Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak grać.

earf123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,gram w lol`a od niedawna i możecie mi odpowiedzieć na kilka pytań o to one :

1.Do którego lvl grać na botach ? aktualnie mam 6lvl.

2.Jaka postać aby mi się łatwo grało do 1500PZ

3.Czy jeżeli kupie już bohatera i będe grał przeciwko botom to będę mógł sobie wybrać swojego bohatera ?.

4.Czy jako nowy gracz mam jakieś szanse przeciwko ludziom ?

Opublikowano

1. Jeżeli ogarniasz jak używać skilli, to zacznij juz teraz.

2.Jax

3.Tak

4.Tak bardzo duże, większość to są ludzie którzy zaczynają dopiero gre. Ale są też ludzie zwanymi Smurfy z 30 lvl ale mają nowe konto. :)

Opublikowano

Ja bym Ci radził zaczynać grać z ludźmi dopiero od 11 lvl, a to dlatego iż zaawansowani gracze grają na mniejszych lvl (1-10lvl) aby zdobyć specjalne nagrody, tak zwane refflinki.

Do 1500 PZ aby Ci się łatwo grało polecam Ashe bądź Mastera Yi za 450 PZ, za 1350 natomiast Teemo, idealne postaci dla początkujących.

Grając z botami będziesz mógł wybrać swojego bohatera.

Czy jako nowy gracz masz szanse przeciwko ludziom? Oczywiście, ale tak jak mówiłem, radziłbym Ci grać przeciwko ludziom dopiero od 11 lvla, gdyż tam również grają w większości nowi gracze, a do 10 lvla możesz trafić na tych zaawansowanych, którzy będą dużo lepsi od Ciebie, i możesz się przez to zniechęcić do gry.

Game Over

Opublikowano

Siemka,gram w lol`a od niedawna i możecie mi odpowiedzieć na kilka pytań o to one :

1.Do którego lvl grać na botach ? aktualnie mam 6lvl.

2.Jaka postać aby mi się łatwo grało do 1500PZ

3.Czy jeżeli kupie już bohatera i będe grał przeciwko botom to będę mógł sobie wybrać swojego bohatera ?.

4.Czy jako nowy gracz mam jakieś szanse przeciwko ludziom ?

1.Ja na botach grałem 1 gre, ponieważ jestem zdania, że im szybciej zaczniesz grać przeciwko ludziom tym szybciej się tego nauczysz. Boty nie odzwierciedlają w pełni prawdziwej rozgrywki.

2. Spróbuj zagrać Masterem Yi.

3.Tak, oczywiście. Grasz każdą dostępną postacią.

4.Pytanie... No jasne, nie każdy to "smurf" ;)

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedz,pogram jeszcze chwile na botach do 11lvl.Fajnie mi się gra nasusem tylko brakuje mu takiego jak by dobijajacego skilla,nieraz botowi dostanie malo hp a 'w' jeszcze się nie naładowalo i nie ma go jak dobic ;d

Opublikowano

Ok dzięki za odpowiedz,pogram jeszcze chwile na botach do 11lvl.Fajnie mi się gra nasusem tylko brakuje mu takiego jak by dobijajacego skilla,nieraz botowi dostanie malo hp a 'w' jeszcze się nie naładowalo i nie ma go jak dobic ;d

Od 8/9 lvla bodajże otrzymasz czar przywoływacza, który będzie nazywał się Podpalenie (Ignite).

Jeśli użyjesz go na wrogu zada on niewielkie obrażenia w czasie chyba 5 sekund. Dobry skill do dobijania.

Game Over

Opublikowano

1. Nie graj na botach, ciśnij od razu normale a najlepiej z kumplem to ci od razu wytłumaczy.

2. Ashe / garen / annie / ryze / yi

3. ta

4. ta, na ok. 6lvl'ach jest wiele nowych, dlatego nie powinno być trudności, no chyba że trafisz na smurfy od refflinków

Opublikowano

Hm nie rozumiem troche , czemu jeśli miałem już wcześniej kupionego bohatera (garen) wybrałem gre przeciwko botom (ja +4 ludzi losowych vs boty)i ktoś już wybrał tego bohatera tak że podswietlony był na szaro ? a ja go mam kupionego.

Opublikowano

Nie może być dwóch takich samych bohaterów w jednej grze, jeżeli ktoś już wybrał powiedzmy na to - Garena, nie możesz go już wziąć i właśnie podświetla się na szaro

Opublikowano

Może ktoś odpowiedziec nie znam sie :/

Hm nie rozumiem troche , czemu jeśli miałem już wcześniej kupionego bohatera (garen) wybrałem gre przeciwko botom (ja +4 ludzi losowych vs boty)i ktoś już wybrał tego bohatera tak że podswietlony był na szaro ? a ja go mam kupionego.

Nie może być dwóch takich samych bochaterów w jednym teamie.

Opublikowano

Aha to kto pierwszy ten lepszy,a np jak sobie bym kupił takiego bohatera za 6k + PZ to on mi go może zakosić ?

Tak może go sobie wziąść pierwszy, ale Ci nie zniknie możesz grać nim nastepną gre.

Opublikowano

A co sie stanie jak wyjde z gry ? bo tam coś pisze o karze czy coś ale odechciewa sie grac jak ktoś wybierze twoją ulubina postac.

Opublikowano

Jak wyjdziesz podczas wyboru bohaterów, nie możesz ponownie dołączyć do kolejki dobierania przeciwników przez 5/30/90 min (jakoś tak, do 3 razy próbowałem), resetuje się to gdzieś po 24h. Innymi słowy nie możesz rozpocząć gry przez właśnie ten czas. W tym czasie możesz sobie pogadać z kimś na czacie lola, zagrać niestandardową.

Jak wyjdziesz w czasie gry (zależy jeszcze w jakim czasie, ile reportów, czy wyjdziesz z gry, czy dostaniesz dc itd.), możesz dostać ostrzeżenie/bana na grę. Ban uniemożliwia ci zalogowanie się na lola i zagranie jakiejkolwiek gry (no chyba że na innym koncie).

Opublikowano

1.Poznaj wroga

Grając na botach poznajesz skille championów co pozwala ci w dalszej rozgrywce robić uniki i wiesz czego możesz się spodziewać po danym championie.

2.Nie irytuj się kiedy na normalu 2-3 osoby są afk to często spotykane "sępy" wbijające refki. (na niskim lvl jest to częste.)

Opublikowano

Grając garenem załóżmy że jestem na tym fioletowym polu u góry to na jaką linie iśc ? na dół,środek,czy może góra ?.I jeszcze jak jestem na niebieskim polu na dole to gdzie mam iść ?.Przed chwilą grałem mecza 5vs5 (ludzie) i byłem na tym fioletowym polu i poszedłem na dół (nie wiem jak się to nazywa mid ?), wygraliśmy. Gram na tej mapce :

http://www.gimmicgaming.com/wp-content/uploads/2013/04/Mini-Map.png 

. :P

Opublikowano

Na tym poziomie w sumie to nie wazne gdzie pojdziesz.

Z reguły jest tak ze na górna linie (top) chodza postacie bardzo wytrzymale np własnie taki garen.

Na srodkowa (mid) chodza z reguly postacie magiczne

A na dolną postacie dystansowe + support czyli bohater ktory moze leczyc ,stunowac, daje aury itp.(poki co na twoim lvl raczej nie spotkasz kogos takiego)

I nie ma znaczenia po ktorej stronie zaczynasz czy fioletowa czy niebieska ,zawsze gora to top srodek to mid i dół to bot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...