Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Składanie Komputera / Dobieranie Części.

Skillet.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, Tak jak w temacie, szukam jakiegoś poradnika dot. składania komputera / dobierania do niego części.

Dokładnie chodzi mi o te punkty:

- Co Potrzeba by złożyć komputer (procek, ram itp)

- Jak sprawdzić czy tę wszystkie części będą kompatybilne ze sobą.

Możecie mniej więcej tutaj to napisać, lub odesłać do jakiegoś dobrze opisanego poradnika, za każdą odpowiedź, leci like.

Przepraszam jeśli pisze w złym dziale, ale jestem tu jakby nowy ;d

Baaaaaai :3

rh3w6Rm.png

by squah

Opublikowano

Za 1500 ma 7790 + g2020, a to wystarczy na dzisiejsze gry. Oczywiście g2020 będzie tu słabym punktem, więc do gier typu bf3 na multi bd miał spadki fps przez 2 rdzenie, ale da się na tym pograć. Osobiście jak już masz brać komputer to dozbieraj tak jak pisał wyżej te 2000zł i będziesz miał i5 3350p + 7790 / 7850, a to już nie byle jaka maszynka do gier.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Tak tylko 7850 wyrwiesz za 620zł, a gtx ponad 700.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Gtx od gb jest cicha i ma dobre chłodzenie, za 620 masz 7850 od xfx, w ktorej chłodzenie nie najlepsze i nie jest cicha. Po za tym gtx w każdej grze gniecie tego radka o 10/20fps czasem nawet do 25.. Opłaca sie dopłacić.

Opublikowano

No tak opłaca, ale zwróć uwage, że nie każdy ma żeby dopłacić a w zestawie za 2000 nie wciśniesz i5 + gtx 660.

24dnacg.png

Opublikowano

Idąc tym tokiem myślenia dojdziemy do tego, że moze jeszcze doplacic do 7870.. Bo przeciez jest lepsza :D

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

No więc komputer chciałbym aby nie przekraczał tych 2600zł, Ale Głównie w tym temacie chodzi mi o to, czy ktoś może mi wypisać listę potrzebnych rzeczy by zbudować kompa, nie wliczając Monitora, głośników itp, :) A Jeśli będę miał problem ze zbudowaniem kompa, to najwyżej zgłoszę się o pomoc, ale na razie proszę tylko o to by ktoś wypisał mi części potrzebne do zbudowania komputera :)

rh3w6Rm.png

by squah

Opublikowano

@UP po co ten głośny spartan, przez to ma 4GB ram które wykorzysta spokojnie przy takim sprzęcie. I jeszcze ta barracuda + to wszystko w brutusie ;d

Opublikowano

A co miałem dać blue, które jest za 220? :D Zmodyfikuj i daj bo nie miałem pomysłu co tam wsadzić :ninja:

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Jak chcesz taki w miare wydajny komputer do grania to musisz wydac jakies 2500-2600zl. Jesli chcesz troszke mniej wydajny to szykuj 2000-2200zl. Ponizej tych 2000 ciezko zlozyc cos nowszego do grania.

mylisz sie , ja zlozylem komputer za 1.8 tysiecy zloty , i kazda gra mi smiga na najwyzszych . to ze drogie nie znaczy ze dobre . ;p

Opublikowano

mylisz sie , ja zlozylem komputer za 1.8 tysiecy zloty , i kazda gra mi smiga na najwyzszych . to ze drogie nie znaczy ze dobre . ;p

Odpal :

Crysis 3, Battlefield 3 Multi (32x32), Tomb Raider, Need For Speed Most Wanted (2013) i wiele innych tytułów, które nie mają prawa działa na najwyższych ustawieniach graficznych.

Opublikowano

Kupił za 1800zł gtx550ti i phenoma pewnie.. Gotówca z allegro, skoro sie tak zna.

Co do tematu, zestaw bozydara z lekkimi modyfikacjami, zmienic spartana i dysk <- jak mówił TF

Opublikowano

Chłopaki, ale ja was naprawdę nie prosiłem o to byście mi składali kompa, tylko czy możecie mi wytłumaczyć jakie części są potrzebne do budowy, oraz jak sprawdzić czy będą ze sobą współpracować bez problemu.. ;_;

rh3w6Rm.png

by squah

Opublikowano

Trudno tak wszystko od ręki wytłumaczyć, patrzysz co jakie ma złącze, wejście np. płyta z socket 1155 nie będzie pasowała do phenoma z podstawka am3. Jeżeli chcesz coś dobrego złożyć musisz zerknąć na testy danego produktu przykładowo kart graficznych bo nie zawsze droższa znaczy lepsza. Tak samo jest z zasilaczem, bo łatwo można sobie spalic podzespoły dając za słaby lub tzw " no-name" w którym skaczą napięcia.Do komputera potrzebujesz : obudowy, dysku, płyty głównej, zasilacza, procesora, karty graficznej ( chyba, że masz zintegrowaną w procesorze ), pamięci ram, nagrywarki. Jeżeli nie znasz się na tym to nie składaj sobie sam bo zrobisz jakiegoś crapa i pieniądze pójdą w błoto. Najpierw poczytaj wykresy, recenzje, oglądnij filmiki z recenzjami, bez tego ani rusz.

24dnacg.png

Opublikowano

Odpal :

Crysis 3, Battlefield 3 Multi (32x32), Tomb Raider, Need For Speed Most Wanted (2013) i wiele innych tytułów, które nie mają prawa działa na najwyższych ustawieniach graficznych.

powiem Ci tak , w bf3 ned for speeda wanted 2013 gralem i to na najwyzszych , poprostu trzeba miec pojecie na temat komputera , aby porpawnie go zlozyc , bo mozesz dac wyjebany procek a srednia karte graficzna i na odwrot. Trzeba myslec co sie robi xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...