Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hardstyle

𝓜𝓸𝓵𝓲𝓻𝓸𝓵

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.facebook.com/deadmau5/posts/10151924060796806?stream_ref=10

Zgadzam się z opinią Joela i nie widzę w tym nic fajnego oprócz prędkości (a tu już jest spora :P) według mnie prawie każdy utwór ma podobną melodię i bass, jedynie inaczej poustawiany. Rozumiem że wy coś więcej w tym słyszycie, lecz dla degustatora 135-140 bpm to jest słabe. 

Nie znam człowieka. Chociaż nie wiem, czy nie przewinął mi się, podczas przeglądania dj mag. Nie wiem też do czego i kogo ma pretensję. RIP-y są teraz wszędzie i wszystkiego. I będą. Nikt i nic tego nie zmieni. Dlaczego akurat mówi o hardstylowcach, tego nie wiem, nie zagłębiam się.

Hardstyle to nie tylko muzyka, ale styl życia. Jeżeli naprawdę jesteś kimś kto lubuje się w tej muzyce i ją kocha to tą muzyką żyje się cały czas, jest ona wszechobecna i niezbędną do funkcjonowania :). Jest to połączenie kilku elementów z różnych gatunków, z mocnym bass kickiem :) Coś niespotykanego, innego i pięknego ;) Nigdzie nie ma takiej atmosfery jak na eventach typu Qlimax, Defqn.1, HardBass, Knock Out itd.... Jest to coś czego nie da się opisać, to można jedynie poczuć ;) Oczywiście, ktoś kto tego nie rozumie, będzie to uważał za zwykłą "łupankę" albo "techno z vocalem"...

Obejrzyj sobie live registration z HardBass 2013, 2012 lub qlimax-a. U mnie ta muzyka wywołuje gęsią skórkę i ciarki. Zresztą... znasz angielski, obejrzyj chociaż kawałek (odpal napisy ang, bo mówią też po niderlandzku ;))

Może ci to troszkę przybliży, to o czym pisałem ;)

• Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP,

Pavo  - Let's Go!

Ale nie pamiętam, żeby leciało to w jakim kolwiek HWS...

Opublikowano

Sorry... Kamilex... Ale żem faila strzelił :unsure:. To jest StarCreatorz - Killzone (Hunter Remix). Nie wiem co mi odpaliło z Pavo... Ale dobrze, że sobie przypomniałem ;)

A mnie coś ostatnio bierze na troszkę starsze kawałki :P

Opublikowano

Hardstyle to jedyny środek, który uspokaja, a zarazem budzi wiele pozytywnych emocji i energii ;)

Przypominam, że 14.03 wychodzi płyta Noiscontrollers - All Around ! :D

Opublikowano

Ooouuu... Przypomniały mi się stare dobre czasy i te prawdziwe Nu-Stylowe rozkwity <3

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Może ktoś zna i poda tytuły nutek z 11:20, 12:30, 21:00 <-- Na tym mi zależy najbardziej. ;o, 25:55, 32:30?

Bo w komentarzach nie mogę się doszukać. 

W jednym z komentarzy było wszystko podane. ;) Nie wiadomo czy dobrze, ale podam, bo może się zgadza.

00:00 Frontliner - Weekend Warriors
00:37 Frontliner - Ten Seconds
02:30 Frontliner ft. Nikkita - Planning My Escape
06:08 Frontliner - Weekend Warriors
08:40 Frontliner ft. Ellie - Lose The Style
09:55 Frontliner ft. Ellie - Lose The Style
12:25 Frontliner ft. Nikkita - Planning My Escape
13:53 Endymion - Close Your Eyes
15:46 Brennan Heart & Wildstylez - Lose My Mind
20:06 D-Block & S-TE-Fan - Takin' Off
24:30 Headhunterz - Dragonborn
25:05 Crypsis - Break Down Low
27:10 Gunz For Hire - Bolivia
30:53 Zatox & Villaun - Action
31:42 Zatox - You Make The Change

Od siebie wrzucę Psyko Punkza. Ostatnio się w niego wsłuchałem i od tygodnia tylko to słyszę w swoich głośnikach/słuchawkach. :)

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Dawno mnie nie było. Jak tam po premierach All Around i Welcome To The Zoo  ? ;)

Do Outta My Way mamy video z HardBass 2k14 :) Razem z audio jestem wniebowzięty.

Teraz czekamy na 04.04.2014 ! Płyta Mr.Scantraxx'a - LOUDER !

Opublikowano

Ostatnie, co wrzucam, koniec z Hard, uświadomiłem sobie, że to nie jest sztuka, a utwory są przewidywalne i różnią się wyłącznie melodią przewodnią, która i tak jest podobna.Fajnie się tego słuchało, niżej 3 nutki z wykopem, którego aktualnie brakuje. 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...