Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oblicz sam ile osób wejdzie na twój serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ja wiem... Ta rozmowa miała więcej sensu momentami niż ten temat... i w sumie cała mieściła się w obrębie zadeklarowanego tematu. Jeśli forum nie służy do rozmowy/wymiany zdania to do czego? Tylko pobierania gotowców...?

I tak nam wyjebią po warnach. Witamy na MPC!

W sumie.. Poziom tego działu zmierza ku zeru ponieważ aktualnie dział Metin2 ma dwie wersje:

1. GOTOWCE Z EPVP

2. CZEKANIE NA GOTOWE

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Opublikowano

Haha, co to za porównanie? Mam stary SSD na sata 2 (285/250MB/s) i nowy HDD na sata 3 (150/100MB/s), powiedz mi, który jest lepszy na serwer?

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie SSD jest rzeczą oczywistą której jak dla mnie nie powinno się opisywać bo szkoda tylko klawy

A co do Tematu

Tak czy siak jak kupujecie dedyki z procesorami i3 do i7 to jeden wał tracicie tylko na wirtualizacji czyli wydajność spada a jak był by sam FreeBSD to samo co dedyk.

Dopiero Xenony i Opterony mają juz funkcje bardzie przystosowane do obliczeń serwerowych.

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie SSD jest rzeczą oczywistą której jak dla mnie nie powinno się opisywać bo szkoda tylko klawy

A co do Tematu

Tak czy siak jak kupujecie dedyki z procesorami i3 do i7 to jeden wał tracicie tylko na wirtualizacji czyli wydajność spada a jak był by sam FreeBSD to samo co dedyk.

Dopiero Xenony i Opterony mają juz funkcje bardzie przystosowane do obliczeń serwerowych.

Co ma wirtualizacja do ogólnej wydajności serwera jeśli odpalamy system natywnie? Przypomnij sobie też takie zagadnienie jak sarkazm.

@top: na ile osób taki net mi starczy?

2697847872.png

9.png

userbarwb.png
Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

No ja bym raczej zalecal patrzec na polaczenie z internetu do serwera poniewaz tu jest magia atakow ddos,dos. Przykladowo masz 100mb/s ktos zaatakuje cie z VPS i padasz chlopie. Przy polaczeniu 1GBPS jest napewno lepiej nizeli przy 100. Jesli natomiast masz 10 Gbps to spokojnie mozesz spac nie patrzac na ataki, bo nie wiem jakiej sily by trzeba bylo aby rozjebac 10Gbps.

sygnatura.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Metin2

Ile uciągnie osób ten dedyk ?

Serwery Dedykowane - Intel i3 3.2 GHz 16 Gb
Procesor:Intel 2x 3.2 GHz
Wątki:4
Pamięc RAM: 16 GB RAM DDR3
Dyski: 2x1 TB
Przepustowość łącza:100 Mb/s
Wirtualizacja:ta

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...