Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna do max 1400zł

AfgFire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka myślę o kupnie nowej karty graficznej :D

Pewnie zastanawiacie się no i co mnie to ?? Sam nie wiem co wybrać i nie wiem jeszcze w jakiej kategorii cenowej ?

Powiem tak moja kategoria cenowa

1400-1000

1000-700

700-600

Czemu tak różnorodnie ? Chciałbym obejrzeć karty grafiki właśnie w takiej kategorii cenowej .

Na czym mi zależy ?? Na wydajności podczas grania

W jakim sklepie najlepiej szukać ?? Dla mnie najwygodniejszy bd www.esc.pl

Czy jestem zainteresowany kupnem używanej karty graficznej ? tak jestem :D

Ale nie interesują mnie "okazje".

Za każdy sensowny post dam LIKE więc opłaca się.

W gry jakie najczęściej gram ?? :D

Battlefield 3/bad company 2

Crysis 2/3

Co bym jeszcze wymagał żebym na Shaderach w Minecraft mieć około 200 fps

Co jeszcze dobór zasilacza i myślałem o tych : Cena tak do 300 zł jak macie inne propozycje to esc.pl i możecie podesłać link też dam LIKE

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=52654

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=49360

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=44404

reszta sprzętu was nie obchodzi moge jedynie powiedzieć że to

I5 3350P

4 GB CL9

MSI B75 MA/Intel B75

(sprzęt też nie długo doczeka się wymiany ale jak narzazie zajmuje się kartą grafiki)

battlefield3wallpaperhdf.jpg
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1000-1400 ? No kurde, akurat jak jeszcze 250zł wytrzaśniesz, to masz GTX770 od Gigusia.

Jeśli trzeba się już idealnie zmieścić, to Radeon 7950 za 1100zł.

1000-700 - 7870XT od Club3D

700-600 - nieco ponad masz GTX660.

Co do zasilacza - Deus G1 500 (lub 600, jeśli na mocniejszy zestaw ma starczyć) w zupełności wystarczy.

Różnicę wywal na tego GTX770.

Opublikowano

Deus 500w starczy jesli chodzi o zasilacz.

700-600 = gtx 660

1000-700 = Tutaj 7870 xt, która nie jest droga, bo radeon 7950 jest ponad 1000 wart

1400-1000 = tutaj albo dokladasz do 7970/ gtx 770 albo taniej radeon 7950.

@up szybszy.. .(net ;x)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

możecie podsyłać jeszcze linki do esc bo tam bd na 99% kupował karte grafiki zasilacz ?? wiesz powiem że wole mocniejszy liczyłem troszkę zużycia mocy w komputerze (moc to P czyli W) i przy teraźniejszej HD 6770 mam zużycie jakieś 95 % zasilania a ja wole mieć już zapas mnie najbardziej podoba się ten Gaming

Moje kolejne pytanko jak myślicie taka karta grafiki pociągnie mi BF 4 na ultra (wiem że nie ma wymagań) ale myślę że wszyscy wiedzą o co chodzi tak na oko :D bo szczerze wątpię że BF 4 bd wymagał jakąś kartę grafiki za 2 tys (wymieniam kartę myśląc o właśnie tej grze)

Opublikowano

możecie podsyłać jeszcze linki do esc bo tam bd na 99% kupował karte grafiki zasilacz ?? wiesz powiem że wole mocniejszy liczyłem troszkę zużycia mocy w komputerze (moc to P czyli W) i przy teraźniejszej HD 6770 mam zużycie jakieś 95 % zasilania a ja wole mieć już zapas mnie najbardziej podoba się ten Gaming

Moje kolejne pytanko jak myślicie taka karta grafiki pociągnie mi BF 4 na ultra (wiem że nie ma wymagań) ale myślę że wszyscy wiedzą o co chodzi tak na oko :D bo szczerze wątpię że BF 4 bd wymagał jakąś kartę grafiki za 2 tys (wymieniam kartę myśląc o właśnie tej grze)

Ciekawe, jak to mierzyłeś :P.

Na jakimś słabym 300w to i owszem, ale Deus 500 to i O/C by uciągnął ze sporym zapasem ;).

Tego GS zostaw, jak już musisz ten zapaś mieć, to Deus 600w, a jak się uprzesz na zbędną moc, to Corsair TX (v2).

Opublikowano

BF4 to nie nowy silnik(dalej ten sam FB2, ale pewne zmiany kosmetyczne zostały wprowadzone), więc nie bój się. Jeśli dana karta bierze BF3 to weźmie i BF4.

BTW. Dla mnie totalną głupotą jest zmieniać sprzęt pod jedną grę.

Opublikowano

BF4 to nie nowy silnik(dalej ten sam FB2, ale pewne zmiany kosmetyczne zostały wprowadzone), więc nie bój się. Jeśli dana karta bierze BF3 to weźmie i BF4.

BTW. Dla mnie totalną głupotą jest zmieniać sprzęt pod jedną grę.

http://www.gram.pl/news/2013/03/27/battlefield-4-oficjalnie-zapowiedziany-pierwsze-szczegoly-i-data-premiery-ujawnione.shtml

mylisz się i co do tego wiesz ja jestem tez LP i potrzebuje stabilność nagrywanie sprawia mi pewną (przyjemność) :D

Ciekawe, jak to mierzyłeś :P.

Na jakimś słabym 300w to i owszem, ale Deus 500 to i O/C by uciągnął ze sporym zapasem ;).

Tego GS zostaw, jak już musisz ten zapaś mieć, to Deus 600w, a jak się uprzesz na zbędną moc, to Corsair TX (v2).

czemu nie gs ?

Opublikowano

http://www.gram.pl/news/2013/03/27/battlefield-4-oficjalnie-zapowiedziany-pierwsze-szczegoly-i-data-premiery-ujawnione.shtml

mylisz się i co do tego wiesz ja jestem tez LP i potrzebuje stabilność nagrywanie sprawia mi pewną (przyjemność) :D

czemu nie gs ?

Bo jest Ci niepotrzebny, a na dodatek głośniejszy niż TX czu Deus.

Naprawdę ten 500w Ci luzem starczy ;). 600 weź, jak naprawdę jesteś niepewny. To w końcu tylko 30zł dopłaty.

Opublikowano

A ja Deusa bym nie kupował :) Nie sprawdzona aż tak konstrukcja. Polecam za to XFX 550W :) Posiada 5 lat gwarancji.. :)

//Niekompetencja, argument "bo 5 lat gwarancji" nie uzasadnia wyboru ~~Anoizm

Opublikowano

A ja Deusa bym nie kupował :) Nie sprawdzona aż tak konstrukcja. Polecam za to XFX 550W :) Posiada 5 lat gwarancji.. :)

Oooooo to ciekawe.... Deus nie sprawdzony? Skąd te szokujące informacje? Jest on jeden z lepszych zasilaczy 500-600w. ;) I dodam, że to sprawdzona konstrukcja.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

http://www.gram.pl/n...ujawnione.shtml

Nie, nie mylę się. Frostbite 3.0 to zwykła papka marketingowa, żeby nabrać ludzi i chyba się to udało, bo ty w to wierzysz ^_-

Sądząc po wstępnych listach poprawek(i własnemu oku) względem BF3 to enginowi bliżej jest do FB2.5, a nie pełnej wersji 3.0. Zanim wyjdzie wersja 3.0 to zakładam, że na rynku będzie już CE4(CryEngine najpiękniejszy silnik ever) i UE4(Unreal Engine 4 - patrz demo Samaritanin), więc dlatego reklamują swój słitaśny(ach ta cukierkowa grafika zniszczyła klimat wojny) silniczek jako wersję z numerem 3.

BF4 to będzie taka dopieszczona BF3, jak w przypadku sytuacji Crysis 3 - Crysis 2.

http://hypeup.net/index.php/site/news/battlefield_4_leak_reveals_dynamic_weather_frostbite_2.5_engine
http://segmentnext.com/2013/03/19/battlefield-4-leaked-details-speak-of-frostbite-2-5-dynamic-weather-destruction-4-0-and-more/

Największą zmianą będzie (uwaga!) dynamiczna pogoda (czyli deszcze, burze piaskowe - pewnie oskryptowane). Taka kosmetyczna zmiana nie robi ze starego silnika, nowego silnika. Lekko dopieszczą destrukcję otoczenia i będą chcieli to reklamować jako 3.0, choć kumaty człowiek, a nie masa zrozumie, że to jest 2.5

BTW. Wierz dalej gram.pl a daleko zajdziesz..

Opublikowano

To ja mogę dodać, że XFX ma wentylator wyskakujący z łożyska, a jak rozbierzesz w celu wymiany, to te 5 lat gwarancji gdzieś przepadnie :P.

Opublikowano

Nie, nie mylę się. Frostbite 3.0 to zwykła papka marketingowa, żeby nabrać ludzi i chyba się to udało, bo ty w to wierzysz ^_-

Sądząc po wstępnych listach poprawek(i własnemu oku) względem BF3 to enginowi bliżej jest do FB2.5, a nie pełnej wersji 3.0. Zanim wyjdzie wersja 3.0 to zakładam, że na rynku będzie już CE4(CryEngine najpiękniejszy silnik ever) i UE4(Unreal Engine 4 - patrz demo Samaritanin), więc dlatego reklamują swój słitaśny(ach ta cukierkowa grafika zniszczyła klimat wojny) silniczek jako wersję z numerem 3.

BF4 to będzie taka dopieszczona BF3, jak w przypadku sytuacji Crysis 3 - Crysis 2.

http://hypeup.net/index.php/site/news/battlefield_4_leak_reveals_dynamic_weather_frostbite_2.5_engine
http://segmentnext.com/2013/03/19/battlefield-4-leaked-details-speak-of-frostbite-2-5-dynamic-weather-destruction-4-0-and-more/

Największą zmianą będzie (uwaga!) dynamiczna pogoda (czyli deszcze, burze piaskowe - pewnie oskryptowane). Taka kosmetyczna zmiana nie robi ze starego silnika, nowego silnika. Lekko dopieszczą destrukcję otoczenia i będą chcieli to reklamować jako 3.0, choć kumaty człowiek, a nie masa zrozumie, że to jest 2.5

BTW. Wierz dalej gram.pl a daleko zajdziesz..

nie ogarniam sam tego ważne żeby gra ładnie wyglądała wiecie co jak tak all czytam już sam nie wiem co wybrać jaki zasilacz i jaką kartę grafiki

Opublikowano

Zasilacz już ci pisali deus 500W, jak sie boisz, że nie wystarczy to deus 600W, różnica cenowa to 30zł. Najbardziej opłacalne karty w danym przedziale cenowym podali ci Sweet i Bozydar, więc już sam zdecyduj za ile chcesz kupić.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

gtx 770 nie sprzedawany jest w esc pl ..

7970 ma pełno wersji więc podajcie najlepszą do 1400 zł najlepiej link z ESC PL !!

Opublikowano

Osobiście polecam wersje od gigabyta, niskie temperatury, ciche chłodzenie.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Osobiście polecam wersje od gigabyta, niskie temperatury, ciche chłodzenie.

I zerowe OC bo ma zablokowane napięcia (chyba że kogoś satysfakcjonuje OC przez edycję biosu)

Opublikowano

@TrueFaith

Nie każdy podkręca, osobiście wole cisze i niskie temperatury niż mieć grzejnik i 5-10 fps więcej, ale to już autor tematu musi napisać jakie ma zamiary odnośnie karty.

24dnacg.png

Opublikowano

ważne żeby gra ładnie wyglądała

Grafika to nie wszystko. Liczy się też grywalność, fabuła, fun. Co z tego, że taki Crysis 3 ma piękną grafikę, jak to coś nie ma fabuły. Zerknij sobie na np. Neverwinter Nights. Dla ciebie pewnie to będzie coś okropnego przez grafikę, ale uwierz mi grywalnością i funem biję praktycznie każdą wychodzącą grę.

im więcej fps tym więcej takie mam zamiary

To kup sobie SLI z 780 i nie będziesz miał problemu z FPS'ami.

Na moje to mógłbyś złożyć sobie SLI z 660. Zawsze to wydajniejsze od pojedynczej 780 i tańsze, ale wtedy mobo do zmiany na taką, która wspiera technologię SLI w trybie x16/x16 lub x16/x8 lub x8/x8

Opublikowano

Grafika to nie wszystko. Liczy się też grywalność, fabuła, fun. Co z tego, że taki Crysis 3 ma piękną grafikę, jak to coś nie ma fabuły. Zerknij sobie na np. Neverwinter Nights. Dla ciebie pewnie to będzie coś okropnego przez grafikę, ale uwierz mi grywalnością i funem biję praktycznie każdą wychodzącą grę.

To kup sobie SLI z 780 i nie będziesz miał problemu z FPS'ami.

Na moje to mógłbyś złożyć sobie SLI z 660. Zawsze to wydajniejsze od pojedynczej 780 i tańsze, ale wtedy mobo do zmiany na taką, która wspiera technologię SLI w trybie x16/x16 lub x16/x8 lub x8/x8

masz racje ale Battlefield od serii bad company 2 fabularnie mnie nie zawiódł a też kręcę filmiki na YT i milej ogląda się gre na ultra niż na niskich nie mówię że tylko przez tą jedną grę wymieniam kartę grafiki chce porządny sprzęt by granie i nagrywanie sprawiało przyjemność a nie wk******* się że mało fps

po co mam kupować płytę główną kupiłem sobie ostatnio jakąś za 200 zł i szczerze nie myślę o wymianie jej jest bardzo "fajna" bios ładny przejrzysty szybko włącza się na niej system i wgl

Chodzi mi o wymianę karty grafiki i zasilacza :)

Zasilacz by dało się OC i żeby nigdy nie brakło Mocy ( w szkole już pokazywali mi co się dzieje z kondensatorami ) przy kiepskim zasilaniu.

Po drugie pokazali na 1 kondensatorze jak potrafią czasami wybuchać . Puchnie puchnie puchnie i bum rozwaliło by i kartę grafiki ( przy farcie nie ) ale za to płyta główna była by do śmieci . Dodam że nie za każdym razem można odczuć zmiany po mimo że kondensator puchnie to komputer może chodzić bez zarzutu do czasu .... aż spuchnie mocno lub nawet wybuchnie .

@TrueFaith

Nie każdy podkręca, osobiście wole cisze i niskie temperatury niż mieć grzejnik i 5-10 fps więcej, ale to już autor tematu musi napisać jakie ma zamiary odnośnie karty.

wole grzejnik i mieć 5-10 fps więcej :D

Ile na niej wyciągnę FPS na jakimś BF 3 na 1980x1080 Ultra ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...