Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MineLove - klon Minecrafta na silniku Love 2D

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up możesz użyć OpenGL. W nim taką grę nie jest trudno zrobić(przynajmniej dla mnie nie było trudno). Sam zrobiłem podobną grę, ale mniej funkcji było.

Opublikowano

nie ma to jak zajebać dosłownie cały silnik, dorzucić upośledzoną postać i na dodatek nazwać to własną grą.

do tego nazywać siebie "love 2d programer".

>mfw

SIIbHc3.jpg

Ten silnik powstał właśnie po to, aby robić na nim gry. Ty myślisz, że wielkie korporacje zawodowo robiące gry tworzą własne rozwiązania od zera? Haha :D

Otóż nie, kupują oni jakiś Unreal Engine tudzież inny Cry i starają się możliwie jak najprościej i najniższym kosztem zrobić grę, która się sprzeda. I wątpię, że jak ktoś zobaczy na rewersie pudełka logo jakiegoś enginea to zrezygnuje z zakupu, bo przecież 'nie ma to jak zajebać dosłownie cały silnik, dorzucić upośledzoną postać i na dodatek nazwać to własną grą'. End user ma wyjebane w takie rzeczy. No cóż, ale jak widać niektórzy się spinają w internecie :D

Jemu nie chodziło o samo Love 2d tylko o to: https://love2d.org/forums/viewtopic.php?f=5&t=8283

Zauważ, że on praktycznie nic nie zrobił tylko podpisał się pod czyimś dziełem. Mógł przynajmniej napisać kto jest twórcą silnika i że go modyfikuje.

Aaa, no chyba że tak, to zmienia postać rzeczy :)

mjut.png
Opublikowano

Ten silnik powstał właśnie po to, aby robić na nim gry. Ty myślisz, że wielkie korporacje zawodowo robiące gry tworzą własne rozwiązania od zera? Haha :D

Otóż nie, kupują oni jakiś Unreal Engine tudzież inny Cry i starają się możliwie jak najprościej i najniższym kosztem zrobić grę, która się sprzeda. I wątpię, że jak ktoś zobaczy na rewersie pudełka logo jakiegoś enginea to zrezygnuje z zakupu, bo przecież 'nie ma to jak zajebać dosłownie cały silnik, dorzucić upośledzoną postać i na dodatek nazwać to własną grą'. End user ma wyjebane w takie rzeczy. No cóż, ale jak widać niektórzy się spinają w internecie :D

Jemu nie chodziło o samo Love 2d tylko o to: https://love2d.org/forums/viewtopic.php?f=5&t=8283

Zauważ, że on praktycznie nic nie zrobił tylko podpisał się pod czyimś dziełem. Mógł przynajmniej napisać kto jest twórcą silnika i że go modyfikuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...