Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Nowy update, nowa mapa. :)

Medix1875

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cóż tak samo można powiedzieć o szturmowcu on ma dawać amunicje,a nie rozpierdalać pojazdy od tego jest mechanik !

A tak naprawdę to szybciej ktoś się doczeka na medyka z apteczką niż na amunicje,bo nie raz w większości przypadków ciężko jest się wyprosić o całą amunicję i człowiek tylko lata jak głupi po całej mapce żeby ktoś dał tej amunicji.

Opublikowano

Pewnie samoloty kampią

haha dobre jeszcze tego nie słyszalem

Niektórzy to chyba w ogóle nie wiedzą co to kamp

a8ac30e6.png

Opublikowano

To jest żalowe,jak ty rzucasz apteczke innym,a jak prosisz o ammo,to gówno ich obchodzi. A teraz same famasy na serwerach, więc podziwiam graczy, którzy grają innymi broniami niż famas.

Opublikowano

Tigerxy, w każdej części battlefieldu medyk nie ma żadnych szans z pojazdami i BFP4F nie jest nowością, w BF3 medyk ma szanse z czołgiem? nie ma, w BF2 ma? nie ma, w BC2 ma medyk szanse z czołgiem? też nie ma.

Jak się bierze medyka to od samego początku trzeba wiedzieć że się nie będzie miało żadnych szans z pojazdami i BFP4F nie jest żadnym wyjątkiem od innych BF, medyk ma leczyć a nie lecieć i bić się z czołgami a pisanie że snajper może walić z koła to żart chyba bo 1 strzał z M95 zabiera tyle dmg że żeby zniszczyć pojazd to chyba trzeba 10 magazynków wywalić a mortar jest skuteczny tylko przeciwko debilowi w czołgu a nie graczu bo taki czołg musi stać.

Medyk jest taką klasą że z czołgiem szans nie ma i czm przez to ma nie być map z pojazdami?

LOL

Opublikowano

W BF3 medyk ma chociaż podwieszane granatniki ;) Co daje jakąś lepszą opcje strzelania niż zwykłe rzucanie granatów :)

Opublikowano

haha dobre jeszcze tego nie słyszalem

Niektórzy to chyba w ogóle nie wiedzą co to kamp

Wiem co to kamp, ale źle dobrałem słowo. Samolot leci, rzuca bombę leci troszeczkę od mcoma i powraca po paru sekundach z nowymi bombami... Albo helikopter będzie tak krążyć nad mcomem jak na DragonValley na chyba C.. :P A co do medyka, to tak jak niektórzy napisali. Medyk ma leczyć, a nie rozpie***lać czołgi. A to że szturmowiec ma c4 to troszkę dziwne.. Inżynier powinien mieć "zabawki" dla czołgów :P A snajper ma szansę z czołgiem? hahahaahhaah a to dobre :D Z M95 można dobijać pojazdy a moździerze zanim trafią w czołg to on odjedzie :P.

Opublikowano

A zwiadowca ma przeprowadzać zwiad, więc potrzebna mu jest snajperka powtarzalna i samopowtarzalna.

Opublikowano

A czy ktoś pisał,żeby nie było map z pojazdami ?

Mowa była o balansie.

Jak nie ma balansu? Chodzi Ci o mapy ? przecież masz dla medyka z rushu sharqi i karkand a dla mechanika jak na razie tylko dalian więc gdzie nie ma balansu?

LOL

Opublikowano

Od razu sniperowi daj rpg'a, a medykowi c4. A, zapomniałem o assaulcie, koniecznie apteczki dla niego i hełm z czerwonym krzyżem na środku -.-

Po to sa dane klasy, typu medyk, który LECZY, mechanik, który naprawia i rozpier**la otoczenie, pojazdy i zwiadowca, który pracuje na tyłach wroga. Po cholere to zmieniac jak i tak nie zmienia ?

mechanikiem mozna grac na kazdej goraczce. ;) Spokojnie daje rade. Sam mechanik ma ogolem mase map, gdzie moze wbic: Oman, Dragon, Myanmar, Dalian, Dalian Rush, Mashtuur, Karkand, Karkand Rush, Sharqi Rush. Tam wystepuja pojazdy. Mniej czy wiecej, ale sa.

Opublikowano

Generalnie ja medykiem na tym Dalian Rush gram w miarę dobrze ;x Nie zawsze jestem pierwszy ale znajduję się w czołówce :) Helikoptery to nie jest jakiś problem, dobry celownik, dobra broń i śmigłowce ze spokojem opadają na ziemie bez pilota :) Jedyny problem jest taki że nie zawsze jest ten balans między drużynami i w pewnych momentach odczuwa się to że przeciwnicy mają więcej mechaników :( Mapka jak dla mnie jest zrobiona dobrze, każda klasa może zabłyszczeć :) Przez pewien czas płakaliśmy że nie było 2 trybów gry a teraz jak już mamy coś nowego to krytykujemy. Co prawda to prawda medyk nie ma za bardzo jakiegoś narzędzia do walki z pojazdami typu czołg, BTR co było jakoś wynagrodzone w BF3 jako podwieszane granatniki ale i tak gra się miło :)

Opublikowano

Jak nie ma balansu? Chodzi Ci o mapy ? przecież masz dla medyka z rushu sharqi i karkand a dla mechanika jak na razie tylko dalian więc gdzie nie ma balansu?

Tu miałem na myśli tylko Dalian Rush,że jest ciut słabo zbalansowany i nic poza tym.

I tylko wymieniłem też co inni gracze myślą.

Poza tym ja swego już dopiąłem w sprawie broni.

Także chwała Vitalbullet(owi) i basta.

Opublikowano

Nie wiem czy to było wcześniej, chodzi mi o dalian zwykły, nie rush.

Na punkcie D nie było przejścia co pokazałem na screenie. Chyba dodali go :)

2wdvkhj.jpg

Opublikowano

Najbardziej poszkodowaną klasą jest medyk, czy mech?

Ludzie wy śmieszni jesteście...

Zwiad to jest gówno, w sensie broni jakie posiada.

Tylko 2 ze wszystkich się liczą i do tego jedną mu wycofali ze sklepu...

u medyka nawet początkową bronią idzie cuda zdziałać.

Teraz bd pewnie pełno komentów typu, ta jasne, jakbyś umiał grać to i z sv98 każdego zaebiesz.

Niby prawda, ale i tak porównując bronie wszystkich innych klas do zwiadu to to jest syf.

Ogólnie każda klasa jest poszkodowana oprócz szturma.

Karabin, który napieprza na blisko 400m i ma zerowy bulletdrop, to dla mnie lekkie przegięcie.

Realizm w tej grze... to mnie najbardziej rozwala "realistyczny symulator pola bitwy"

Sniperki większość z zasięgiem ~300m, jak w realu nie można strzelać na mniej niż 300m.

Do tego taki wyebany bulletdrop i m81 ma mniejszy zasięg od m95...

Przydałoby się znerfić, ale to tak porządnie szturma, bo tak jak wskazuje jego nazwa ma on szturmować na przeciwnika i robić swoje, a nie jak cipcia z 1lvl i l85 campić w rogu mapki...

tyle w temacie.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Medykiem też można kampić w rogu mapki, największy zasięg, jaki miałem z mg36 to 328m z precką, z D waliłem do A na igli, i 0 bulldropu, faktycznie snajper ma za mały dystans, bo w realu z ak47 walisz na 400. Ale fakt, że gdyby dali snajperkom dystans 1000m+, to ta gra nie miała by sensu, bo mapy są małe, i taki snajper by se na omanie stanął na mostku na lotniskowcu, i rozwalał tych co się spawnują przy lotnisku u rusków. Według mnie najbardziej realistyczny jest mechanik, bo w realu umowny zasięg pistoletu maszynowego to 200-250m, czyli tyle co idzie wyciągnąć w grze.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Najbardziej poszkodowaną klasą jest medyk, czy mech?

Ludzie wy śmieszni jesteście...

Zwiad to jest gówno, w sensie broni jakie posiada.

Tylko 2 ze wszystkich się liczą i do tego jedną mu wycofali ze sklepu...

u medyka nawet początkową bronią idzie cuda zdziałać.

Teraz bd pewnie pełno komentów typu, ta jasne, jakbyś umiał grać to i z sv98 każdego zaebiesz.

Niby prawda, ale i tak porównując bronie wszystkich innych klas do zwiadu to to jest syf.

Ogólnie każda klasa jest poszkodowana oprócz szturma.

Karabin, który napieprza na blisko 400m i ma zerowy bulletdrop, to dla mnie lekkie przegięcie.

Realizm w tej grze... to mnie najbardziej rozwala "realistyczny symulator pola bitwy"

Sniperki większość z zasięgiem ~300m, jak w realu nie można strzelać na mniej niż 300m.

Do tego taki wyebany bulletdrop i m81 ma mniejszy zasięg od m95...

Przydałoby się znerfić, ale to tak porządnie szturma, bo tak jak wskazuje jego nazwa ma on szturmować na przeciwnika i robić swoje, a nie jak cipcia z 1lvl i l85 campić w rogu mapki...

tyle w temacie.

Ba i tu się zgadzam i jeszcze tacy chcą aby to medyk szturmował haha,a jak sami stwierdzacie stwierdzenia medyk co jak co ma leczyć i pomagać,a nie pchać się na linie frontu 1 w kolejce.

Z kolei gdyby sniper miał dalszy zasięg to byłby nie do ściągnięcia i tylko sniper co snipera mógłby ściągać.

Opublikowano

A tak to ja z mg36 zdejmuje snajperow na hotelu czy na gorce obok a stojąc na dzwigu. Według mnie mg36+ precka+m145 to taki maszynowy snajper, bo nawer na 250m wali w głowe 53, wiec 2 strzaly i trup, a w ciało niezależnie od dystansu 27-25.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

I problem jest nie z broniami,ale z tymi,co je obsługują. Np. 1lvl z l85 będzie wyzywał gościa z famasem,bo ma szybszy karabin. Mi zwiadowca nie problem zdjąć kogoś z 200m,jak jestem na dalian rush przy B, dobra miejscówka (polecam) i gdy wróg ustawia się przy brzegu. Nieraz jest żal,bo jak z daleka +100m zabije kogoś,to nie dostaje punktów za ranged kill.

Opublikowano

I problem jest nie z broniami,ale z tymi,co je obsługują. Np. 1lvl z l85 będzie wyzywał gościa z famasem,bo ma szybszy karabin. Mi zwiadowca nie problem zdjąć kogoś z 200m,jak jestem na dalian rush przy B, dobra miejscówka (polecam) i gdy wróg ustawia się przy brzegu. Nieraz jest żal,bo jak z daleka +100m zabije kogoś,to nie dostaje punktów za ranged kill.

Ludzie, proszę was, piszcie numer fali gdy mowa o rushu :D Polecasz nam kampę przy B, a i tak musimy zagrać całą rundę i ogarnąć o które B chodzi xD

Tak, każdy pisze, że medyk nic nie zrobi pojazdowi, ale nikt nie wspomina o technice, której używam chyba tylko ja ze wszystkich graczy... macie granaty? Każdy zabiera 100 HP BTRowi. Zbierzcie się we dwóch po 3 granaty i pojazdu nie ma ^^ Nie wiem, czemu kiedy piszę na czacie "USE THE F*CKING GRENADES", gdy BTR rozwala wszystkich po kolei, a mechanicy piją herbatkę na spawnie, nikt i tak nie słucha. Anyway, szturmowiec rzeczywiście zasługuje na nerfa. A co do zwiadowcy, to na miejscu EA zrobiłbym jedną prostą rzecz. Dać mu M98 jako snajperkę z prawdziwego zdarzenia, zasięg 1000 metrów i przeładowanie z 10 sekund. Kto z was widział snajpera, który przeładowuje jak poparzony i zdejmuje gości co 2 sekundy z pięćdziesięciu metrów? Wiem, że to zwiadowca, ale skoro robią coś w stylu M95, która ma imitować prawdziwe snajperskie bydlę, to niech już będą konsekwentni.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Fala pierwsza,kicak. Granaty są dobre,ale też musi byc szturman,bo sie skończą. Ja wystrzelalem cały magazynek z mg36, żeby rozwalić gaza.

Z ta snajperka zły pomysł- wiele osób gra na low lub s-low. Jeszcze opcja leżenia i mamy zwiadowcę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...