Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rankedy czy normale?

Power is Black

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dzisiaj mam zamiar dobić 30lvl i mam do was pytanie, czy grać jeszcze normale żeby nabić winy, czy już rankedy?

Oto link do mojego profilu na lolkingu:

http://www.lolking.net/summoner/eune/35123030#profile

I jeszcze jedno, jak to jest z tymi meczami kwalfikacyjnymi? Czytałem, że trzeba ich zagrać 10, i dopiero normalnie rankedy, ale czy po zagraniu tych 10 jestem w brąz V czy mogę awansować wyżej?

//Pandragors: Linki poza MPC wstawiamy w code.

9S7gMK0.jpg

Opublikowano

Jak wygrasz np all 10 to na pewno w górnych ligach silvera.

Graj se rankedy, czego możesz sie na normalach nauczyć, tripple mida?

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Po 1. Dokończ runy, ale nie tak jak zacząłeś.

Po 2. Bez run nie pchaj się na rankedy.

Po 3. Polecam pograć z 400 draftów zanim zaczniesz rankedy.

Po 4. Wymainuj sobie linię na rankedy i staraj się na nią iść.

Po 5. Można się nauczyć bardzo dużo, ale dopiero powyżej Złoto III

ad. 3. Polecam to. Skompletujesz runy, nauczysz się grać drafty i dopiero zaczniesz rankedy. Jak będziesz wiedział co i jak, musisz wygrać te 10 gier ( wymaga skilla ), aby wejść do Sivler I. Po tym wygrywasz jeszcze 3 mecze i jesteś w Gold bodajże III / IV.

Będziesz gotowy, aby grać rankedy, gdy będziesz miał kda w stosunku 3/4x : x : y ( x to ilość ded'ów, a y assyst ) na draftach. Czyli na 1 deda mają przypadać 4 kille.

Pozdro

graphic.png

Opublikowano

Naucz się farmić ,zrób normalne specjalizacje i runy i możesz spokojnie grać rankedy. Ja odrazu pod wbiciu 30 lvl zacząłem grać i dostałem się do srebra 2.

Opublikowano

ja bym dokończył runy popracował nad farmą ale jak chcesz to graj rankedy tylko że pewnie trafisz do brązu wymajnuj jakąś linie ale najlepiej jak byś mógł pójść na każdą bo dużo ludzi trolluje i zajmuje pozycje to lepiej mieć kilka ogarniętych

Opublikowano

Pierdolicie dokończ runy itd. Ja mam runy z 1kregu + kilka z 3 i jestem w Gold2. Runy dają ci przewage nad przeciwnikiem głownie w początkowej fazie gry, lecz jeżeli potrafisz grać to i bez nich rozmieciesz każdego.

@topic

Teraz pierwsze 10 rankedów to będzie 10 najważniejszych gier w twoim życiu. Pierw naucz się grać i dopiero potem leć na rankedy. Ja sam zrobiłem taki błąd, że odrazu co wbiłem 30lvl poszedłem na rankedy. Przejebałem ostro i wylądowałem w Bronze3. I straciłem kilka miechów żeby wbić to co ty możesz podczas 10 gier.

Opublikowano

Zrób jakieś normalne runy, chociaż do połowy. Zdecydowanie potrzebujesz więcej stron masterek.

Jeśli czujesz się na siłach to możesz grać te rankedy, osobiście na smurfie gram, lekko ponad 150 win normali, jakaś połowa runek i spokojnie wbiłem do Srebra 1 To już kwestia tego czy umiesz grać.

A co do drugiego pytania, to: po rozegraniu tych 10 ranków trafisz do przydzielonej ligi w zależności od tego ile z nich wygrałeś.

Opublikowano

NIe polecam Ci grania rankedach... Zacznij dopiero na co najmniej 250 bo wylądujesz w brąz V i się stamtąd nie podniesiesz bo nooby nooby wszędzie nooby. Tak więc skończ runy, ogarnij wszystkie pozycje, żeby nie było, że np. nie możesz iść do jungli bo nie umiesz itd.

Opublikowano

Jak wygrasz np all 10 to na pewno w górnych ligach silvera.

Graj se rankedy, czego możesz sie na normalach nauczyć, tripple mida?

Jeśli czujesz się na siłach to graj rankedy.

Napewno z takimi runami złamasy

Nie graj ranków. Za to powinnie takie kurwy wieszać, później naczyta sie jakiś dzieciak i gra ryzem full ap 3/19 i weź tu wygraj.

xxx

Opublikowano

Runy to nie wszystko, jak potrafisz grać to zjedziesz tego z runami, choć ma nad tobą przewagę.

Jednak postaraj się jak najwięcej grać normali i dążyć do wygranej. Pograj tak jeszcze 200 normali, to spokojnie możesz iść grać rankedy.

PS Ten twój ranked Lux, normal Renektonem i dominion ashe...

Opublikowano

Ja na twoim miejscu bym wpierw runy dokończył bo na rankedach naprawdę ludzie mają już dokończone. Pograj sobie na razie drafty , tam tez jest jugla , solo itp , ale tam nauczysz się więcej niż na normalach. Poza tym jak będziesz dobrze grał na draftach i ogarniesz swój lane (wybierz swoją ulubiona ja np. gram dużo mid) to potem będziesz wychodził naprawdę szybko z bronze.

Opublikowano

200 normali to jest nic. neich wbije 400 to wtedy może iść.

A co za różnica 200 czy 400? I tak na normalach wiele się nie nauczy bo w większości gier znajdą się jakieś trolle.Sam zacząłem grać rankedy przy 150 winach i aktualnie złoto 2

Opublikowano

Widzę ,że pokusa była silniejsza i jednak zacząłeś z rankedami.

Nie żal się potem ,że jesteś w brązie bo taki pewnie będzie finał.

Nie jestem jakimś tam doświadczonym graczem ale na te pierwsze 10 rankedów na twoim miejscu bym się przygotował.

Po pierwsze zrób sobie więcej stron specjalizacji pod każdą postać a jak nie potrafisz to zajrzyj do poradników albo buildów (solomid / mobafire) oraz dokończ runy pod ad.

Wiele osób mówi ,że runy full ap są złe bo potem spada się jak papier. Ja nie wiem , nie testowałem ale może powinieneś też to przemyśleć :)

Powodzenia :P

+ League Of Legends.          + San Andreas Multi Player.         + Tibia.                    + Nfs World.

+ Counter - Strike.              + Metin 2.                                   + Mine Craft.           + L4D2 Multiplayer .

Opublikowano

To porada w sumie dla ciebie jak i innych ludzi którzy zaczynają gry rankingowe albo siedzą już w elohell. Musisz ogarniać 3 role zanim zaczniesz grać rankedy. I jedną z nich musi być support (bo przecież chyba nie należysz do tych co płaczą jak grają supportem -_-). Po prostu jeśli wykujesz jakiś konkretny lane to isnieje możliwość że ktoś po prostu podwali ci tego lane i będziesz zmuszony do grania na lane którego nie ogarniasz... Także pozdrawiam! :O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...