Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem DDoS na serwer i włamanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Ostatnio były przyjaciel zaczął mi ddosować serwer ts'a. Wiadomo, że pingi wzrosły jak i lagi. Serwer stoi na VPS. Jest jakaś możliwość aby tego zapobiedz ? Słyszałem, że można zrobić przekierowanie na innego ts'a czy coś takiego. Ale nie wiem co z tym. Jest możliwość by się komuś na TS'a włamać ? Osobiście sam widziałem jak kolega z innego ts'a wbił i na gościu włamał sie do nich, zbanował administrację ROOT i robił kanały kiedy ja tak nie mogłem. Mógłbym się dowiedzieć coś od was ? Z góry dzięki. Jeśli zły temat to przepraszam, nie widziałem gdzie to napisać.

Opublikowano

Po 1, to wszystko zależy od hostingu vps-a, możesz zainstalować firewalla który ograniczy skutki ataków DDoS ale całkowicie ich nie zablokuje, przekierowanie również można zrobić... A żeby się włamać na ts-a byś musiał znać ich passy do ssh, pewnie koledze twojemu dali sa i sobie wyrobił pasy do querego, reszta to już jasna.

Opublikowano

Po 1, to wszystko zależy od hostingu vps-a, możesz zainstalować firewalla który ograniczy skutki ataków DDoS ale całkowicie ich nie zablokuje, przekierowanie również można zrobić... A żeby się włamać na ts-a byś musiał znać ich passy do ssh, pewnie koledze twojemu dali sa i sobie wyrobił pasy do querego, reszta to już jasna.

A gdzie mogę znaleźć takiego firewalla do ts'a ?

Opublikowano

pobierz comodo firewall. skutecznie ogranicza DDoS.

Dzięki. A wie ktoś może jak posegregować ikonki tak, że przy nicku po prawej one są i np. RooT pierwszy od prawej strony a nie ranga CS 1.6.

Opublikowano

Na VPS-ie ciężko jest się zabezpieczyć z racji (przeważnie) wolnego łącza (do 100mb per serwer matka).

Napisz na PW, polecę Ci hosting gdzie dostajesz ochronę przed DDoS na switchu do 30 Gb/s, a taką moc ataku mają tylko stressery po $200/mc.

Co do włamań - jeśli nie podasz nikomu passów do serwera i nie masz żadnego świństwa na kompie to nie masz się czego obawiać.

Opublikowano

Zgłoś to na policję ;) Najskuteczniejsza decyzja ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

No niestety policja nic nie da. Ataki DDoS najczęściej prowadzone są z tysięcy komputerów z Tajwanu, Chin czy Kambodży.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm koledzy.... Na mysl powinna nasuwac wam sie odrazu mysl iz kiedy nasz kolega ma serwer ts-a na vps linux moze on uzyc bowiem takiego ciekawego narzedzia ktore zwie sie "iptables" na dodatek chodzi tu nam o jego kolege a nie jakiegos bootera wiec wystarczy zablokowac jedno ip i po sprawie, a co do wlamania to radza zablokowac przez "iptables" usunac porty do query tsa

Pozdrawiam, nms.

GG: 23221415

TS3: vapearmy.pl

valogosign.png

Opublikowano

Nie pisz już najlepiej postów bo w prezentacji triadora tez się wymądrzasz na temat tsow a nic nie wiesz ... do SSH można sie włamać za pomocą ''kluczy'' , przez serwer tez można wystarczy żeby mieć range z pewnym permission-em od querego. i użyć tak zwanego serveradmin.dbs.

oLqzgYC.png

• 4 lata później...
Opublikowano

Z włamaniem mogę ci pomóc jednak ta zawartość jest jedynie dla celów edukacyjnych nie ponoszę odpowiedzialnośći za wykorzystanie tej wiedzy.Jest to przestępstwem wielu ludzi nawet by ci nie podpowiedziało znam 3 sposoby które są w 100% skuteczne podam ci jeden abyś nie miał wszystkiego na tacy.I nie tylko dlatego 2 z nich nawet byś nie wiedział ,że tak można więc pokaże ci sposób najłatwiejszy którym się bawiłem z 7 lat temu xD ale do chwili obecnej działa sprawdzałem.I wyniki były jednak na sam początek można się włamać na tak zwane ssh ftp telent :) telent mi zawsze bardziej pasował.Ale miejsza z tym pisać bym mógł godzinami oczywiście linuxem by było ci o wiele prościej linux jest bardziej zawansowany.Jednak na windowsie się bawiłem i też się udało.Dobra tez do rzeczy musisz mieć skanera portów po co aby sprawdzić czy np. taki port jak 22 czy 23 jest otwatry.Jeżeli będziesz napierdalać w zamknięty to nigdy się nie włamiesz.Dobra masz już skaner będziesz potrzebować ataku zwanego brutal force jest to atak metody słownikowej.Można się przed tym uchronić ale trzeba mieć mega hasło np. 3ySt43Fs21fsfFS@#$1 im więcej znaków tym lepiej również dodanie jakiś nietypowych @#$!$ to też utradnia sprawe.I kombinacja dużych i małych cyferek dam ci screena jak to umie wygląda. https://imgur.com/a/bxKv2 tutaj masz pokazane gotowe włamanie hasło na ladzie jednak to zmazałem jest to tylko do celów edukacyjnych.Atak wykonałem na maszyne kolegi więc z tym problemu nie ma.Poczytaj to najprostrzy sposób pamiętaj nikt ci nigdy nie da nic gotowego.Musisz umieć szukać też się kiedyś ciekawiłem jak to ludzie robią ale podkreślam naprawdę po jakimś czasie ci to się znudzi.A nawet za to można dostać jakąś kare w najgorszym przypadku pójść do więzienia.Więc jak nie potrafisz zacierać za sobą śladów to ćwicz na swojej maszynie póki nie zdobędziesz wprawy aby się wywinąć życze miłej zabawy.

Przyznam ,że panowie wyżej piszą głupoty.Zablokowanie na ip wiesz że blokuje się na ip również na serial jak i na id jezeli chodzi ci o tsa w przypadku iptabless jest to bez silne dlaczego? VPN i jebiesz dalej typa maszyne jest to beznadziejny pomysł.Ale jeżeli robi to amator to się zgodzę.Policja nic nie poradzi? jesteś tego pewny? xD miejąc chociaż jedno ip z sieci serwerów można zobaczyć jakie ip wysłało polecenie z tego ip można wyciągnać jaki typek to wysłał i masz typka na tacy.Namiezenie jest  to dosłownie 20 sekund roboty jeżeli masz ip.Port query zgodzę sie z tobą ale jezeli chodzi o włamania na yatke co do ssh jedyny sposób zablokować port 22 ale przeciez 99% tsów nie ma zablokowanego jest jedynie flood zrobiony który można ominąc bez problemu aby hasła się ładowały.Jest to tylko pogawędka jeżeli chcesz być pro hackerem musisz znać osobe która potrafi się wjebać wszędzie.Drugi problem jest taki czy ta osoba zechce cię uczyć pamiętaj dlaczego pokazałem na ssh ? przez ssh wjebiesz się wszedzie miejąc dostęp do roota możesz zmienić sobie hasło do querego skopiować pliki wjebać się na daną strone.Wjebiesz się do roota masz dostęp do wszystkiego to samo ftp z plików można wszystko wyciągnąc ale czy to ssh czy ftp to czas włamywania będzie zawsze ten sam.Ftp jest to hasło do ssh tez się połączysz od ciebie zależy na jakiego użytkownika będziesz atakować.Jednak każda próbę ataku można wyciągnąć z logów więc zalecam zrobić własny vpn na serwerze vps i się na niego połączyć.Aby w momęcie przypału nikt nie miał pojęcia kto to zrobił i tak dalej .

Opublikowano
6 godzin temu, #Gremsonkowy# napisał:

To niezły odkop pseudo hakierka.

W żadnym stopniu nie twierdze ,że jestem hackierem.I szczerze nie chce być jeżeli masz jakieś problemy to możemy o tym porozmawiać.

Ps. Wolność słowa każdy ma prawo powiedzieć co o kimś myśli szanuje to jednakże ty i twoja grupa TS3GRONEK.PL   rozwinliście się tylko do poziomu zgłaszania serwera.

Może nie wiesz ale jeżeli padną cracki to teamspeak padnie razem z nim.Wytłumacze tak abyś zrozumiał panie serwerów jest tysiące myslisz ,że jak zablokują serwery to ludzi będą przechodzić na wasze serwery? xD z jebaną licencją jest to jedynie wasza wyobraźnia na rozwiązanie tego problemu.Ludzi będą uciekać na discord skypa i tak to się skończy pewnie po pewnym czasie i tak to odblokują pamiętaj discord jest za darmo jak myślisz co ludzie wybiorą jak teamspeak znowu odblokuje cracki.Oczywiście ,że discorda po co ludzie mają przechodzić na coś co wymaga sporo poprawek zabezpieczeń i tak dalej.Więc na twoim miejscu bym się zastanowił co wy chcecie osiągnąć puki są cracki możesz sobie porozmawiać z kumplami po zablokowaniu oczywiście też będziesz mógł ale pewnie na discordzie

Ps nie pozdrawiam ciebie i twojego zespołu. xD

Opublikowano
4 godziny temu, AutoFX napisał:

W żadnym stopniu nie twierdze ,że jestem hackierem.I szczerze nie chce być jeżeli masz jakieś problemy to możemy o tym porozmawiać.

Ps. Wolność słowa każdy ma prawo powiedzieć co o kimś myśli szanuje to jednakże ty i twoja grupa TS3GRONEK.PL   rozwinliście się tylko do poziomu zgłaszania serwera.

Może nie wiesz ale jeżeli padną cracki to teamspeak padnie razem z nim.Wytłumacze tak abyś zrozumiał panie serwerów jest tysiące myslisz ,że jak zablokują serwery to ludzi będą przechodzić na wasze serwery? xD z jebaną licencją jest to jedynie wasza wyobraźnia na rozwiązanie tego problemu.Ludzi będą uciekać na discord skypa i tak to się skończy pewnie po pewnym czasie i tak to odblokują pamiętaj discord jest za darmo jak myślisz co ludzie wybiorą jak teamspeak znowu odblokuje cracki.Oczywiście ,że discorda po co ludzie mają przechodzić na coś co wymaga sporo poprawek zabezpieczeń i tak dalej.Więc na twoim miejscu bym się zastanowił co wy chcecie osiągnąć puki są cracki możesz sobie porozmawiać z kumplami po zablokowaniu oczywiście też będziesz mógł ale pewnie na discordzie

Ps nie pozdrawiam ciebie i twojego zespołu. xD

Czytać nie umiesz?

Temat z 2013 roku, tego serwera zapewne już nie ma, a autor ostatnio raz na mpc był w 2015 roku.

• PGS zmienił(a) tytuł na Problem DDoS na serwer i włamanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...