia się na tych kompaniach . Polecam tylko Sam mam połoowe czołgów tam zabdanych .

Opublikowano

Jak szarże no to nie wiem dlaczego wszyscy Ci podają takie propozycje jakie podają ,bo są to przeważnie linie kończące czołgami cięzkimi ,a pewnie zależy Ci na czymś dobrym i szybkim ,co lata po mapie i szarżuje. Jeżeli Cie interesuje taka gra to polecam czołgi średnie ,a dosłownie trzecią linię francuską ,która kończy się na czołgu Bat Chatillon 25t. Nie pamiętam jak się grało V tierem ,bo do IV tieru te czołgi to porażka ,ale od VI tieru w górę to moim zdaniem najlepsze czołgi klasy średniej (może z nimi się mierzyć średnia linia niemiecka ,ale nie jestem pewny czy dobrze myślę). Gorąco polecam ,ale jak grę zaczynasz to zacznij od wbijania X tieru na lini niemieckiej lub bardziej polecanej z mojej strony dla lini ZSRR ,a dokładnie lini kończącej IS'em-7. Pozdrawiam :)

@down

No tak. Kilka piątek do zarabiania ,a później powolutku jednym czołgiem sobie jeździć w zwyż. Do zarabiania chyba najlepszym czołgiem f2p jest KV-1. Nie kojarzę lepszego ,a inne czołgi oprócz niego? Nie mam pojęcia

hersygna.png
Opublikowano

a opłaca się iść w 2 nację na samym początku ? Czy lepiej ładować kredyty i expa w 1 nacje ?

Lepiej robić kilka na raz. Odblokujesz sobie dzięki temu kilka piątek i będziesz miał czym utrzymać garaż/.

76561198001815076.png
Opublikowano

nom na razie tą właśnie linię robię co wspomniał ehem...

Jak szarże no to nie wiem dlaczego wszyscy Ci podają takie propozycje jakie podają ,bo są to przeważnie linie kończące czołgami cięzkimi ,a pewnie zależy Ci na czymś dobrym i szybkim ,co lata po mapie i szarżuje. Jeżeli Cie interesuje taka gra to polecam czołgi średnie ,a dosłownie trzecią linię francuską ,która kończy się na czołgu Bat Chatillon 25t. Nie pamiętam jak się grało V tierem ,bo to IV tieru te czołgi to porażka ,ale od VI tieru w górę to moim zdaniem najlepsze czołgi klasy średniej (może z nimi się mierzyć średnia linia niemiecka ,ale nie jestem pewny czy dobrze myślę). Gorąco polecam ,ale jak grę zaczynasz to zacznij od wbijania X tieru na lini niemieckiej lub bardziej polecanej z mojej strony dla lini ZSRR ,a dokładnie lini kończącej IS'em-7. Pozdrawiam :)

@down

No tak. Kilka piątek do zarabiania ,a później powolutku jednym czołgiem sobie jeździć w zwyż. Do zarabiania chyba najlepszym czołgiem f2p jest KV-1. Nie kojarzę lepszego ,a inne czołgi oprócz niego? Nie mam pojęcia

tak właśnie zrobiłem, na tą chwilę tylko tą linie rozwijam. Zobaczymy co to będzie.

Opublikowano

Jak szarże no to nie wiem dlaczego wszyscy Ci podają takie propozycje jakie podają ,bo są to przeważnie linie kończące czołgami cięzkimi ,a pewnie zależy Ci na czymś dobrym i szybkim ,co lata po mapie i szarżuje. Jeżeli Cie interesuje taka gra to polecam czołgi średnie ,a dosłownie trzecią linię francuską ,która kończy się na czołgu Bat Chatillon 25t. Nie pamiętam jak się grało V tierem ,bo do IV tieru te czołgi to porażka ,ale od VI tieru w górę to moim zdaniem najlepsze czołgi klasy średniej (może z nimi się mierzyć średnia linia niemiecka ,ale nie jestem pewny czy dobrze myślę). Gorąco polecam ,ale jak grę zaczynasz to zacznij od wbijania X tieru na lini niemieckiej lub bardziej polecanej z mojej strony dla lini ZSRR ,a dokładnie lini kończącej IS'em-7. Pozdrawiam :)

@down

Francuskie to lt do IX tieru nie wprowadzaj w błąd.

@topic

Jak ht to rosyjskie linia is-7

Jak mt to polecam amerykańskie albo niemiecka linia nowych mediumków.

Opublikowano

Grałem tymi nowymi niemieckimi medami i powiem tak wielki wielki syf . Porównać Leoparda 1 (chyba) to E-50M jest o wiele lepsze niż ten Leopard .

Opublikowano

Do opisu najlepiej pasuje Francja, Amerykanie (medium z magazynkiem) i ewentualnie chińskie medium.

Opublikowano

Najlepiej zacznij grać każdą nacją i zobaczysz co Ci najbardziej pasuje. Jednemu gra się lepiej USA, a drugiemu ZSRR także sam musisz dokonać wyboru, tyle odemnie:). Pozdrawiam.

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie WOTa chętnie na nie odpowiem :)

Gram w: Left 4 dead 2, World of Tanks, War Thunder,Tibia(Azura)

Napisz może coś razem pogramy:)
Pomogłem daj + :)

Opublikowano

Idąc w kilka lini lepiej i łatwiej możesz poznać grę. Wszelkie weakspoty, ustawienie danych czołgów oraz ich mocne strony w 1 vs 1 możesz wykorzystać przeciwko nim.

Ameryka (a konkretnie do T57 heavy, ma magazynek czyli ładuje 6 pocisków na raz przez 30 sekund i po tym 1 strzał strzelasz po 4 sekundy zamiast 12)

T21, T71 ... nie wiem czy dla początkującego jest to dobra baza. Moim zdaniem ZSSR, Niemieckie (E-100) oraz amerykańskie ale do T110E5.

Opublikowano

Tak jak wcześniej pisałem pograj sobie każdym 1 tierem po 50bitew i sam się przekonasz którym ci się lepiej gra i w tą nacje idz proste . ;p Pozdrawiam :)

Opublikowano

Pie***lenie o Szopenie... Że tak powiem, CO MU K***A DA GRA NA I TIERACH !? Jeden ch*j czy będzie grał na MS-1 czy na T1... Pierwsze tiery to albo zapoznanie się z grą typu nauka strzelania, jeżdżenia, celowania, poznania mapy, a nie sprawdzenie czołgów w które potem będziesz szedł... Gra na tierach V+ coś ukazuje. Od wtedy dopiero zaczyna się prawdziwa droga, bo do IV włącznie to dopiero przygotowanie. Masz kolego Test, zobaczy czym będzie ci się lepiej grało i potem wprowadź to na normalnym serwie. Oczywiście nie zdziw się jak wszyscy będą cię orać bo 80% gra tam na gold ammo i z wszystkimi bajerami... Jednak rozjaśni ci to sytuację.

Opublikowano

Pie***lenie o Szopenie... Że tak powiem, CO MU K***A DA GRA NA I TIERACH !? Jeden ch*j czy będzie grał na MS-1 czy na T1... Pierwsze tiery to albo zapoznanie się z grą typu nauka strzelania, jeżdżenia, celowania, poznania mapy, a nie sprawdzenie czołgów w które potem będziesz szedł... Gra na tierach V+ coś ukazuje. Od wtedy dopiero zaczyna się prawdziwa droga, bo do IV włącznie to dopiero przygotowanie. Masz kolego Test, zobaczy czym będzie ci się lepiej grało i potem wprowadź to na normalnym serwie. Oczywiście nie zdziw się jak wszyscy będą cię orać bo 80% gra tam na gold ammo i z wszystkimi bajerami... Jednak rozjaśni ci to sytuację.

Gratuluję, sam chciałem to napisać, jednak w moim wypadku było to by zbyt wulgarne :)

Porównywanie np. Loltraktora do mausa nie ma najmniejszego sensu.

Ja na start polecę ci linię do IS-7

shoob.png

Opublikowano

Przepraszam. Na ogół jestem dość spokojny, jednak takie gadanie potrafi mnie ostro wkurwić (chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego). Niektórzy, niestety, wypowiadają się na tematy o których chyba nie mają pojęcia i doprowadza to do takich sytuacji w których brakuje słów lub ciśnienie ostro skacze...

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc, cenne uwagi dotyczące wot, trafne jak i te
mniej trafne no i chęć odpowiedzi na moje "noobskie" pytanie, pytania.
Gra jest bardzo rozbudowana dlatego tyle różnych zdań co do czołgów,
strategi gry, ale mi się to podoba. Każdy znajdzie coś dla siebie. Już
wczoraj wybrałem właśnie linię IS-7, niestety nie mam zbytnio dużo czasu
na grę (praca) ale wiczorkiem zawsze te 3h można trochę nolajfować. Jak by ktoś miał ochotę przygarnąć amatora do jakiejś ekipy to z przyjemnością. HF.

Opublikowano

Osobiście polecam ci Niemcy i ZSRR (ruscy)...

Gram gł niemieckim T-25 i innymi czołgami III-IV tieru

A ruskami to Churchil III i T-28 (zbieram na KV-1)

Najlepiej jak zagrasz sobie na serwie testowym i sobie wszystko sam ogarniesz, co ci się najbardziej podoba.

Dostajesz 90mld wolnego pd, 90mld kredek i 20k złota (tylko na teście, bo jak wrócisz do normalnej gry to tego już nie bedzi ei td) :D

w5cNAHm.png

Opublikowano

Dobry wieczór, a ja ziemniak. Chyba pojebało, że niszczyciele niemieckie. Od T8 to się zesra a nie pogra... :U Ja tam uważam USA za najlepsze i najłatwiejsze drzewko i chuj!

Opublikowano

Widzę znawca czołgów się znalazł.. Grałeś T57Ht? Nie? To na chuuj się wypowiadasz? T57HT ma 4 pociski w magazynku śr. dmg 400 i cały pakiet przeładowuje ~23sec.

Oczywiście że się opłaca, polecam Ci na początek 3 drogi, do KV-1S, do VK3601H oraz do M6. Gdy już wbijesz sobie VI tier będziesz co nieco wiedział o grze. Co do tej szarży, medów jako pierwszą linie nie polecam, będziesz się męczył.

Grałem tymi nowymi niemieckimi medami i powiem tak wielki wielki syf . Porównać Leoparda 1 (chyba) to E-50M jest o wiele lepsze niż ten Leopard .

Jeśli porównujesz do siebie dwa najbardziej skrajne medy to gratuluje. E-50M jest połączeniem czołgu ciężkiego ze średnim, Leopard zaś średniego z lekkim co czyni z niego jednego z najlepszych medów- szybki, zwrotny, przyzwoita ilość HP jak na meda, świetny zasięg widzenia, łatwo szkoli się do niego załogantów i do tego posiada NAJLEPSZE DZIAŁO W GRZE.

Dobry wieczór, a ja ziemniak. Chyba pojebało, że niszczyciele niemieckie. Od T8 to się zesra a nie pogra... :U Ja tam uważam USA za najlepsze i najłatwiejsze drzewko i chuj!

marvelus113, 9k bitew, 994 eff = ZAWODOWY gracz w World Of Tanks! -.-

a co do twojej wypowiedzi w niemieckich TDkach są tylko dwa słabe, no może nie słabe ale męczące, JagdPzIV i JagdE100. Zaś najlepszym pojazdem z tej lini jest JagdTiger IXtieru więc co Ty piszesz że da się nimi grać do VIII tieru tylko?;<

Opublikowano

Nie mówie, że są słabe. Sam w nie idę.

Mówię, że nie są dobre dla początkujących. Zdecydowanie. Z TD najlepsze na początek są ZSRR, albo ew. USA.

A co ci do mojego Effi? Gram dla przyjemności, nie dla effi.

Poza tym, moje effi nie odzwierciedla moich umiejętności. Zbyt często jestem najlepszy w bitwie :U Mam coś takiego, że effi może za wysokie nie jest, ale jak w co drugiej bitwie kiedy jestem na szczycie tabeli mam najlepszy wynik z drużyny... :U

Zobacz sobie effi poszczególnych czołgów specjalisto, bo w większości mam powyżej 1150. To nie moja wina, że przez jakieś jebane pomidory mam niskie Effi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...