Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś "cyka" w komputerze.

Nikodem2212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba listwa walnięta, bo wcześniej zaczął migac mi ten przycisk co się włącza listwe, a za chwilę surge protection. Dzisiaj doszła mi listwa belkin z zabezpieczeniem i sprawdzę czy teraz też tak jest.

Z nową listwą belkina jest wszystko w porządku.

Nie ma badsectorów chyba, wszystko zielone

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Do poki w smarcie nie zacznie sie wiecej linijek tekstu zaznaczac na zolto albo czerwono to nie masz o co sie bac. U mnie w dysku tez raz na jakies 20min - 2h przeskakuje glowica i to slychac dosyc wyraznie, ale narazie nie mam zadnych problemow ze smartem czy sama wydajnoscia.

Opublikowano

Okay, mam inny problem - w każdej grze mam ograniczenie fpsów do 50, przed chwilą to zauważyłem - wiecie o co to chodzi, w lolu to przeszkadza, tak samo w bf3...:/ Jak to wyłączyc?:D

Opublikowano

99% ze to dysk... bym dal 100% ale jest 1% prawdopodobienstwa ze masz dysk SSD. Wiec wole dac 99%.

U mnie tak robil tez wiatraczek... nigdy nie podnosilem kompa i nim nie ciskalem...

Zawsze sie komp kladzie bokiem.

Opublikowano

coo? nie czaję o co ci chodzi xD

mi komputer spadł na tylne nóżki, bo tylko tylne podniosłem na okolo 5 cm i mi sie wyslizgnal, lekko uderzyl, nic sie nie stalo raczej, w transporcie tez nie jest jakos lagodnie traktowany..

Opublikowano

W tserownikach graficznych w ustawieniah poszukaj czegos takiego jak vsync albo po polsku pionowa synchronizacja. Wylacz to dla wszystkich aplikacji albo w kazdej grze sprawdz czy masz wylaczone vsync.

Vsync to prostymi slowami ograniczenie liczby fps do aktualnej wartosci odswiezania monitora, czyli masz prawdopodobnie w monitorze odswiezanie 50Hz ustawione i dlatego masz tyle klatek max.

Opublikowano

Jest - wyłączyłem synchronizację i już jest normalnie, dziękuję!:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...