Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]3 pomysły na serwer : Metin , Anno , Naruto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z tej strony ziomusCZW , były technik portali takich jak : minecraft.pl oraz mycraft.pl mam do was pytanie , jeśli jesteście zainteresowani (moim zdaniem) ciekawymi pomysłami na serwer do zapraszam do lektury.

Więc tak mam kilka pomysłów na serwer i chętnie bym jakiś zrobił aby pokazać ludziom że minecraft to nie tylko serwery FB , Surv , Hard czy też SG. W mojej głowie na chwilę obecną są 3 serwery , opiszę z grubsza każdego z nich ( każdy pomysł dokładnie przemyślany ) . Tak więc lecimy.

1. Metin2 w minecrafcie ( i tu może być dużo hejtu ;/ ). Więc tak , zaczynasz grę jedną z 4 postaci ( wojownik , sura , ninja , szaman ) , następnie wybierasz jedno z trzech królewstw ( niebieskie , czerwone , zółte ). Po osiągnięciu 5 lvl postaci masz możliwość wyboru jeden z dwóch profesji , która będzie miała swoje skille ( np. ninja "dagger" będzie miał możliwość używać używania umiejętności z miecza itp. , ninja "archer" będzie miał możliwośc używania umiejętności dzięki którym jego strzamły będą miały dodatkowe "moce" np. zatruta strzała ). Gra będzie polegała na expieniu postaci , co 5-10 lvl postaci będzie możliwość używania kolejnej broni przez każdą z profesji ( np. ninja 1 lvl może używać drewnianego miecza , na 5 lvlu może używać kamiennego miecza a na np. 80 lvl jakiegoś potężnego miecza z modów ( serwer oczywiście na modach ) . Będzie możliwość założeni "gilidii" po osiągnieciu przykładowo 30 lvl dzięki czemu będzie możliwość budowy swojego domku. Teraz pytanie , jak zbudować dom ? Hmm aby zbudować dom trzeba wydropić przediot do budowania z bossów ( gdyż nie będzie możliwości kopania ). Kolejna sprawa , surowce takie jak złoto , ebonit itp. Zrobimy tak. Co jakąś godzine na mapie będzie się generowało po kilka kloców np. złota , które będzie można zniszczyć za pomocą kilofu ( którego można używać od 30 lvl ) . Konie. Aby używać koni będzie trzeba osiągnać 25 lvl i zrobić specjalną misję aby zdobyć przedmiot do przywołania konia ( nie ma 3 rodzaji koni jest tylko jeden ). Misje dokładnie odwzorowane z metina na citizenach za pomocą pluginiu denizen. PVP za zgodą 2 osób , handel między graczami , sojusz między ludźmi z tego samego "państwa" z innymi wojna. Po zabiciu mobów , wrogów punkty reputacji. Chyba tyle z grubsza , jeśli będziecie zaciekawieni pomysłem to rozpiszę się bardziej.

2. Anno w minecrafcie + dodatki . Więc tak . Zaczynamy na wyspie-spawnie i pierwsze co musimy zrobić to wybrać "zawód" - wojownik , górnik , farmer , drwal , następnie może ( nie musi ) wybrać boga w którego chce wierzyć ( Zeus , Hades , Posejdon , Ares , Hermes , Artemida ). Wybierając sobie boga ( każdy z administracji "jest jednym z bogów" ) w zależności od ich nastroji ( serwer RP ) może dostać nagrodę lub karę ( np. zeus może obdarować osobę złotem a także może zabić ją piorunem) . Przejdzmy do wyglądu gry. Po wygraniu zawodu i boga jest czas aby wybrać jedną z kilkunastu wysp , na której się osiedli. Wyspy będą funkcjonować na pluginie Towny. Na każdej wyspie będzie wybierany jeden władca , który będzie mógł zawierać pokoje , wojny z innymi wyspami. Każda wyspa jest unikalna np. na jeden wyspie rosną rośliny ( sadząc rośliny na innej wyspie nie wyrosną ) , na drugiej do jakiś czas generuje się kilka-kilkanaście złoż ( jedna wyspa złoto , druga lapis itd. ) , na trzeciej wyspie będą inne "złoża" ( na jednej piasek i gravel , na drugiej dużo cobla do kopania , na trzeciej rzeczy z netheru. ). Zrobione jest tak specjalnie aby rozwiąć handel między wyspami bo np. jedna wyspa ma jedzenie a druga żelazo więc aby zdobyć żelazo będzie trzeba oddać jedzienie ( na serwerze z głodu będzie się ginęło bez utraty przedmiotów ) . Po śmierci "ofiara" trafia do Świata Podziemnego- Netheru , gdzie musi wykonać questa od Hadesa aby przywrócił jego duszę do świata żywych. Dużo by tu jeszcze pisać ale to tyle z grubsza.

3. Naruto Na ten pomysł wpadłem przed chwilą i nie jest do końca dopracowany więc tak.Na początku wybiera się jedną z trzech "ukrytych wiosek ninja" ( jest ich więcej ale na początku prowadzi się tylko trzy ) Zaczynamy jedną z 3 postaci "ninja" Są to 3 osoby np. w wiosce "ukrytego liścia" będą to:

- Naruto ( specjalizuje się w atakach "wręcz" ( zabrakło mi słowa ) , używa żywołu wiatru)

- Sasuke ( specjalizuje się w atakach na odlegność , używa żywołu ognia )

- Sakura ( specjalizuje się w atakach "wręcz" , potrafi się leczyć )

Na początku jesteśmy "uczniem akademii" i wykonujemy jakieś misje aby przenieść się na wyższą rangę "genin" ( misjami będą np. zabiś coś , wykop xx czegoś , zanieś coś komuś ). Wraz z wzrostem "rangi" poznajemy nowe "jutsu" czyli umiejętości-czary , które możemy wykonać. Każdy będzie miał możliwość "darmowego zakupu" działki z domem , lub bez domu aby mógł sam zbudować co chce.

To chyba tyle , głowa mnie boli od pisania tego wszystkiego ale mniej , więcej napisałem wszystko z grubsza. Jaki "serwer" podoba się wam najbardziej ? Jedyne czego potrzebuje do stworzenia takiego serwera to wiele czasu , kilku mapperów ( chce żeby wszystko było dobrze dopracowane ) , 1-2 techników do pomocy oraz WebMastera. Serwer o ile powstanie będzie miał przynajmniej 100 slotów , zapewnioną reklamę o prawdzwych YouTuberów i będzie funkcjonował przez długi czas. Wyrażajcie swoje zdanie w postach od tym tematem a także możecie podać pomysły do owych serwerów.

Z poważaniem ziomusCZW

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moj glos oddaje na Naruto. Bardzo lubialem tą anime w dawnych czasach i chetnie bym zagral w taki typ w mc ; p

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

Hmm głos na Metina nie ukrywam czasem sobie w niego pogram więc dlatego, po za tym bardzo mnie ciekawi w jaki sposób ktoś zrobi metina w minecrafcie

Opublikowano

Naruto w minecrafcie już grałem było od uja klas + skilli i to na czystym minecrafcie ( zarąbiste ), lecz mnie bardziej ciekawi ten metin. Oddaje głos na metina ;)

Opublikowano

Naruto fajny pomysł ale ci to nie wypali , za dużo roboty znudzi ci sie albo serwer padnie po 1 tygodniu pozdrawiam i licz na to że zagram

Opublikowano

No to zaczynamy z tego co czytam najciekawsze wydaje się Metin2 (o.0)

naruto gram na jednym na modach i ten co gram wydaje się lepszy ;)

i to naruto wydaje mi sięniedopracowane

Głos oddaje na Metin2 ;)

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za głosy , najbardziej podobaja się wam pomysły z "Naruto" oraz "Metinem". Zapraszam do dalszego głosowania ;D

Opublikowano

Szukasz najlepszego serwera Survival ? Dobrze trafiłeś! Na naszych serwerach znajdziesz od groma fajnych i ciekawych atrakcji. Jesteśmy także zabezpieczeni od nudy walcz na arenach PvP, zdobywaj jak najlepsze itemy,i dużo, dużo więcej!

ip.png

[*] - s58.mineserv.eu:14475

nazwa.png

[*] - LexCraft

typ.png

[*] - Survival

sloty.png

[*] - 5 (ale gdy się serwer rozwinie będzie wiecej)

potwory.png

[*] - TAK

zwierzeta.png

[*] - TAK

premium.png

[*] - Non Premium

wl.png

[*] - NIE

ekipa.png

[*] - Właściciel: LesteR

info.png

Serwer jest postawiony na hostingu MineServ.eu

Zdecydowanie niski PING co pozwala na wspaniałe warunki do gry!

Wersja serwera: 1.5.2 (Aktualizacje są na bieżąco

Do zobaczenia na serwerze! smile.png

Wiadomość została zgłoszona , proszę nie spamić

Opublikowano

Metin moim zdaniem najlepszy :)

Za Naruto nigdy nie przepadałem ;p

Oczywiście trzymam kciuki żeby projekt który wybierzesz wypalił ;)

Opublikowano

Zapomniałem dodać ze bronie w "metinie" będzie można ulepszyć na +9 za pomocą wirtualnej gotówki yang. Będzie się to robiło za pomocą komendy /ulepsz ( trzymajac przedmiot w ręce ) , ukażą się informacje jaki enchant zostanie dodany ( ulepszanie będzie dodawało enchant ) i ile jest % na poprawne ulepszenie. Oczywiście przedmiot będzie można ulepszyć jak i "spalić" Co wy na to ?

Opublikowano

Hmm , nie wiem czy znajecie sobie sprawę ale zrobienie serwera "metin" jest bardzoo trudne i zajmie dużo czau , tak więc jeśli ktoś jest technikiem , budowczniczym i chciałby pomóc przy serwerze to proszę o kontakt. Każda osoba zostanie nagrodzona. ;]

Opublikowano

Metin2? Już wyjeżdżałem z takim tematem, na taki serwer...

Bigos Bigos...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...