Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DEDYK] MachinesCraft [Launcher][DEDYK][MODY][50SLOTÓW][IndustrialCraft2,BC3,ThaumCraft3]Nowe rudy, maszyny, zwierzęta i setki nowych itemów...] [][]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pisze mi że serwer off.

@edit już mjest ok :)/wgrajcie chickenchunk i bendzie ok. Zawsze będzie się renderowała mapa nawet jak nikogo nie ma i nie otrzymuje nikt lagów.

Opublikowano

wgrałem paczke wbijam na serwer i pokazuje mi sie:

Internal exception: java.io.IOException: Received string lenght longer than maximum alloced (2048 > 16)

Nie wiem o co chodzi prosze o pomoc.

Opublikowano

Czy wszystkie serwery uciekna mi z listy jak wgram paczke?

@Edit Ahhh zobacze i tak nie gram w 99%

Opublikowano

Cześć, witam

Hmm... Kolega Urs0, namówił mnie by znowu zagrać jak za dawnych czasów w MC na modach. Cóż od jakiegoś czasu ciągnęło mnie, a czy kolwiek w MC nie gram, nie bawię się już prawie od roku. Wcześniej byłem twórcą kilku lepszych gorszych serwerów, z serwerami MC, paczkami miałem do czynienia jakoś ponad rok, także znałem się na tym. Pewno niektórzy jeszcze mnie pamiętają. Zrezygnowałem z tego gdyż, życie, a ponadto ludzie zaczęli robić się nieznośni, bugerzy, cheaterzy, do tego cała moja praca na MPC o moda działu MC poszła w piach, kiedy strona padała co chwila, cofki i wszystko to kilkakrotnie poszło w piach, więc jak tu nie zrezygnować. Aktulanie mam 21 lat, pracuje, studiuje informatyka i ekonometrie, jestem gracze wow'a <global>. Dobrze tyle kwestią wstępu, a co do serwera...

Po I administracja, niemiła. Zadałem pytanie jakie parametry posiada maszyna ? "serwer stoi na miom telefon glaxy s3, sprawdź sobie parametry." Cóż to zostawiam do przemyślenia. W kwesti serwera, zważwszy na ilość modów do tego dołóżmy pluginy, to że serwer jest na wersji 1.5.1 wraz z modami, wróży błędy modów, bo są one niedopracowane, co oczywiście nie jest winą "twórcy" serwera MechineCraft, ale jednakże można by spróbować założyć serwer na starszych modach, które są stabilniejsze i ponadto jest ich więcej, ale im więcej tym więcej serwer dostaje po dupie. Nie wiem co Wy w nim macie ile tego jest, lecz... Proponuje Wam odpalić serwer z 25 slotami na start, zapełnić i zobaczyć jak bd się zachowywał, stopniowo powiększać sloty.

Mapa się renderuje, ach ta szkolna wymówka... Co do renderu proponuje zmienić ustawinia w configu serwer distance-view to się chyba nazywało... z 10 na 5 albo 0. To powinno trochę złagodzić rendering. A przy okazji jak serwer się kładzie, to najlepiej samemu przed odpaleniem dla graczy zrederować trochę mapy.

Tyle z mojej strony, poczekamy co dalej...
A jeżeli szukacie taniej maszyny to mam jeszcze za starych czasów konto... Maszyna 2 rdzenie burst do 3 <procek> ram 4 burst do 7, lacze 100mb symetryk bez limitu

Cześć

aha administracjo, a od kiedy to pozwalacie udostępniać minecraft.jar ? ; >

Opublikowano

ach no i skan od wirusów też chyba powinien być. <przypominam startowałem na Moderatora tego działu także wiem o pewnych podpunktach regulaminu>

Opublikowano

Kazdy jęczy, ze ma lagi. Ja z administracja, i chyba 2 osobami, nie mamy lagow, wiec nie wiem o co chodzi z lagami.

Serwer bardzo fajny, administracja tez niczego sobie poprosilem o dzialke i pomimo "szalenstwa" z lagami, od razu dostalem dzialke.

Opublikowano

Sloty: w opisie 60 w prezentacji 50 na serwie 20, no klasa!

@EDIT Serwer off -.-

u2q6.jpg

Opublikowano

Cześć, witam

Hmm... Kolega Urs0, namówił mnie by znowu zagrać jak za dawnych czasów w MC na modach. Cóż od jakiegoś czasu ciągnęło mnie, a czy kolwiek w MC nie gram, nie bawię się już prawie od roku. Wcześniej byłem twórcą kilku lepszych gorszych serwerów, z serwerami MC, paczkami miałem do czynienia jakoś ponad rok, także znałem się na tym. Pewno niektórzy jeszcze mnie pamiętają. Zrezygnowałem z tego gdyż, życie, a ponadto ludzie zaczęli robić się nieznośni, bugerzy, cheaterzy, do tego cała moja praca na MPC o moda działu MC poszła w piach, kiedy strona padała co chwila, cofki i wszystko to kilkakrotnie poszło w piach, więc jak tu nie zrezygnować. Aktulanie mam 21 lat, pracuje, studiuje informatyka i ekonometrie, jestem gracze wow'a <global>. Dobrze tyle kwestią wstępu, a co do serwera...

Po I administracja, niemiła. Zadałem pytanie jakie parametry posiada maszyna ? "serwer stoi na miom telefon glaxy s3, sprawdź sobie parametry." Cóż to zostawiam do przemyślenia. W kwesti serwera, zważwszy na ilość modów do tego dołóżmy pluginy, to że serwer jest na wersji 1.5.1 wraz z modami, wróży błędy modów, bo są one niedopracowane, co oczywiście nie jest winą "twórcy" serwera MechineCraft, ale jednakże można by spróbować założyć serwer na starszych modach, które są stabilniejsze i ponadto jest ich więcej, ale im więcej tym więcej serwer dostaje po dupie. Nie wiem co Wy w nim macie ile tego jest, lecz... Proponuje Wam odpalić serwer z 25 slotami na start, zapełnić i zobaczyć jak bd się zachowywał, stopniowo powiększać sloty.

Mapa się renderuje, ach ta szkolna wymówka... Co do renderu proponuje zmienić ustawinia w configu serwer distance-view to się chyba nazywało... z 10 na 5 albo 0. To powinno trochę złagodzić rendering. A przy okazji jak serwer się kładzie, to najlepiej samemu przed odpaleniem dla graczy zrederować trochę mapy.

Tyle z mojej strony, poczekamy co dalej...

A jeżeli szukacie taniej maszyny to mam jeszcze za starych czasów konto... Maszyna 2 rdzenie burst do 3 <procek> ram 4 burst do 7, lacze 100mb symetryk bez limitu

Cześć

aha administracjo, a od kiedy to pozwalacie udostępniać minecraft.jar ? ; >

To nie wymówka.

Lagi są spowodowane renderowaniem mapy. Po za tym to nie wiem po co wstawiasz tutaj swoją biografie -_-.

Specyfikacje maszyny pisałem już bardzo dużo razy i nie mam zamiaru odpisywać każdemu na głupie pytania skoro są ważniejsze sprawy do ogarnięcia.

Skan dodam.

Moze jakieś info odnośnie co do Vipa ?

Będzie do kupienia na dniach jak ogarniemy lagi.

22Sloty można dostać kurwicy wychodzi to w pół sekundy ktoś wbija.

i

Sloty: w opisie 60 w prezentacji 50 na serwie 20, no klasa!

@EDIT Serwer off -.-

Sloty są zmniejszone do czasu ogarnięcia lagów -_-.

Czytać się nie chce ale pisać głupie posty to można, nie ?

Opublikowano

Ściągnąłem paczkę, pobrało się i nie działa.

Trzeba mieć premium?

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

nie trzeba premium, na dodatek na premium mimo odznaczonego force update minecraft coś tam zmienia i nie działa, to musi być pirat

Sbf3Sty.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...