Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 7 64bit

KlauS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

W końcu chcę przenieść się na Windows 7 Professional 64bit(XP już po prostu mnie nudzi i chcę czegoś nowego).

Jednakże mam 1GB pamięci RAM. Nie zamierzam jak na razie dokupywać, bo W7 to już jakieś pieniądze.

Czy udało by mi się pracowanie z tym systemem? Używam do robienia prostej grafiki(gimp), grania w gry MMORPG oraz przeglądania internetu.

Na WIndows XP chodzi ładnie, ale mam 32-bitowy system i nie wiem, czy to zrobi jakąś różnicę.

Procek może działać z 64bit, sprawdzałem. Ma 2.3 GHz i jest dwurdzeniowy.

Liczę na odpowiedzi, gdyż kupię w ciągu kilku dni.

Pozdrawiam ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie wydawaj pieniędzy. 7 troche żre + otworzysz internet itp. to po prostu nie wyrobi xD Nie opłaca sie, zostaw te 300zł na nowy komputer albo na coś innego.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Nie dasz rady, sam 64 bit bez optymalizacji zjada czasem 1gb (mój rekord jeśli chodzi o dolną granicę to bodajże 500mb, zostały jedynie procesy podtrzymujące system przy życiu)

32bit może jeść trochę mniej, jednak i tak nie pograsz w nic na tym. Dokup ram i ściągnij system zamiast marnować kasę

Opublikowano

Nie dasz rady, sam 64 bit bez optymalizacji zjada czasem 1gb (mój rekord jeśli chodzi o dolną granicę to bodajże 500mb, zostały jedynie procesy podtrzymujące system przy życiu)

32bit może jeść trochę mniej, jednak i tak nie pograsz w nic na tym. Dokup ram i ściągnij system zamiast marnować kasę

Piractwo? Nie dzięki.

@topic

Na internecie szukałem opinii o tym i jednak znalazłem takie osoby, które pisały, że system chodzi prawidłowo na 1GB.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Jak wiesz lepiej to po co się pytasz ? Zamiast odłożyć tak jak pisali wyżej te 300zł na nowy komputer to lepiej wydać na coś co można mieć za darmo ale skoro jesteś taki "uczciwy" to sobie kup tylko potem nie pytaj się dlaczego ci się tak wszystko zacina. Będziesz sobie pluł w brode o te 300zł potem, ale rób jak chcesz, przecież wiesz lepiej.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...