Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Road to silver :)

BloodSmokers

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Powiem tak, w lola gram od nie dawna. W sumie konto założyłem w zeszłe wakacje (chyba).

Grać na poważnie zacząłem zupełnie pod koniec II sezonu. Wbiłem ten 30lv, zagrałem te rankedy (połowe takie failowe bo to pierwsze gry itp)

Nie wiedziałem, że będzie się to liczyło do tego nowego systemu przydzielania. Trafiłem do Bronz IV. Obecnie jestem w Bronz II.

Moim zdaniem nie jestem słabym graczem. Porównując umiejętności moje, a moich kumpli którzy są silver IV-II to jestem na równi albo i gram czasami lepiej.

Więc moje pytanie brzmi, a w zasadzie nie pytanie a prośba skierowana do was.

Jak najlepiej grać, żeby wyjść do Silver. Staram się carriować gry, ale nie raz to na nic, bo raz się trafi AFK, raz jakiś troll i feeder i tak ciągle, 3 mecze wygram 1 przegram :)

Lubie grać w jungli, uwielbiam Caitlyn i Eza, strasznie podoba mi się support, ale rzadko kiedy nim gram, bo wtedy nie bardzo mogę coś zrobić w sensie, że zabijać.

Ogółem gram wszystko, ale jungle/adc lubie najbardziej.

Postacie, którymi lubię grać, na poszczególnych lajnach to:

jungle : heca <3, Vi, Lee sin <3, Kha zix, Nocturne, planuje kupić Jarvana

top : irelia <3, pant, Cho <3, jayce, lee, zed, rene, elise i mniej riven oraz darek

adc : main caitlyn, draven , tristiana , ezreal <3 i corki.

mid : Ahri <3 , Casio , fizz <3, ryze <3 i akali <3

Supporty wole ofensywne typu lux, nida, blitz

Kim mi radzicie grać, żeby szybko wyjść? :)

Tak to koniec mojego nudnego pisania xD

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Zacytuję Ciebie : "Jak najlepiej grać, żeby wyjść do Silver"

I właśnie tutaj Ci odpowiem. Trzeba grać jak najlepiej :x

Czy możesz podać swój profil na LoL-Kingu?

Edit: Aww... Właśnie przeczytałem, że grasz jak twoi koledzy z Silver, więc Bro z czym masz problem? W ciągu tygodnia widzimy się w Silver :D

Diss_Stream.png

Opublikowano

Graj Hecą/Vi na jungli albo ryze na midzie to szybko wyjdziesz.

Rozumiem, wiele osób mi tak polecało, ale trzeba wziąć też to pod uwagę, że nie zawsze jungla jest wolna i nie zawsze te postacie są dostępne :)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Jeśli chcesz szybko wyjść z brązu a nawet dalej to musisz grać postaciami które bardzo ciężko zabić, ale zadają dmg i mogą w dość prosty sposób dostać się do AP carry/AD carry przeciwnika w team fighcie.

Najlepsze postacie do tego to :

jungle : hecarim,vi,lee sin,jarvan,nocturne (nocturne jest dosyć łatwy do zabicia więc musisz uważać)

top : jayce,renekton,wukong

mid : Ahri,fizz,ryze i w brązie akali też ujdzie ale potem już umieją grać przeciwko niej

Możesz jeszcze grać ad carry ale z tej pozycji już dosyć ciężko wycarrować i jak chcesz żeby ci się udało musisz zdobyć około 3 kille na lane i conajmniej 100 farmy do 13 minuty. Pamiętaj o tym (na każdej pozycji), żeby nigdy nie gonić przeciwnika jeśli nie wiesz co jest za ścianą bo możesz trafić na cały przeciwny team i nigdy nie sprawdzaj krzaków bo stanie się to samo. I jeszcze niżej podam według kolejności czym według mnie najłatwiej wycarrować :

solo top > jungle > mid > ad carry

Jbc to pisz w grze nick : LORdeee (eune)

Opublikowano

Zacytuję Ciebie : "Jak najlepiej grać, żeby wyjść do Silver"

I właśnie tutaj Ci odpowiem. Trzeba grać jak najlepiej :x

Czy możesz podać swój profil na LoL-Kingu?

Edit: Aww... Właśnie przeczytałem, że grasz jak twoi koledzy z Silver, więc Bro z czym masz problem? W ciągu tygodnia widzimy się w Silver :D

http://www.lolking.net/summoner/eune/27171798#history
Nie patrzcie na normalne, bo je przeważnie gram dla zabawy z przyjaciółmi to nie raz sobie odpuszczamy.

Ranked zagrany amumu, dwa dni temu tez nie należy do najlepszych.

Średnio jak się zepnę to ADC na 10min gry 80-100csów, zależy czy enemy gra agresywnie i jak gra ich jungler oraz mój support :)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Troche średnio ci zależy , bo trollujesz jak przegrywacie , ja ostatnio wygrałem rankeda w którym przegrywaliśmy 1:17 w 15 min.

Grunt to się nie poddawać ;)

To nie jest tak jak myślisz, ostatni mecz Cait już mi puściły nerfy, bo typek wcisnął się na topa Fiora, a potem stał afk. Supporta rozłączyło w 7min, grałem solo, dostałem w dupsko against 2, jungler mi nie gankował bo zrushował fiddlem rabadona i cały team, tj. ja fiddle i mid flejmił mnie. To sobie postałem od 17 do 20min na spawnie.

btw. normalne może czasem odpuszczam, bo tam tylko gram dla hajsu i zabawy, ale rankedy biorę na poważnie, jak przegrywamy to staram się wspierać, mówić co i jak itp.

heheh, tylko weź pod uwagę, że bronz a silver to prawie to samo, też się trafią dobrzy gracze, a raz naby :)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Jungle : Hecarim wdupczasz się w Tfy i chłopy mają pograne
Top : Na tym Elo spokojnie wykerujesz grę Pantheonem , Riven
Adc : Caitlin na spokoju :)

Mid : Kha zix , Jayce

Support : Blitz

3405105400_1369935208.png

KHA ZIX , JAYCE I POMPA :)

Opublikowano
http://www.lolking.net/summoner/eune/34568456

- Prosze cię , jeszcze na końcu wykresu widać że wychodziłem z brązu.

Zauważ że nie gram żadną postacią z obecnej mety a winy przychodzą same z siebie ( teraz 7 winstreak ;))

Graj czymś co może utrzymać team wroga i jednocześnie zabić adc/apc (Garen,Darek) w brązie nie liczy się skill - bardziej to czy w swoim teamie masz osoby które tak jak ty chcą wyjść do silvera.

Zaraz mnie pewnie zbluzgacie ale jak wychodziłem to często robiłem dodge jak widziałem kogoś z nickiem xxxPL , nie mówie że Polacy to noobki tylko gracze z PL przy nicku.

Opublikowano

weź spierdalaj, nawet do tego srebra nie wchodź, bo jesteś na poziomie niżej od brązu..

patrzcie na kurwa jego gre:

http://scr.hu/0e7a/mxedz

srsly? Jeżeli chcesz się wypowiedzieć w temacie to czytaj go całego, proszę Cię.

Wyżej napisałem coś o tym meczu.

Nic nie wnosisz do tematu takim czymś.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Olej trolli, afkerów etc, bo z tym też się da wygrać.

Graj Akali, Ryze, Hecą i oczywiście Draaveen'em. Popracuj troszkę nad farmą, z lolkinga wyczytać można że jest niezbyt duża (ofc odliczyłem rozgrywki supportem i junglą). Graj na spokoju, bez nerwów i nie trolluj, np. ta gra z Cait.

Opublikowano

Olej trolli, afkerów etc, bo z tym też się da wygrać.

Graj Akali, Ryze, Hecą i oczywiście Draaveen'em. Popracuj troszkę nad farmą, z lolkinga wyczytać można że jest niezbyt duża (ofc odliczyłem rozgrywki supportem i junglą). Graj na spokoju, bez nerwów i nie trolluj, np. ta gra z Cait.

Chociaż JEDEN normalny człowiek, który potrafi coś sensownego napisać - bez urazy do innych.

Potrafię przyjąć krytykę, ogarnę do końca farmę, chociaż moim zdaniem nie jest tak nędznie, bo wiem, że spokojnie jak grałem Cait czy Ezem miałem +/-80cs w 10min, ale to mówię, zależy od rodzaju gry.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Dokładnie to co napisał Pherleaux.

Po twoich grach można powiedzieć którym champem na której mecie możesz grać

Graj:

- Heca

- Cait

- Ahri

- Blitz

- Cho

- Garen

- Kha

- Lee

- Trist

Tymi champami masz najwięcej wygranych (Graty cho 7/1)

Gdy ktoś padnie to pisz coś w stylu ,,Spoko stary, każdemu się zdarza.", gdy ktoś flame'uje staraj się pogodzić. Nie trolluj, nawet jak miałeś taką sytuacje co w meczu cait. Nigdy nie flame'uj. Gdy grasz to zapal sobie fajkę (Jak palisz), włącz spokojną muzykę, weź melisę, etc. Gdy masz możliwość zdobycia killa bez ks - zdobądź go. Kille/Pomoc drużynie > Farma. Nigdy nie stawiaj farmy ponad wszystko. Gdy ktoś cię poprosi o blue/red = Pomóż. Przynajmniej wiesz, że ci się odwdzięczy. NIGDY NIE FLAME'uj. To jest sposób na wyjście z dywizji. Nigdy nie uważaj, że grasz lepiej od innych = Myśl, że jesteś na takim samym poziomie.

Opublikowano

Jak chcesz wyjść, to graj solo. Ja grając duo tylko przejebuje ( silver, bronze to to samo). Za każdym razem daje mi słabego adc, a solo daje mi voyboyow, xpekow itp. Poza tym gram czymś, czym możesz łatwo się dostać do adc i apc i spierdzielic. A Flame zostaw sobie EWENTUALNIE na koniec meczu, ja się lubie wyżywać na kazików 0/17 lub fiddle 0/12 itp :D

Pamiętaj, do diamondu dojdziesz tylko i wyłącznie, gdy będziesz na to zasługiwał :D . Przynajmniej mam takie wrażenie

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Rozumiem, wiele osób mi tak polecało, ale trzeba wziąć też to pod uwagę, że nie zawsze jungla jest wolna i nie zawsze te postacie są dostępne :)

Skoro jungla nie zawsze jest wolna to piszesz ,że masz diamond/platynę a konto należy do kolegi :D zawsze działa

Opublikowano

Jak chcesz wyjść, to graj solo. Ja grając duo tylko przejebuje ( silver, bronze to to samo). Za każdym razem daje mi słabego adc, a solo daje mi voyboyow, xpekow itp. Poza tym gram czymś, czym możesz łatwo się dostać do adc i apc i spierdzielic. A Flame zostaw sobie EWENTUALNIE na koniec meczu, ja się lubie wyżywać na kazików 0/17 lub fiddle 0/12 itp :D

Pamiętaj, do diamondu dojdziesz tylko i wyłącznie, gdy będziesz na to zasługiwał :D . Przynajmniej mam takie wrażenie

O diamond to ja na razie wcale nie myślę, mnie zadowoli silver :)

Ew. w późniejszym czasie Gold.

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

k75ykc.jpg

I weź tu z takim gównem graj, poszedł topa, zfeedował, zrzucił winę na team, i powiedział, że idzie trolować i chuj :)

//gif w sygnie

F.

Opublikowano

Ja z brązu 5 wyszedłem grając adc varus,ez oraz wiekszosc gre Jaxem na topie. To jest zajebisty kery! I juz niedlugo silver 2 :>

Opublikowano

Z brązu najłatwiej wyjść według mnie Miss Fortune.

Jak zaczynałem grać rankedy, to wygrywałem 1 ranked i przegrywałem 1, ale grałem innymi postaciami.

A jak zacząłem grać MF to w tydzień skoczyłem z Bronze IV na II.

Teraz na 10 rankedów przegrywam maksymalnie 3.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Z brązu najłatwiej wyjść według mnie Miss Fortune.

Jak zaczynałem grać rankedy, to wygrywałem 1 ranked i przegrywałem 1, ale grałem innymi postaciami.

A jak zacząłem grać MF to w tydzień skoczyłem z Bronze IV na II.

Teraz na 10 rankedów przegrywam maksymalnie 3.

180cs 25min to dobrze na midzie?

Tyle, że w 15 min. pusnąłem wieżyczkę i gorzej się farmiło.

//gif w sygnie

F.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...