Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] [AUTORSKI] [SKRYPT] Advanced Aura - aury na miecze i zbroje!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAJCIE!

Chciałbym wam zaprezentować mój autorski plugin/skrypt do Bukkita - Advanced Aura!

OPIS

Plugin nazywa się Advanced Aura i pozwala zakładać aurę na określony czas.

Aurę możemy założyć na miecz lub na zbroje (jedna komenda - jedna część zbroi).

Aura na 30 minut (standardowy czas aury) kosztuje 10 emeraldów, które w przypadku serwera PVP możemy ustawić jako drop z graczy (polecam do tego celu plugin Cookie Monster).

Aura daje nam enchant Sharpness V oraz Fire Aspect I w przypadku miecza bądź Protection 4 gdy dajemy ją na zbroję.

KOMENDY

/aurasword - Daje aurę na miecz trzymany w ręku (trzymanie innego itemu może doprowadzić do błędu)

/auraarmor - Zakłada aurę na część zbroi trzymaną w ręku.

/aura - Informacje o wersji pluginu.

ZNANE BŁĘDY

Jeżeli w ekwipunku mamy więcej mieczy niż ten na który założyliśmy aurę - wszystkie miecze znikają po zakończeniu trwania aury.

CHANGELOG

Wersja 1.1

Naprawiono błąd z zakładaniem aury bez emeraldów w ekwipunku!

Wersja 1.0

Pierwsza wersja pluginu.

DOWNLOAD

PLIK WRZUCAMY DO FOLDERU PLUGINS>SKRIPT>SCRIPTS

PLUGIN DO DZIAŁANIA POTRZEBUJE SKRIPT:

http://dev.bukkit.org/server-mods/skript/

SKAN

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Plugin fajny tylko coś mi nie pasuje
Skoro jest autorki - znaczy ze ty go napisałeś co znacza za masz u siebie kod na niego , zrób prostą If'ke gdzie jezeli uzyjemy komendy a nie mamy nic w reku (id<>ID miecza drewnianego and id<>ID miecza zelaznegi .... az do diamentowego) wywala błąd " Nie można uzyć komendy na tym przedmiocie)

Opublikowano

Plugin fajny tylko coś mi nie pasuje

Skoro jest autorki - znaczy ze ty go napisałeś co znacza za masz u siebie kod na niego , zrób prostą If'ke gdzie jezeli uzyjemy komendy a nie mamy nic w reku (id<>ID miecza drewnianego and id<>ID miecza zelaznegi .... az do diamentowego) wywala błąd " Nie można uzyć komendy na tym przedmiocie)

Dzięki za pomysł! Postaram się zrobić to w najbliższym czasie :)

Opublikowano

Fajny plugin, byc moze znajdzie sie on na moim serwerze

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Opublikowano

Mam nadzięję, że dzięki mojemu pluginowi twój serwer stanie się jeszcze lepszy!

Po 1 to jest skrypt nie plugin. Bardzo mnie razi jak ktoś to myli, gdyż tego i tego nie można równać. Poziom trudności różni się kosmicznie. Java jest o wiele trudniejsza, lepsza i zawiera wiele więcej opcji niż skript.

A po 2 to nieźle. Nie będę tego hejtował bo kawał dobrej roboty (generalnie chodzi o pomysł). Tylko lepiej by było gdyby usuwało enchant nie item. Jeśli tak da się wgl. zrobić w skrypcie... :x

708121422388637873334.png

Opublikowano
Świetny skrypt, naprawdę przydatne! :)

Można wiedzieć skąd uczyłeś się pisać skrypty? :->

Jestem samoukiem ale zacząłem tak, że studiowałem i edytowalem skrypty aramka aż sam się nauczyłem :p

Mam nadzięję, że dzięki mojemu pluginowi twój serwer stanie się jeszcze lepszy!

Po 1 to jest skrypt nie plugin. Bardzo mnie razi jak ktoś to myli, gdyż tego i tego nie można równać. Poziom trudności różni się kosmicznie. Java jest o wiele trudniejsza, lepsza i zawiera wiele więcej opcji niż skript.

A po 2 to nieźle. Nie będę tego hejtował bo kawał dobrej roboty (generalnie chodzi o pomysł). Tylko lepiej by było gdyby usuwało enchant nie item. Jeśli tak da się wgl. zrobić w skrypcie... :x

Tak wiem, że to skrypt. Jednak dużo osób nie wie, że skrypt to taki jakby plugin. A i dzięki za dobrą opinię. Długo myślałem jakby dać żeby enchant znikał i doszedłem tylko do tego że item znika a ty dostajesz nowy. Tylko jak zrobić by ten dawany był tak samo zniszczony jak ten z enchantem?

Opublikowano
Plugin przydatny na serwery Pvp jednak napraw błąd z usuwaniem innych Mieczy itd... Mógł byś dać kawałek kodu na PW

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano
Niesamowity skrypt !

Polecam innym i dziękuję autorowi !

+

Dzięki c:

Powiem ci wszytsko ladnie cudnie opisane

Dzięki! ;)

Plugin przydatny na serwery Pvp jednak napraw błąd z usuwaniem innych Mieczy itd... Mógł byś dać kawałek kodu na PW