Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] I znowu...

OxidoPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się czemu twórcy prywatnych serwerów boją się wprowadzać innowacje. Wszędzie to samo, klon na klonie. Nie chodzi mi o dodanie masy epickich broni i hwangów tylko czegoś nowego co przyciągnie graczy.

yj4x.jpg

Opublikowano

No właśnie o to mi chodzi, możliwe ,że boją się o niezakceptowanie przez graczy jakiś nowości bo są na przykład fanami standardowego metina. Według mnie jednak nie opłaca się tworzyć kolejnej kopii i liczyć na ewentualne zyski. Trochę wyobraźni u twórców serwerów i niedługo możemy mieć coś na prawdę ciekawego.

yj4x.jpg

Opublikowano

Nie każdy potrafi tworzyć czegoś nowego w grach :D
Do tego jest potrzebne ( chyba) poświęcenie :D
Więc nie ma co oczekiwać ze ktos cos zrobi tak dla picu ;3
A czasami nawet lepiej pograć na tych klonach niz na serwerach gdzie lagi nie dają grać xD
Dla mnie też nie ma sensu grać na takich serwerach jak mają dla woja na 90 lv po 10 broni lepiej mieć 1 moze 2 na dany level a nie pozniej kombinowac -,-
Milion nowych broni hwangow -,-
Szkoda ze Global padl -,- 3 lata temu to tam kazdy gral a na privach malo kto xD Ale no coz Panom Administratorom brakowalo pieniędzy -,-

Opublikowano

Nie każdy potrafi tworzyć czegoś nowego w grach :D

Do tego jest potrzebne ( chyba) poświęcenie :D

Więc nie ma co oczekiwać ze ktos cos zrobi tak dla picu ;3

A czasami nawet lepiej pograć na tych klonach niz na serwerach gdzie lagi nie dają grać xD

Dla mnie też nie ma sensu grać na takich serwerach jak mają dla woja na 90 lv po 10 broni lepiej mieć 1 moze 2 na dany level a nie pozniej kombinowac -,-

Milion nowych broni hwangow -,-

Szkoda ze Global padl -,- 3 lata temu to tam kazdy gral a na privach malo kto xD Ale no coz Panom Administratorom brakowalo pieniędzy -,-

Zgadzam się całkowicie, możliwe też ,że nie mają czasu ale wątpię skoro no-lifią całymi godzinami ^^ Ale fakt, nie każdy po trafi ^^

yj4x.jpg

Opublikowano

zrobic nowej rzeczy do metina, zrobic to i tamto siamto i tak dalej jest nie latwo... ludzie sie musza z tym nameczyc, a ty tu z takim tematem wyjezdzasz. zrob mi nowa texture konia do metina to bedziesz dobry.

Opublikowano

A ja wam powiem ze PL z nowym mapami wierzchowcami zbrojami i innymi pierdolami jest najlepszym hardem jaki istnieje... wszyscy niby pisza mal ludzi nikt tam nie gra... monolit ch2 m1 jinno... zarypane sklepami.. a na OX to juz totalnie pogrom.. to samo na ostatnim zuo sporo luda

91641084936968753414.png

Aktualne serwery na jakich gram: Tortuga, i ciągle szukam.

Opublikowano

Czy ja powiedziałem że jestem grafikiem, programistą czy czym tam sobie chcesz? Ja serwerów nie robię narazie (może kiedyś). Przeczytaj dokładnie co napisałem. Czy widziałeś gdzieś zdanie "robicie beznadziejne serwery ja wam zaraz pokaże jak się robi?". Nie, ja poprostu piszę ,że wszędzie są kopie tego samego, monotonnie i nudno, czasami warto jest wprowadzić coś nowego.

Do globala się nie czepiam bo jego nie można zmieniać to jest orginał i on musi być taki jaki jest, szczerze to nawet bym wolał żeby nie dodawali do PL'a tych udziwnień bo global jednak powinien być klasycznym metinem ^^

yj4x.jpg

Opublikowano

A ja wam powiem ze PL z nowym mapami wierzchowcami zbrojami i innymi pierdolami jest najlepszym hardem jaki istnieje... wszyscy niby pisza mal ludzi nikt tam nie gra... monolit ch2 m1 jinno... zarypane sklepami.. a na OX to juz totalnie pogrom.. to samo na ostatnim zuo sporo luda

Dlatego gra dużo osób, ponieważ prywatne zaczynają robić ten błąd to global xD

Ale i tak dobrze wiemy ze stare czasy metina nie wroca :D

Ja gram na solarze i jako tako duzo osob gra nie powiem ze nie, ale co z tego jak kazdy ma eq + 9 xD Kiedys to bylo ciezko zrobic cos na +7 a co mowic o +9 ^^ A na OX to zawsze jest pelno osob to juz bez znaczenia :D

Opublikowano

Wiadomo ,że nie wrócą ^^ Czasami chciałbym, chociaż na chwilkę znowu być takim noobkem na PL'u który nie wie co się dzieje. Wtedy gra miała najlepszy klimat ^^

yj4x.jpg

Opublikowano

Zastanawiam się czemu twórcy prywatnych serwerów boją się wprowadzać innowacje. Wszędzie to samo, klon na klonie. Nie chodzi mi o dodanie masy epickich broni i hwangów tylko czegoś nowego co przyciągnie graczy.

Teraz każdy może postawić server. Dlatego kazdy server stawia na udostepnionych plikach np. na MPC lub innych forach.

Opublikowano

Ale takie serwery raczej zadługo nie postoją.

To jest już z góry załozone poniewaz takie mediumy czesto sa stawiane pod zarobek a i tak padaja w ciagu jednego miesiaca.

Opublikowano

To są privy, czego się spodziewaliście? Szkoda tylko że w filmach, anime i innych takich rzeczach potrafią pokazać cudne mmo, lecz stworzenie tego im nie wychodzi. Kurde ile ja bym dał żeby zagrać w grę jak w Sword Art Online, no ale cóż każdy ma marzenia ^^

You know my name. Not my story. You see my smile. Not my pain. You notice my cuts. Not my scars. You can read my lips. Not my mind.

Opublikowano

Jeśli serwer byłby innowacyjny i przyciągnął graczy, a twórca jego by się o fanów serwera troszczył a nie tylko liczył na zyski z IS'a to serwer by stał długoooo. Nie mówię że ma być bez IS'a bo to nie wykonalne, ale bez przesady ,żeby tam hwangi i epiki wkładać ;/

yj4x.jpg

Opublikowano

Jeśli serwer byłby innowacyjny i przyciągnął graczy, a twórca jego by się o fanów serwera troszczył a nie tylko liczył na zyski z IS'a to serwer by stał długoooo. Nie mówię że ma być bez IS'a bo to nie wykonalne, ale bez przesady ,żeby tam hwangi i epiki wkładać ;/

Kiedyś server np. Remia itp miały w IS hwangi itp. Server stał długo, gracze grali w wiekszej ilosci.

Wtedy mało kto puszczał ataki DDOS, nie bylo konkurencji i servery stały.

Opublikowano

Serwery na których w IS'ie można znaleść hwangi itd. są głównie utrzymywane przez dzieci którzy zabierają komórkę mamie czy tacie ładują sobie SM i "szpanują" złotym hwangiem czy innym badziewiem dodanym przez mało kreatywnych autorów.

yj4x.jpg

Opublikowano

Serwery na których w IS'ie można znaleść hwangi itd. są głównie utrzymywane przez dzieci którzy zabierają komórkę mamie czy tacie ładują sobie SM i "szpanują" złotym hwangiem czy innym badziewiem dodanym przez mało kreatywnych autorów.

Ale i tak trzeba przyznać, że już mało jest takich serverów.

Opublikowano

No tak ,ale "pomysł" twórców pandory na hwang->srebrny hwang->złoty hwang jest według mnie załosny, zresztą kto grał na pandorze to wie ,że na dodatek te zbroję są calutkie w jednym kolorze, zero przyłożenia się do tego, wygląda jakby ktoś zwykłego hwanga całego zanurzył w złotej czy srebrnej farbie. Jak dla mnie żenada, no ale niby serwer stoi i to już długo, pełen cheaterów itd., ale najwidoczniej twórcom zależy najbardziej na kasie.

yj4x.jpg

Opublikowano

No tak ,ale "pomysł" twórców pandory na hwang->srebrny hwang->złoty hwang jest według mnie załosny, zresztą kto grał na pandorze to wie ,że na dodatek te zbroję są calutkie w jednym kolorze, zero przyłożenia się do tego, wygląda jakby ktoś zwykłego hwanga całego zanurzył w złotej czy srebrnej farbie. Jak dla mnie żenada, no ale niby serwer stoi i to już długo, pełen cheaterów itd., ale najwidoczniej twórcom zależy najbardziej na kasie.

Ile ten serwer ma.. 3 / 4 lata? Kiedyś takie nowości były zajebiste, grało się całymi dniami, bo lepszego nie było.

Uczeń
Opublikowano

No właśnie o to mi chodzi, możliwe ,że boją się o niezakceptowanie przez graczy jakiś nowości bo są na przykład fanami standardowego metina. Według mnie jednak nie opłaca się tworzyć kolejnej kopii i liczyć na ewentualne zyski. Trochę wyobraźni u twórców serwerów i niedługo możemy mieć coś na prawdę ciekawego.

Powiem tak.

Może to przez nowości tracą zysk bo gracze głupieją i nie wiedzą co mają robić.Przypuśćmy grasz na serwerze, że na każdy lvl, masz zbroje inną np. 70 to stal +9 71 szmaragd robisz do +9 i wbijasz 72 masz już inną zbr. Dlatego nowości nie dodają bo po pewnym czasie ulepszania owych zbroi by się znudziło. Ja natomiast wolę tak, jak masz najlepsza zbr. do expa to hwang zwykły itd. a na wojny to stalki, do pvp to mnisie, (nawiązuję do starego Promt2). Dla mnie im mniej tym lepiej a co za dużo to i świnia nie zje. Dlatego wciąż szukam gdzie jest 5b, nie ma 6-7b, i nie ma 10 rodzajów hwangów, na każdy lvl.

Opublikowano

Przestańcie pierdolić głupoty bo aż wymiotować się chce. Wraz z znajomymi prowadzimy pracę nad serwerem prywatnym. Wszelkie informacje o serwerze są w moim profilu (strona)

Oczywiście jeśli ktoś liczy tylko na zyski a nie zadowolenie wyciąga z obcych klientów czyli kradnie cudzą pracę. Może nie jestem najlepszym grafikiem 3d... ale staram się o nowości. Nie potrafię stworzyć wszystkiego jednakże tutaj wam przyznam rację. 99% "założycieli" serwerów nie potrafi zrobić nic od siebie poza zabezpieczeniem lub odkodowaniem obcego klienta tak by wyciągnąć coś z niego.

Co mi po tym, że serwer będzie miał dopracowany sys. ulepszeń jeśli na 20 priwach są te same bronie i zbroje tylko w innej kolejnośći...?

Aby serwer zainstniał konieczne jest to aby w niego zainwestować. Niekoniecznie wielkie pieniądze. Powiem wam jeszcze jedno...

Jest kilka osób na tym forum które potrafią robić grafikę 3d + kilkadziesiat na elitepvp. WIęc tak często na nowości nie liczcie ;)

Ale... Na Asylionie napewno je znajdziecie !

sygnampc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...